Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elítélendő, hogy nem akarom...

Elítélendő, hogy nem akarom még beadni a gyermekemet oviba (2,5 éves), mert én nem készültem még fel rá?

Figyelt kérdés

Úgy terveztük, hogy 2 gyerkőc között nem megyek vissza dolgoni, de nem jött még össze, meg arra sem készültem fel lelkileg, hogy visszamenjek dolgozni.

Egyébként be van íratva, persze, ha nem jön a tesó és 3 éves lesz, menni fog oviba, de most még én nem vagyok rá felkészülve. Olyan váratlanul ért, h az ovónők erőltetnék, h szoktassam be.

2013. szept. 17. 12:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező. Én 3,5 évesen adtam be, engem is szekáltak, dadus, óvónő megállított az utcán. Mondd, hogy nem stabilan szobatiszta vagy nagyon anyás. Nekem könnyebb volt, hogy mikor mindkettő kicsi volt, nem kellett reggelente keltegetni őket és oviba rohanni.
2013. szept. 17. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:
2,5 évesen még semmi keresni valója az óvodában. Kevés a létszám abban az óvodában, hogy így akarnak gyereket beterelni?
2013. szept. 17. 12:22
 3/9 anonim ***** válasza:
És a bölcsi?
2013. szept. 17. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mennyire igényli a gyerek társaságot. Ha szeretne közösségbe járni akkor én vinném akármennyire is fáj nekem. Szintén így voltam a gyermekem 2 és fél éves volt, mikor elkezdtem hordani és nagyon jól érezte magát, igaz csak délig volt. Nem tudsz vele úgy játszani, mint a hasonló korú gyerekek. A nevelési tanácsadó azt mondta, hogy ne kezeljem babaként, ő már egy kis gyermek. Kérdezd meg hogy ő mit szeretne.
2013. szept. 17. 12:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Gyerektől függ. Már 2,5 éves, annyira nem kicsi. Megpróbálhatjátok hogy viszed délelőttre, ha rugalmas az ovi, akkor mondjuk egy héten 3x.

Az oviban már vannak közös foglalkozások, ezeket nagy valószínűséggel élvezni fogja. Egy próbát megér.

2013. szept. 17. 12:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Ugyanígy vagyok, mint Te.Nekem ő a 3.,de az elsőm is 4 évesen kezdte az ovit.Nagyon anyás is,meg eljátszik a tesóival,és szerencsére van a házunkban egy vele idős kisfiú is.Úgy látom neki ez elég még.Édesanyám óvónő volt, úgyhogy sajnos tudom, hogy mennek a dolgok bent.Persze más, ha mindenképp dolgozni kell menni valakinek,be kell adnia, s próbálja a legjobb csoportot, óvónénit megtalálni.Én is megkaptam már, hogy anyámasszony katonája lesz a gyerek.De nekem még annyira kicsi-pontozzatok le_én egyszerűen sajnálom szerencsétlen 2és fél, épphogy 3 éves ovisokat.
2013. szept. 17. 13:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy 3 éves kortól kötelező az ovi. (Kivéve, ha a "szakember" szerint nem érett az óvodára) Itt, ha egy gyerkőc bölcsis, és betölti a 3. évét, még év közben is előszeretettel kiteszik. 2,5 évest még én sem szívesen oviztatnék,szerintem bőven ráérsz fél év múlva beszoktatni, majd ha ténylegesen kezdődik az ovi.
2013. szept. 17. 13:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is úgy gondolom, hogy nyugodtan várd meg a 3. évét a picinek. Különben is, ez az idő úgysem jön többé vissza. Én inkább azokat az anyukákat értem meg nehezebben, akiknek nem lenne muszáj dolgozni, és mégis bölcsibe adják a gyermeküket. Bár tény, hogy mindenki más.

2013. szept. 17. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem, semmiképpen nem elítélendő, de ez a történet nem rólad szól, hanem a gyerekedről. Kérdés, mennyire igényli a társaságot, hasonló korú gyerekeket. Nem az óvónőknek kell eldönteni, hogy a te gyereked menjen-e oviba, hanem neked. A helyedben én tennék egy próbát. Add be oviba, de csak délelőttre. Majd meglátod, hogy érzi/tek magatokat!
2013. szept. 17. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!