Innentől minden maszkra, amit felveszek, ráírom, hogy SZÁJKOSÁR. Mi bajom lehet?
"Lefordítom:
maszk = kuss a neved,
azt teszed, amit mi mondunk, hülyegyerek, különben szakciók"
Ehhez nem kell maszk... Az alatt még jobban tudsz motyogni, és szidni a rendszert, még a nagytesó sem látja mit mondasz.
#47 Kérdező
“A valóság viszont az, hogy
mindenki a saját egészségéért felelős. Ha valaki megbetegszik, akkor saját magába kell néznie a miértek után, nem valami külső dolgot okolni.”
Ez így nagyon szép és jó. Egy aprócska, icike-picike probléma van: Vannak betegségek (pl: a szóbanforgó járvány is ilyen) amik mit ad isten TERJEDNEK. Tehát aki beteg/ fertőzött az simán megfertőz másokat is. A jól ismert orvosi maszk pedig elsősorban azt gátolja ,hogy a viselőjéBŐL ne távozzon semmi. Nem zár résmentesen, de nagyban megfogja a kiáramló nyálcseppeket. Nem a 100%-at de úgy 90-95%+ igen. Ezért hordják az orvosok és ezért kell mi is. Igaz, befele nem véd annyira mintha egy műanyag zacskót húznál a fejedre és jól összekötöznéd.
Az is igaz ,hogy egészséges embernek nem kellene hordania. Ezzel meg az az apró problèma ,hogy nem tudhatod van-e benned vírus csak még nem okozott tüneteket de már terjeszted (lásd: lappangási idő), illetve betegen se mindenki szervezete egyformán reagál (mint ahogy sok másra sem). Van aki enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen átesik rajta, róluk tesztelés nélkül senki nem mondaná meg ,hogy “hát ez covid”.
Talán azért, mert már több, mint fél éve próbálják etetni a népet, ehhez képest az ismerőseim ismerősének az ismerősének sem lett mostanaban egy sima influenzanal nagyobb baja. Közben elvileg halálos koronajarvany van. Akkor a karanténba kerülő személyek családját sem kene engedni sehova, a maszkokat fertőző hulladekkent kene kezelni, a focimeccsen is terjedne a vírus, és este 11 előtt is :D én nem szeretnem, ha életem végéig úgy kezelnenek engem és a többi embert körülöttem, mintha fertőző betegek lennenk. Talán jobban oda kene figyelni az egészséges életmódra, nem csak a tv előtt ulve hallgatni a híreket.
Vírusok és baktériumok mindenkiben vannak, mindenkiből ki lehetne mutatni valamit ugy is, hogy semmi baja. De egy egészséges felnőtt immunrendszere ezeket legyűrni feltűnés nélkül.
#51:
Hát az látszik, hogy az agyad már nincs a helyén, te birka, idáig hallom hogy anyád béget.
#54:
Hagyd a fenébe. "Márpedigéncsakazértsem!"-féle hülyegyerekekkel nem lehet vitatkozni.
“De egy egészséges felnőtt immunrendszere ezeket legyűrni feltűnés nélkül.”
Jobb esetben. De nem tudom észrevetted-e de a lakósság nagyja nem 20-30 éves sportos ember hanem vannak bizony idősebbek meg gyengébb immunrendszerűek akik szeretnének élni még pár évet. És most “gyengébb immunrendszerű” alatt nem egy ránézésre félholt ágyban fekvő beteget értek hanem olyan embereket akiknek amúgy semmi bajuk de belehalhatnak ebbe a járványba vagy maradandó szövődvényeik lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!