Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy 22 éves gyerek vagy...

Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?

Figyelt kérdés
Eléggé nem tudom mert olyat is halottam már hogy egyértelműen gyerekeket neveznek felnőttnek csak mert nagykorúak 18-19 éveseket na de olyat is hogy egyértelműen felnőtteket neveznek gyereknek 24-25 éveseket és olyan 24-25-26 éves korig gyereknek tartják őket. Bár ezek mind extrém esetek az interneten főleg a gyakori kérdéseken valószínűbb az előbbi gondolkodás de azért olyat is olvastam itt hogy 24 éveseket is teljesen gyerekként kezelnek mégsem lettek lepntozva ezért kitudja. Na de egy szerintem kb határesetnél érdekel az itt írogatók egy részének véleménye.

2021. jan. 3. 15:49
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
48%

Egy 22 éves LEHET gyerek, LEHET fiatal felnőtt, VAGY LEHET felnőtt is. 18 évesen csak társadalmi, jogi szempontból számít valaki felnőttnek. De hogy mikor is lesz valaki felnőtt igazán, az csak az adott személyen, és annak a személyiségén, életvitelén függ.

Párom 21 évesen már önellátó volt, dolgozott, saját albérlete volt, sose támaszkodott senkire. A szüleinek még gyerek, nekem felnőtt, saját magát gyerekes felnőttnek (fiatal felnőttnek tartja). :)

Én jelenleg 24 éves vagyok. Suliba járok, nem dolgozok, eltartanak úgymond. Ennek ellenére teljes értékű felnőttnek tekintem magam, és mások is engem. Sosem viselkedem, vagy cselekszem gyerekesen, innentől pedig mindenki komolyan is vesz, akár 40 éves vagyok, akár 24. :)

2021. jan. 3. 16:27
 22/55 A kérdező kommentje:
Na igen egyénfüggő is. Na de mi van akkor ha mindenképp el kell dönteni hogy gyerek e vagy fiatal felnőtt? Pl hajó baleset esetén (teljesen elméleti kérdés amiben csak annak a részének kell a valóságnak megfelelnie hogy gyerek e egy 22 éves) először a nők és a gyerekek mennek és ezt be is tartják akkor szerintetek egy 22 éves fiú hová menjen? Vagy egyéb elméleti kérdésre mit vaszolnátok ahol mindenképp el kell dönteni hogy gyerek e?
2021. jan. 3. 16:31
 23/55 anonim ***** válasza:
29%

Felnőtt. Biológiai ,jogi és mentális értelemben. A felnőttkor nem azt jelenti,hogy nem fejlődik tovább semmiben,hanem ,hogy érett -biológiailag ez a szexuális érettséget, jogilag 18 éveskor (cselekvőképességtől függetlenül), mentálisan a független,önellátó viselkedést jelöli -ez utóbbival lehet vitatkozni,mivel rengeteg ember ezt nemes egyszerűséggel nem teljesiti.

[link]

2021. jan. 3. 16:33
 24/55 anonim ***** válasza:
94%

22.

Ebben az esetben egyértelműen nem gyerek. Ott 18-at mondanék. Te nagyon bele vagy ragadva ebbe a dologba, hogy 30 alatt senki nem lehet felnőtt, mi?

2021. jan. 3. 16:33
 25/55 A kérdező kommentje:
21 társadalmi szempontból egy 18 éves egyértelműen gyerek ilyen fiatalon még régen is az volt. 18 évesen csak jogi szempontból felnőtt.
2021. jan. 3. 16:36
 26/55 anonim ***** válasza:
Ha jogilag kell, akkor felnôtt. Minden olyan ember, aki betöltötte a 18. életévét jogilag felnôtt. Így a hajóbalesetes példádban is már felnôttnek vennék.
2021. jan. 3. 16:36
 27/55 anonim ***** válasza:
97%
A szülőknek gyerek, mindenki másnak felnőtt.
2021. jan. 3. 16:37
 28/55 A kérdező kommentje:
24 a 30 évet az egyik válaszoló írta nem én. Az hogy egy 18 éves "kisgyerek" ne a gyerekekkel menjen ilyen helyzetben nagyon beteg lenne. 22 évesen viszont már nem tudom eldömteni pl melyik kategóriába illene mert valaki szerint 25-ig a gyerekbe más szerint már 20 év alatt is lehet valaki felnőttként.
2021. jan. 3. 16:38
 29/55 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem a kor határozza meg, hanem a viselkedés.
2021. jan. 3. 16:38
 30/55 anonim ***** válasza:
Egy ilyen esetben (maradok a hajótöréses példádnál), meg kell szabni, hogy a felnôttek mennek késôbb. Ha most engeded a 18 évest, akkor menni fog a 20 éves is, azután 25 is stb. Beteg, vagy nem beteg, de ilyen esetben jobb egy teljesen körülhatárolható szabály, mint a fejetlenség.
2021. jan. 3. 16:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!