Szerintetek férfinak vagy nőnek jobb lenni?
Szerintem nőnek lenni sokkal jobb, és könnyebb.
- Egy nőtől nem várják el hogy fizikailag erős legyen.
- Egy nő lehet érzékeny, és néha sírhat is.
- A nők normál esetben sokkal szebbek, és vonzóbbak.
- Egy nőnek nem kell keményen edzenie ahhoz hogy jó teste legyen.
- Egy nő minden hobbit, és szinte minden munkát csinálhat amit egy férfi.
- Egy nőnek, sokkal stílusosabb, változatosabb a ruhatára.
- Egy nő nyugodtan megölelheti a barátnőjeit.
- Egy nő lehet biszex anélkül hogy bárki elitélné.
- Egy nőnek nem kell a pénisz mérete miatt stresszelnie.
- Egy nőnek nem kell kezdeményeznie, udvarolnia.
- A nőket a férfiak randira viszik, és fizetik nekik a randit.
- Egy nőnek csak lazítania kell szexnél, amíg a férfi igyekszik kielégíteni.
- Egy jó nőnél számtalan jó pasi próbálkozik.
-Egy nő sokkal könnyebben talál szexpartnert.
- Egy jó nő sokkal több like-ot kap szociális médián mint bármelyik férfi.
- A nő nap egy hatalmas ünnep, és a férfiak elhalmozzák a nőket ajándékokkal, míg a férfi nap létezéséről szinte senki nem tud, és senkit nem érdekel.
Biológiailag nőnek jobb lenni, de nem azok miatt a dolgok miatt amiket felsoroltál. Azoknak a nagy része alaptalan férfi képzelgés, vagy csak egyenesen hazugság. Azért jobb biológiailag nőnek lenni, mert a testünk arra rendezkedett be, hogy hosszú, és relatíve egészséges életünk lehessen, ezert a férfiaknál hosszabb ideig élünk, es nagyobb eséllyel élünk túl komolyabb betegségeket. Plusz menő dolognak tartom, hogy a testem képes lenne egy életet alkotni.
Társadalmi szinten jobb férfinak lenni, mert minden szempontból biztonságosabb, mint a női lét. Valós problémák hiányában az lenne a legnagyobb gyötrelmem, hogy nem akarják leszopni a kukimat a nők, és emiatt többet hisztiznék, mint az összes elnyomott kisebbség a saját elnyomásuk miatt együtt véve.
A férfi az, akinek számít a szava a társadalomban. Ha például azt mondja, hogy a biszex nő szexi, és jó kiverni rá, míg a biszex férfi undorító, akkor ez lesz a koztudatban. Női oldalról többen fogadják el a bi férfiakat, és többen érzik kellemetlenül magukat bi nők mellett, de érdekel ez valakit? Soha sem lenne a nők hozzáállása valamihez az alap, mert a férfi szava a szent.
Az egész emberi faj kollektív tudatalattijába van égetve, hogy a nők a férfiak tulajdonai. Erre alapul a vallásunk, a kapcsolataink, a kultúránk, ahol a nőnek egészen konkrétan nincs saját neve, hanem az apjáét, majd a férjéét kapja meg, és a házasság rendszere, és ez tükröződik vissza a férfiak parkeresesi hozzáállásán is.
Bár nőként undorodom ettől az egésztől, nem változtat a tényen, hogy mióta csak megszulettem, ezt nyomják a fejembe, és azon sem, hogy az egész világ körülöttem így gondolkodik, szóval szívesen megtapasztalnám milyen lenne, ha én lennék az alap. (néha eljatszom a gondolattal, milyen lenne, Isten nőnek lenne megirva, az első ember Éva lett volna, Ádám pedig a hazug áruló; milyen lenne, ha a vervonalakat a nők neve alapján tartanák számon, és természetes lenne, hogy a férfi megkapja az anyja, majd neje nevét)
Szóval ja. Maradnék nő, de férfi kivaltsagokkal.
De vigasztalódj, kérdező, nő nem lehet vaskohász.
nem lesz népszerű a hölgyek körében, de a bajtársias igazi, heroikus barátság a férfiaké
---------------------------
"A férfiak közösségének még senki sem szentelt különös figyelmet. Mindenekelőtt a szövetségnek, a szerzetnek, asz egyesületnek, a hadseregnek. A férfi szeret összenőni, s ennek az összenövésnek, hogy fontosságát aláhúzza, rituális külsőségeket talál. A lovagok kardot cserélnek, és egymásnak titkos fogadalmakat tesznek. A szerzetesek és a katonák egyforma ruhát viselnek, sorban ülnek, egyszerre lépnek. Minden esetben olyan kötelező szabályokat határoznak el, és olyan elveknek vetik magukat alá, mint a szerzetesi fogadalom, a lovagi erkölcs törvényei, vagy a katonai szolgálati szabályzat. Ha az ember a nő szétszórt és magának élő, csaknem saját központtal rendelkező életrendjét nézi, fel kell tűnnie, hogy a férfi mennyire ragaszkodik klubjához, lovagrendjéhez, miért kedveli a szabályzatot, az egyenruhát, a kardcserét és az egyszerre való lépést. Meglehet, ha az emberiség dolgait a nő intézné, olyasmi, hogy nép, közösség, társadalom, állam, sohasem keletkezett volna. Sohasem írtak volna törvényt és nem viseltek volna egyenruhát. Lehet, hogy a kollektívum a férfi alkotása, és az állam nem egyéb, mint megnövekedett szerzetesrend, vagy egy kicsit megpuhult és meglazult hadsereg.
Hogy ebben mi az öröm és a komolyság, azt minden férfi tudja. Tizenegy férfi szövetséget köt és szemben áll másik tizenegy férfival; a feladat az, hogy a labdát az ellenfél kapujába rúgja. Ez a futball. Minden együtt van, ami a férfikollektívumot jellemzi: a szabály, a fogadalom, az egyenruha, az ellenfél. S a játék olyan fontos, hogy ötvenezer ember nézi lélegzetfojtva."
[...]
Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között. Miért csillag a barát? És miért barát a csillag? Mert olyan távol van és mégis bennem él? Mert az enyém és mégis elérhetetlen? Mert az a tér, ahol találkozunk, nem emberi, hanem kozmikus? Mert nem kíván tőlem és én se kívánok tőle semmit? Csak azt, hogy legyen és így, ahogy van és ő van és én vagyok, ez kettőnknek tökéletesen elég? Nem lehet rá válaszolni. Nem is kell. De ha nem is lehet, barátom iránt mindig azt fogom érezni, hogy csillag, a világegyetemnek érthetetlen rámragyogása."
--------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!