Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?
Figyelt kérdés
Eléggé nem tudom mert olyat is halottam már hogy egyértelműen gyerekeket neveznek felnőttnek csak mert nagykorúak 18-19 éveseket na de olyat is hogy egyértelműen felnőtteket neveznek gyereknek 24-25 éveseket és olyan 24-25-26 éves korig gyereknek tartják őket. Bár ezek mind extrém esetek az interneten főleg a gyakori kérdéseken valószínűbb az előbbi gondolkodás de azért olyat is olvastam itt hogy 24 éveseket is teljesen gyerekként kezelnek mégsem lettek lepntozva ezért kitudja. Na de egy szerintem kb határesetnél érdekel az itt írogatók egy részének véleménye.2021. jan. 3. 15:49
31/55 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen mert fiatalkorúak börtönében megy 21 éves korig 20 év alatt nem kaphat elfogytot és sok Nyugat-Eurólai országban 21 éves korig teljesen kiskorúként büntetik a gyerekeket a 18-as nagykorúság ellenére. Ezért akár 21 vagy 24 évnél is meghúzhatnák a határt főleg egy ilyen durva helyzetben csak nem hagynak magukra 18 éves gyerekeket. Na de ott be kell mutatni a személyi vagy ez hogy van? Egy ilyen helyzetben nyilván nem személyi alapon működik hanem az alapján hogy kittartanak gyereknek.
2021. jan. 3. 16:42
32/55 A kérdező kommentje:
30-as Na de pont ez az... Egy hajóbaleset esetében pont nincs idő személyi felmutogatni ezért inkább ránézésre megy és azon múlik kit tartanak gyereknek (ami azt jelenti hogy igen valaki nézhet ki fiatalnak vagy idősebbnek is a koránál) így ha egy 22 éves 22 évesnek néz ki akkor átengednék e? Most ez az ott lévő személyeken múlna de ti személy szerint a gyerek kategóriába sorolnátok inkább?
2021. jan. 3. 16:46
33/55 anonim válasza:
32.
Nem, 22 évesen nem sorolnánk gyerek kategóriába. Másrészről, mi ez az 18 évesen még régen is gyerek volt? xd Régen már a 12 évesek is dolgoztak, a jómódú családokban pedig 16 évesen férjhez mentek a lányok, legkésőbb 18 évesen már szülték a porontyokat.
34/55 A kérdező kommentje:
Így a végére egyre inkább olyanok jönnek valamiért akik szerint felnőtt még elején olyan is volt aki szerint 28-30 éves korig serdülő.
2021. jan. 3. 16:54
35/55 A kérdező kommentje:
33 legfeljebb aki fiatalon ment férjhez az 18-20 évesen tette és ez elfogadott volt de azért az távolról sem igaz amit te leírtál. Persze attól is függ mit értünk régen alatt. Ókor vagy középkor?
2021. jan. 3. 16:56
36/55 anonim válasza:
Egyetértek a 33-al, régen amint egy lány elérte a szexuális érettséget férjhez adták. Ezután már csak a legtöbbször jóval idôsebb férjen múlt, hogy rámászik-e a gyakran 12 körüli feleségére. De sok lánynak volt már régen 14 évesen gyereke.
37/55 anonim válasza:
36-os vagyok.
Ettôl függetlenül szerintem a 18 éves kor az egy elég jól megszabott életkor, de ahogy már írtam az mindenkinél változó, hogy mikor lesz elég érett ahoz, hogy felnôttnek lehessen nevezni.
38/55 A kérdező kommentje:
De ez még az ókor középkor és akkor sem ez volt az átlag. Na de akkoriban volt boszorkány üldözés, kézlevágás, állatok elleni perek, Taigetosz, stb... dolgok amik az ókorban vagy középkorban voltak. Én a régen alatt 1900 utánra gondoltam leginkább de egy 18 éves sok helyen már az 1800-as évek vége felé is gyereknek számított.
2021. jan. 3. 17:03
39/55 A kérdező kommentje:
Igazából a 18 év pont egy olyan életkor aminél tényleg már bárki szerint csak feljebb lehetne menni de lejjebb nem. Ez a felnövés legminimumabb életkora.
2021. jan. 3. 17:06
40/55 anonim válasza:
Ez a középkorra és az újkorra volt jellemzô és nem hogy az átlag nem ez volt, hanem minden lányt így kezeltek.
Igen a 19-20. században jött a szélsôséges konzervatizmus. Akkoriban inkább 20 felett mentek férhez, bár falun még akkor is inkább a korábbi, fiatalon házasodni eszme ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!