Elítélendő, ha nem veszünk meg mindent a babának előre, mert úgyis tudjuk, hogy sok mindent fogunk ajándékba kapni?
Szerintem nem baj.
Mondjuk én nem örülnék ha megmondanák mit vegyek keresztszülőként. Keresztelésre eszembe sem jutna etetőszéket venni, én arra valami maradandót szeretnék, amire 20 évesen is ránézhet.
Bár ha ők megkérdezik nyugodtan mondhatód.
ki az, aki ezt elítélné? mi csak olyat vettünk, ami az első pár hétben már kell, a többit pl. lehet ajándékba kérni, úgyis megkérdezik, mire van szükségünk, nem várjuk el, de hát hol szokás pl. Karácsonykor üres kézzel menni? alapvetően amúgy is azt gondolom, egy újszülöttnek minimális dolgokra van szüksége, főleg, hogy a feléről azt se tudjuk, kell-e, fogjuk-e használni.
más, mert kismama dolog, de pl. mellszívót se vettem, honnan tudjam, lesz-e tejem? ha kell, a férjem felkészült, elüget a boltba és kész :)
vagy pl. nem vettünk raklapnyi pelust, mert ahogy látom, hallom, nem mindenkinek jön be ugyanaz a márka.
nekünk ágynemű is egy van :) (még - és 1-1, mert ikrek, na de értitek a lényeget)
31 hikm
szerintem a két legfontosabb dolog a kiságy és a babaruha... ezekkel kapcsolatban biztosra menjetek!
a többit meg ha megkapjátok másoktól, akkor csak örüljetek neki, nagy szerencse ez ám, sokba kerül a babaholmi sajna-sajna... jól jön a pénz majd a pelusra.
ui: cumisüveg felesleges - mármint bízom benne, hogy felesleges lesz (eladod a vaterán majd...), mert szoptatsz :)
boldog babavárást! :)
Tíz hónapos múlt a fiam, de mi a babakocsin és a gyerekbútoron kívül nem vettünk még neki semmit. Volt már keresztelője, kaptunk hülyeséget is, de a viszonylag nagy dolgokat (játék) akkor mondtuk meg, így azokat is megkapta. Tényleg nem kell túlspilázni a dolgot, amiket anyukám és anyósom vett a baba születése előtt - felét nem használom. Októberi a fiam, karácsonyra kértünk még nagyobb dolgokat (járóka, ilyesmiket). Bár mi rengeteg dolgot kaptunk rokonoktól (ruha,játék,eszközök), de minden alkalomra elhalmoztak új ruhákkal is minket, ami tök felesleges pénzkidobás részükről (főleg, hogy leértékelve vették és nagyobb ruhákat kapott - pl.karácsonyra kapott tavaszi együttesét kb. februárban tudtam volna ráadni, holott április végén lett valamelyest jobb idő.
Írd össze, hogy miket szeretnétek majd neki, különböző árkategóriákban. Ha kérdezik hogy mit hozzanak, bátran mondj 2-3 dolgot felsorolásszerűen, hogy válasszanak. Felesleges az, hogy olyan dolgokat kapj, amit csak pakolsz egyik helyről a másikra, miközben a kigondolt holmit meg kell venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!