Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire elitélendő, ha 30...

Mennyire elitélendő, ha 30 vagyok és nem szeretnék gyermeket?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy, egy 6 éves kapcsolatomnak lett vége. Együtt éltünk, mindent együtt csináltunk de elmúlt a szerelem. Ez abból indult, hogy a párom gyermeket akart már, én meg nem. Ezért már a szexet sem akartam vele. Le akart beszélni a fogamzásgátlóról is. Idegesítettük egymást, sok veszekedés volt, ezért külön mentünk. Azóta lett egy párom de szóba került a babatéma. Én kijelentettem, hogy 30 évesen már nem akarok szülni. Párom az teljesen elviccelte. Mondogatta, hogy ezt csak most mondom, de ha ott lesz a baba imádni fogom. Milyen jó is az. Nem kell majd dolgoznom menni, csak a gyermekkel foglalkozhatok. Meg ha nem lesz gyerekem, akkor öregkoromra egyedül maradok. Teljesen kiakadtam azon amiket mondott, és összevesztem vele. Miért kellene nekem, lassan a karrierem csúcsára érve, mindent eldobnom az “idilli család” nevében? Nagyon aranyosak a gyerekek, percekig- órákig, ha másé és tudom, hogy nem én fogok éjjel fent maradni vele. Egy gyerek rengeteg felelősséggel jár, az anyagiakról nem is beszélve. Nem szeretnék lemondani a kényelmes és izgalmas életemről. Tudom önzőn hangzik. De az is vagyok. Nem szeretném elrontani egy gyermek életét. Miért nem fogadják el az emberek? Édesanyám is ezzel rágja a fülemet egy ideje.

2020. aug. 27. 15:27
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
15%

"És tudod miért kell most mégis méghozzá gyorsan? Mert ezt látja a környezetében. És nem akar lemaradni."

Csúnya és szexista dolog lesz, de egy nőből (nőként) kinézem ezt, de egy férfiból? Hogy a haverkák miatt akar gyereket?

2020. aug. 27. 17:23
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Tudom ajánlani a gyerekmentes övezet facebookos csoportot, ott rengeteg ilyen gondolkodású ember van, mint te. Egyáltalán nem gáz, hogy nem akarsz gyereket vállalni, manapság már ki merik mondani az emberek és nem szülik meg társadalmi nyomásból. Te se hagyj a nyomásnak, mert rengeteg olyan pasi van, aki egyáltalán nem akar gyereket. De mindenképp az elején tisztázd le a következővel. Mi a párommal azt is megbeszéltük, hogy ha 3-5 év múlva az egyikőnk kitalálja, hogy mégis szeretne, akkor szakítás és nincs harag. Szerencsére egyikőnk sem gondolta meg magát eddig és nem is fogjuk, egyre jobban utáljuk a gyerekeket.
2020. aug. 27. 17:40
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem elítélendő.

Mindenki maga dönti el, hogy

Egy nő karrierjét tönkreteheti egy gyerek. Illetve ha később munkát is keresne (csak általánosítva mondom) egy nőt megkérdeznek van-e gyereke egy férfit nem."A gyerek nevelés a nő dolga" címszóval sok nőt nem vesznek fel, mert nem tud majd túlórázni, folyton szabadságon lesz, foglalkoznia kell a gyerekkel. Egy férfinél ez nem szempont mert "nem az ő dolga"

2020. aug. 27. 17:41
 14/45 anonim ***** válasza:
52%

11!

Sajnos mindenki nagyon könnyedén tudja befolyásolni, csak tőlem nem fogad el semmit. Se véleményt, sem tanácsot, tőlem semmit. Engem aszerint kritizál, hogy más hogy viselkedik, és ha én nem úgy, akkor már nem felelek meg neki.

Az utolsó kollégájára is előbb tekint példaként.

Plusz szerintem az apja is nagyon erősen stresszeli, sürgeti.

(Amúgy az apja tök egyedül van, mióta az anyja lelépett tőlük amikor a párom általános sulis volt. Ismerve az apukát, abszolút megértem. Ritka bunkó és buta és az alma nem esik messze a fájától, mint kiderült. 😢)

2020. aug. 27. 17:51
 15/45 anonim ***** válasza:

"De mindenképp az elején tisztázd le a következővel."

Redditen fenn vagyok egy childfree csoportban, ott is le van írva részletesen, hogy mire kell figyelni, ha gyerekmentes párt akarsz. A legfontosabb, hogy ne te mondd ki elsőnek, hogy nem akarsz, mert a másik kapcsolat reményében simán behazudja, hogy ő sem akar.

2020. aug. 27. 18:25
 16/45 anonim ***** válasza:
0%

Ha szeretnélek akkor egy idő után családot is akarnék veled. Az emberek java 30 felett lesz szülő.

Én nem szeretnék az életem végén azon bánkódni hogy nem született utódom. Úgy érezném semmit nem tudok felmutatni. Ezt nem kockáztatom meg. Nem maradnék veled akkor sem ha te lennél a föld legjobb nője és csúcs karriered lenne. A család szerintem jobb annál is mintha a világ egyik legbefolyásosabb embere lennék.

Egy gyerek nyűg, felelősség és pénz is. De erről szól az élet.

Szécsi Pál anyja hitvány nő volt, de élete végén az otthonban mindent nagyon megbánt. Én nem akarom hogy meg kelljen bánni az életem!

38F

2020. aug. 27. 18:52
 17/45 anonim ***** válasza:
91%
16-os épp elég gáz, ha gyerek nélkül semmit nem fogsz tudni felmutatni!
2020. aug. 27. 19:16
 18/45 anonim ***** válasza:
78%

16-os, ha van párod nem vagy egyedül, másrészt meg az örökbefogadás is opció ha valaki nem szeretne gyereket szülni vagy ha nem szeretne babázni.

Ha gyereked van is egyedül vagy, nem fognak látogatni majd hetente, pláne ha külföldön élnek. Így is úgy is egyedül leszel idősen ha nincs párod.

Másrészt a mi generációnk már nem olyan lesz idősen, mint a mostani idősek. Nekünk a technológia nem lesz idegen és nem nagyon fogunk unatkozni. A legnagyobb baj jelenleg, hogy könyvek és tv az egyetlen élményforrás az időseknek. Nekünk ott lesz minden ami most van, játékok, online sorozatok, online filmek, discord, reddit, konzolos játékok stb... Biztos változnak majd ezek, lehet akkor már nem lesz pl netflix, de biztos lesz rá valami alternatíva.

Szóval a 21. században idősnek lenni nem olyan lesz mint régen, így nem szükséges gyerekekkel körülvenni magad. Barátok, ismerősök, feleség/férj és háziállat tökéletesen elég.

Ui:

-Barátokat is könnyebb lesz szerezni és megtartani idősen mint most, mert nekünk a közösségi oldalak nem lesznek idegenek és minden nap video chatelhetünk a barátainkkal.

2020. aug. 27. 19:27
 19/45 anonim ***** válasza:
85%
38 vagyok, én sem szeretnék gyereket. Pacsi.
2020. aug. 27. 19:35
 20/45 anonim ***** válasza:
87%
Mi mind valakinek az "utódai" vagyunk, és senki le sem szarja, hogy az én ükapámnak az volt a fixa ideája, hogy maradjon fenn a család neve, meg minden. Ugyanúgy fellöknek a metrón, nem mondja senki, hogy "Áh, te XY utódja vagy!"
2020. aug. 27. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!