Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?
Egy 22 éves LEHET gyerek, LEHET fiatal felnőtt, VAGY LEHET felnőtt is. 18 évesen csak társadalmi, jogi szempontból számít valaki felnőttnek. De hogy mikor is lesz valaki felnőtt igazán, az csak az adott személyen, és annak a személyiségén, életvitelén függ.
Párom 21 évesen már önellátó volt, dolgozott, saját albérlete volt, sose támaszkodott senkire. A szüleinek még gyerek, nekem felnőtt, saját magát gyerekes felnőttnek (fiatal felnőttnek tartja). :)
Én jelenleg 24 éves vagyok. Suliba járok, nem dolgozok, eltartanak úgymond. Ennek ellenére teljes értékű felnőttnek tekintem magam, és mások is engem. Sosem viselkedem, vagy cselekszem gyerekesen, innentől pedig mindenki komolyan is vesz, akár 40 éves vagyok, akár 24. :)
Felnőtt. Biológiai ,jogi és mentális értelemben. A felnőttkor nem azt jelenti,hogy nem fejlődik tovább semmiben,hanem ,hogy érett -biológiailag ez a szexuális érettséget, jogilag 18 éveskor (cselekvőképességtől függetlenül), mentálisan a független,önellátó viselkedést jelöli -ez utóbbival lehet vitatkozni,mivel rengeteg ember ezt nemes egyszerűséggel nem teljesiti.
22.
Ebben az esetben egyértelműen nem gyerek. Ott 18-at mondanék. Te nagyon bele vagy ragadva ebbe a dologba, hogy 30 alatt senki nem lehet felnőtt, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!