Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?
Serdülő.
Ma hivatalosan 28-30 éves korig tart a serdülőkor.
De függ az életmódtól is.
Ha iskolás, akkor mindenképp serdülő, fiatal felnőtt.
25 éves korig kap ellátást az államtól, aki nappalis és nincs családja.
Attól függ sok esetben, hogy az illető milyen közegben van. Jogilag felnőtt, de sok ember ennyi idősen is otthon él és úgymond a gyerek szerepben van, akár saját kereset nélkül. A felfogásuk is lehet ilyen is, olyan is.
Szerintem ez a kor inkább határeset. Én nem sokkal vagyok idősebb (24 éves vagyok), 2 diplomával a hátam mögött, külön lakásban élve, lassan házasan, magát eltartani képes dolgozó emberként azt hiszem, felnőttem.
De vannak velem egyidős barátaim, akik még otthon élnek, egyetemisták, nem nagyon dolgoznak, inkább csak nyáron, a dolgaik nagy részét a szüleik finanszírozzák még nekik, annyira komoly kapcsolatot sem keresnek/találtak, hogy a párjukkal együtt éljenek és tervezzenek, sok esetben másképp gondolkodunk...
Szóval hatalmas különbségek vannak még ebben a korban, főleg a mostani lakásárak és fizetések mellett nehéz úgymond kirepülni sokaknak a fészekből.
Fiatal felnőttkor.
Amúgy a szüleim még mindig "a gyerek" megnevezéssel utalnak rám. 25 vagyok. De lássuk be, 50 évesen is az ő gyerekük leszek. :D
"21-24 éves kor közt már fizikálisan is teljesen fejlett"
Ez nincs így, 35 éves korig sűrűsödik a csont, addig mindenképp ÉPÜL a szervezet, változik, nem stagnál.
Nekem 33 évesen nőtt egy számot a cicim, nem híztam, hanem fogytam akkor éppen azalatt.
"Azért ha 28-30 éves korig serdülők lennének az emberek ez a 18 éves nagykorúság tényleg annyira nem állná meg a helyét"
Ha kételkedsz ebben a számban, olvass pszichiátriai szakirodalmat!
A szellemi és pszichés érettség nem ugyanaz és a társadalmi változásokat nem követte le az írott jog, de a gyakorlat igen. Pl. 30 éves korig személyiségzavart sem diagnosztizálnak, mert nincs kialakult személyiség.
"Hogy értetted azt hogy 28 éves korig valaki serdülő mert gondolom nem szószerint."
Úgy, hogy ez a pszichiátriai álláspont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!