Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Innentől minden maszkra, amit...

Innentől minden maszkra, amit felveszek, ráírom, hogy SZÁJKOSÁR. Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés

2020. okt. 12. 08:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/115 anonim ***** válasza:
59%

Utolsó, eddig bármilyen más betegségben miért nem számított akkor? Miért csak egy influenzánal gyengébb vírus kapcsán merül fel az a nagy alszenteskedo védjük másokat duma?

Mellesleg oltás: te magadba nyomatnal olyat, amit néhány hónap alatt, bármilyen tesztelés nélkül összedobtak? Az eddigi kötelező vagy nem kötelező védőoltások több éves tesztelesen mentek keresztul.

Egyébként én meg mindig úgy gondolom, vigyázzon mindenki a saját egészségére. Igen, vannak, akik idősek/betegek, de ne kelljen mindenkinek miattuk szivni, tartsak OK a távolságot, maradjanak OK otthon, hordanak OK maszkot, ha ettől nagyobb biztonságba érzik magukat. Én egészséges emberként nem vagyok hajlandó egy rongydarabbal a szám előtt élni. Önzőség? Nem. Így éltünk eddig is, mindannyian :) csak most jött ez a nagy pánikolas és képmutatás.

2020. okt. 14. 10:53
 92/115 anonim ***** válasza:
64%

Az a baj az elejétől rosszul kommunikáltak és logikátlan intézkedéseket hoznak a mai napig, ezért nem tudja eldönteni az ember, mi is lenne a jó. Utálom a maszkot, azóta nem tömegközlekedem, boltba is csak akkor megyek, ha nagyon muszáj, a többi olyan helyre, ahol kell, inkább nem megyek, hogy minél kevesebbet kelljen viselni. Számomra egy pozitívuma van ennek az intézkedésnek, sokkal kevesebbet költök, több lett a megtakarításom, de negatívuma annál több.

Azt végképp nem értem, hogy 11-ig lehet menni bulizni, kocsmázni, ott lehet ölelgetni, lihegni boldog boldogtalanra, nem kell a maszk, de ha bemegyek egy boltba 2 percre és senki nincs a közelemben, akkor meg kötelező, mi ebben a logika?

Azon véleményen vagyok én is, hordja, aki akarja és megnyugtatja, de a többiekre ne kényszerítsék rá.

2020. okt. 14. 11:06
 93/115 Tevenyereggyarto ***** válasza:
36%

“csak egy influenzánal gyengébb vírus”

Ez a mondat helyesen így hangzana: tavasz elején még azt hittük ,hogy csak egy influenzánal gyengébb vírus“. Nem az, ez sokkal makacsabb, rosszabb, gyorsabban terjed.

Aztán ezt a “pár hónap alatt tesztelés nélküli vakcina” is egy olyan dolog amit a konteó-oldalak kezdték terjeszteni még valamikor tavasz végén-nyár elején mikor először szóba került a védőoltás. Már akkor szították a tüzet ,hogy “úristen! Fél éve se tart ez az egész de már van vakcina!”. A valóság az ,hogy 2019 telének közepén-végén kezdődött ez az egész és már 2020 októberének felénél járunk de vakcina sehol. Leghamarabb jövő év közepére-végére igérik és már most sok az önként jelentkező tesztelésre. Szó sincs pár hónapról meg tesztelések kihagyásáról. Szigorú protokol van erre is, de gondolom erre is csak legyintetek ,hogy úgyis azt mondom amit a tuggyukkik akarnak. Mert a konteó-oldalak azok aztán megbízhatóak! Maguk a megtestesült igazság bármi ferdítés meg becsapás nélkül. Nem mondom ,hogy a média nem ferdít de az biztos ,hogy a konteósok mégjobbak benne.

Amúgy megértem az álláspontotokat. A maszk nekem is kényelmetlen de meg lehet szokni. Ahogy az orvosok sem fulladnak bele egy 6-8-12 órás műtét során, ahogy a rovarirtók, tűzoltók, síelők, búvárok stb se halnak bele másfajta maszkok hordásába úgy mi sem.

