Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Innentől minden maszkra, amit...

Innentől minden maszkra, amit felveszek, ráírom, hogy SZÁJKOSÁR. Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 08:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/115 anonim ***** válasza:
72%

"nagyobbat üt, több az együttérző tekintet :)"

Az elmeállapotod miatt éreznek együtt veled.

2020. okt. 30. 23:52
 112/115 anonim ***** válasza:
26%
Kerdezovel egyetertek!!!!!!
2020. okt. 31. 02:10
 113/115 anonim ***** válasza:
27%

Ez a maszk cirkusz statisztika szempontjábol érdekes.

Eltekintve attól, valóban van-e védőhatása vagy sem, a többség már bevette, hogy van és boldogan bégetve hordja még akkor is, ha egyedül ül a kocsiban.

Ha nem maszkot, hanem alufóliából készült csúcsos sisakot kéne hordanunk bármi más veszély ellen, azt is gondolkodás nélkül tennék.

De hozzáteszem, nem rettegek betegesen semmiféle fertőzéstől és nem követen vakon a birkatömeget, ám tekintve a tipikus tajmagyar szokásokat, igenis van némi értelme legalább a szottyos időkben felvenni azt a szájkosarat, ha térsaságba mész. Mert mit csinálnak? Legtöbbjük alpári módon köhög, tüsszent teli szájjal a világba, úgy, hogy még csak a mancsát se emeli a szája elé! Szipog, harákol úgy, hogy a hányiger kerülget. Zsebkendő?? Ammeg minek? Nem vagyunk mi urak!

Betegen, ha a bele kilóg és döglődhetne otthon, akkor is mászik valahova, munka, bolt tök mindegy, de megy és gétlástalanul fertőz másokat mert "muszáj".

Mehetsz postára, boltba, bárhové, ha csak két ember van az oriási teremben, a másik akkor is seggedbe bújva liheg rád. Ez sokaknál valami tipikus kényszer, hogy beléd másszon.

És tök mindegy, hogy nátha, covid, vagy influenza. Ha nem muszáj, azért jobb lenne egyiket sem elkapni.

Én azért remélem ettől a helyzettől, hogy az emberek egy része legalább tanul most némi kultúrát, hogy megtanul zsebkendőt használni és némi távolságot tartani a másiktól. Nem csak a vírus miatt, hanem mert amit most ebben a helyzetben tennünk kell, az amúgy is alap intelligencia lenne.

2020. okt. 31. 09:35
 114/115 A kérdező kommentje:

Bezony, sokak fejébe sikerült olyan mélyen beleégetni a maszk hasznosságát, hogy még azt is bőszen hangoztatják hogy edzés közben is teljesen normális a maszk, még akkor is, ha asztmásak...

Én mindig is szájkosár nélkül voltam az emberek között, mégsem döntött le egyetlen vírus sem a lábamról, ugyanis nem a szájkosáron múlik, hogy egészséges vagyok-e.

ÁTVERÉS !!!!

A rendszer elhitette, hogy a maszk, meg az oltás oldja meg a koronavírus problémát.

De ez ÁTVERÉS

A koronavírus problémát csakis azzal lehet megoldani,

hogy az egyes emberek saját magunknak teremtik meg az egészségüket.

Minél több az egészséges, annál kevésbé terjed a vírus.

ÁTVERTEK minket abban, hogy felcserélték a fontossági sorrendet,

vagyis a kötelező maszk, meg majd az oltás a megoldás.

NEM !!!

Elsősorban a saját egészségünk helyreállításával kellene foglalkozzunk,

ugyanis ezt senki más nem teheti meg helyettünk,

remélem ez kezd derengeni.

2020. okt. 31. 11:58
 115/115 Tevenyereggyarto ***** válasza:
41%

Először is: “Én mindig is szájkosár nélkül voltam az emberek között, mégsem döntött le egyetlen vírus sem a lábamról, ugyanis nem a szájkosáron múlik, hogy egészséges vagyok-e.”

Fasza ,hogy már majdnem egy éve tart ez az egész de még mindig nem sikerült megérteni ,hogy a maszkkal elsősorban másokat védesz magadtól és nem magadat másoktól.

———————

Gondoltam ,hogy nemsokára az “ÁTVERÉS” feliratot rakod. Én is követem a konteókat, pár napja inkább az átverésre feküdtek rá s nem a “szájkossárra”. Asszem kb két napja láttam ahogy az egyik ilyen konteó-cikk indexképén egy fiatal férfi van a maszkján nagybetűs “átverés” felirattal. Mondjuk neki nem ráírva volt hanem egy papírlapra s az volt rácellukszozva a maszkra, de a lényeg ugyan az. Szóval ja, nagyon eredeti vagy, egyáltalán nem vagy birka ezzel .... Mégegyszer: önmagában sokszor nem elég egészségesnek lenni. Bizony régen nem a Tv előtt feküdtek az emberek mégis 10 gyermekből jó ha 2 megélte a felnőtt kort, na vajon miért ? Majd később ahogy fejlődött az orvostudomány is már elég volt 2 gyermek ahoz ,hogy 2 megélje a felnőtt kort, na vajon miért ?

Nem tudom te hol élsz, nálunk nagyon is hangoztatták az egészséges életmódot, főleg tavasszal. De igazából mindig is hangoztatták csak te nem figyeltél fel rá. Ugyan ezért mondjátok azt ,hogy “mivan ma már csak covidba lehet meghalni ? Csak az van a hírekben!”. Nem, nem csak az van. Minden más is van ugyan úgy mint eddig csak te már nem kapod fel a fejed az egymilliomodik autóbaleset hírére vagy arra ha egy állat születik valamelyik állatkertben. Csak a covidra figyelsz fel, ezért azt hiszed ,hogy más nincs is. A maszk, távolságtartás és majdan az oltás is igenis fontos. Tudom ,hogy a jól fejlett Európa közepén ma már nehéz belátni mit is köszönhetünk az oltásoknak és az orvosoknak de többek között miattuk nem általános ma a pestis, lepra, veszettség, szamárköhögés, mumpsz, gyermekbénulás stb stb. Ha neked más egészsége nem számít akkor hajrá, nyugodtan írj amit akarsz a maszkra csak ne csodálkozzatok ha valahol lenáciznak. Persze ,most mondhatod ,hogy “mi ez az álszenteskedés eddig mindenki lesz@rt mindenkit!”. Igen, le, olyan szintű témákban minthogy tetszik-e a szomszédnak az új cipőm. Ha mások egészségéről, életéről van szó akkor ott alap erkölcs ,hogy nem sz@rjuk le. Ugyan ezért fogják el a gyorshajtókat is, pedig nekik is szabad akaratuk annyival menni amennyivel akarnak, ugye ....

2020. okt. 31. 12:26
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!