2020. okt. 14. 11:23
 94/115 anonim ***** válasza:
63%

Igen, a kommunikáció pocsék, és összevissza történtek eddig az intézkedések, azért nekem élnek külföldön ismerőseim, és rajtuk keresztül is látok ezt-azt, hogy ők mit tapasztalnak, és eljutnak más országok intézkedéseinek hírei ide is, van, ahol még korábban zárnak, mint nálunk... stb.

Viszont én magamon tapasztalom a maszkhordás előnyét. Tavasszal, mikor még nem volt általános maszkhordás, ment az összevissza köhécselés mindenhol, tömegközlekedésen rám is rám köhögött egy mögöttem ülő, le is betegedtem nem sokkal utána, a szokásos szezonális szar. Ősszel is szokott lenni egy ilyen időszak, de most nem kaptam el ugyanezt, pedig nem volt év, amikor kimaradtam volna (rendszeresen tömegközlekedek), egyedül a szálló por okoz allergiás köhögést, amire szedek allergiagyógyszert, ami segít, most hála az esőnek tisztul a levegő, ez is javul.

2020. okt. 14. 12:23
 95/115 A kérdező kommentje:

A rendszer járványkezelésének elsőszámú eszköze a maszk.

Azt mondják, hogy az oltásig ez a leghatékonyabb megoldás a vírus ellen, meg a távolság.

Ezzel ellentétben rajtam kívül sok más ember is azt mondja, hogy a maszk esetleg csak kiegészítő védelem lehet,

mindenki ELSŐDLEGES feladata

a saját egészségének helyreállása és annak tartós megóvása kellene legyen, és ehhez kellene minden támogatást megadni.

Az egészségeseken nem talál fogást a vírus, mivel az immunrendszerük maradéktalanul ellátja a feladatát.

Pedig olyan egyszerű.

Minél több az egészséges, annál kevésbé terjed a járvány, hisz egyre kevesebb a vírusgazda.

Csakhogy a rendszernek nem érdeke, hogy az emberek tömegével váljanak egészségessé, uram bocsá', tudatossá, mert akkor nem fogyna a gyógyszer, az oltás meg egyenesen elvesztené a létjogosultságát...

2020. okt. 14. 15:16
 96/115 A kérdező kommentje:
Gondolom az megvan, hogy ha a nagytöbbség kicsattanó egészségnek örvendene, akkor esélye nem lenne egy vírusos világjárvány kialakulásának ?
2020. okt. 14. 15:26
 97/115 Tevenyereggyarto ***** válasza:
61%

Az a baj ,hogy úgy gondolsz az immunrendszerre mint valami mindent is 100%-ban kivédő erőpajzsra. De valójában rengeteg betegség van ami még a legegészségesebb embert is simán letarolja (gondolj csak arra például ,hogy Amerika felfedezésénél az indiánok is rengeteg betegséget elkaptak tőlünk s mi is tőlük nem kevés áldozattal, pedig ők aztán nem voltak elkényelmesedett beteges népség). Igaz ez a korona pont nem a mindent ölő betegség (szerencsére) de letagadhatatlan ,hogy voltak fiatal, egészséges áldozatai is. Igaz nem ők vannak többségben, de vannak. Ha egészséges vagy azzal csak minimalizálni tudod annak az esélyét ,hogy belehalsz vagy maradandó szövődményeid legyenek. Ettől függetlenül egészségesen is elkapod, max tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel kilábalsz belőle (jobb esetben).

A maszk+távolságtartás pedig igenis nagyon hatékony védekezés egy ilyen vírussal szemben. Ugye nem mondok újat azzal ,hogy ez a vírus a légutakat támadja s a kilélegzett/ kiköhögött nyálcseppekkel terjed. Szélcsendes helyen (pl: zárt térben) átlag 1-2 métert tesz meg a levegőben. Ha van rajtad maszk akkor az a kilélegzett cseppek ~95%-át megfogja. A másik dolog ,hogy most melyik a gyorsabb ? Mindenkit varázsütésre extraegészségessé tenni vagy felvenni egy maszkot s ellépni kettőt a melletted levőtől ? A vírus nem fogja ölbetett kézzel várni az országhatáron ,hogy mindenki kicsattanjon az egészségtől s majd csak aztán fertőzni, terjedni. Sőt, sokan ilyen-olyan okok miatt soha sem tudnak egészségesek lenni. Az öregek meg egészségesen se olyanok mint fiatalon. Ők nem számítanak, csak aki fiatal s egészséges ? Nem szeretek címkézni meg politizálni mert az hülyeség de ez a fajta gondolkodás elég “nácis”. Tehát aki fiatal, egészséges az marad, a többiek meg nem számítanak, vigyázzanak magukra ha annyira félnek.

2020. okt. 14. 16:15
 98/115 A kérdező kommentje:

Ha a rendszer érdeke valóban a nép egészsége lenne, akkor már a korona legelején felhívták volna a figyelmet a vitaminok megfelelő használatára, és használatuk fontosságára, mivel már 1937-től tudható Szent-Györgyi Albert professzortól, hogy mekkora jelentőséggel bírnak a vitaminok az egészség helyreállításában.

Idézem őt :

"Ha pontosan megértjük a vitaminokat, és megfelelően alkalmazzuk őket, akkor az emberi szenvedést olyan mértékben tudjuk majd csökkenteni, amit ma még a legnagyszerűbb elme sem tud elképzelni."

A professzor azt is mondta, hogy a C-vitamint kilós kiszerelésben kellene árusítani az élelmiszerboltokban, mivel olyan fontos anyag, hogy alapélelmiszernek kell nevezni...

Hogyhogy nem adják ezt mindenki tudatára, miért nem nyomatja a tv?

És a 2012-es konszenzust a D-Vitaminról ?

Ott áll feketén-fehéren,

hogy a D-vitamin hiánya az egyik legnagyobb egészségügyi probléma a civilizációs világban, megoldása széles körű összefogást sürget.

Mégsem szólnak ezekről és hasonló dolgokról a tvben, viszont minden harmadik reklám gyógyszert reklámoz...

Érted már, mit mondok?

2020. okt. 15. 10:36
 99/115 A kérdező kommentje:

Amíg beteg a nép, addig terjeszti a vírust.

Tehát mi sem egyszerűbb, mint meggyógyítani a népet, és ártalmatlanná válik a vírus.

Míg beteg a lép, köthetsz a szájuk elé maszkot, a vírus akkor is talál magának gazdát.

A beteg nép szája előtt annyit ér a maszk,

mint lőtt seben a ragtapasz.

2020. okt. 15. 10:52
 100/115 Tevenyereggyarto ***** válasza:
35%

Nem értem amit mondasz vagy nem ugyan azon a bolygón élünk. Itt a Földön ahol én élek itt nyomatják a vitaminreklámokat eléggé, főleg a tavasz-őszi időszakokban. És hát azon kívül reklámoznak még gyógyszereket, porszívókat, mosókapszulákat, filmeket. Van 1000+1 adás főzőműsorokról ahol millió “egészséges és könnyen, bármikor elkészíthető” ételt készítenek (igaz az alapanyagok felét ki se tudom mondani, másik feléről meg alig hallottam, de ez legyen az én bajom). Most ennél többet mit lehet tenni ? Aki egészségesen akar élni azt nem a Tv fogja motiválni ,jobb esetben Tv-t se néz. Akit meg nem érdekli az egészsége s még a saját anyja, barátai sem tudják meggyőzni, motiválni azt nem a Tv fogja meggyőzni. Ha pedig ennél “erőszakosabban” kezdenék nyomatni az egészséges cuccokat akkor meg lesznek olyan konteó-oldalak akik ezek ellen mennek. Mindegy mit látsz a Tv-ben mindig lesz valaki aki az ellenkezőjét mondja mert attól érzi magát okosabbnak és felsőbbrendünek ha szembemegy a tömeggel, mindegy miről van szó. Neki az kell ,hogy a többséggel ellentétes álláspontja legyen ,hogy különlegesnek érezze magát. Ha mindenki azt mondja ,hogy az ég kék akkor ő azt mondja ,hogy zöld mert ő egy “különleges meg nem értett zseni” (-nek hiszi magát). Csinál is egy oldalt magának ahol kiírja a nagy életbölcsességeit, rátalál pár hasonszűrő s máris kész egy újabb konteó csoport.

2020. okt. 15. 10:57
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!