Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell ekkora hisztit...

Miért kell ekkora hisztit csinálni abból, hogy maszkot kell hordani?

Figyelt kérdés

Terljesen normális, hogy kötelező a maszk. Azokról van szó, akik valamiért nem képesek felfogni, hogy nem találgatni kell, hanem elfogadni a jelenlegi helyzetet.

A vírus létezik. Kész passz. Minden igaz amit mondanak róla. Van ismerősöm aki átszenvedte magát rajta. Covid pozitív volt. Meg is mutatta a papírját (úgy 2 hónap múlva szarrá fertőtlenítve)

Halálos? igen. lehet ellene védekezni? persze. Megteszik az emberek? nem, mert Karen módjára viselkednek.

Mai nap is ordított a kalauzzal egy nő, emrt ő úgy akar vonatozni 11 percet, hogy nincs rajta maszk.

A szabály az szabály. Kényelmetlen? a lóf*szt. Elviseled, ha neked olyan hiperérzékeny a bőröd.

Nem hiszem el.

Igazi magyar mentalitás. Amíg velem nem történik meg addig nem létezik. Hiába hal meg körülöttem mindenki" akkor se. Mert én csakazért is jobban tudom.

NEM! Nem tudod jobban! Senki nem tudja jobban.

A következő mi lesz? Tüntessünk már a iztonsági öv miatt is! Én nem akarom bekötni magam, mégis kötelező! Hát milyen dolog ez.

Megmenti az életemet? nem érdekel akkor sem teszem meg ami kötelező!

ez nem így megy.

A maszkban pedig igenis kapsz levegőt! Aki mást mond az hisztizik vagy asztmás és alapból nem kap levegőt! vagy simán csak hazudik!

sebészeti maszk nagyban lecsökkenti a fertőzés esélyét. nemm 100%-ra, de lecsökkenti! Ez fontos

Vannak jobb maszkok amik szinte 100%-os védelmet nyújtanak.

Azokban is kapsz levegőt!!!!

Hogy ne kapnál? Ember. gondolkozz! Katonákat képeznek ki olyan gázálarcokban amik GÁZT szűrnek a levegőből. Azok olyan kevés levegőt kapsz, hogy csak 24 óráig bírod. KÖTELEZŐ 24 óra után levenni.

Nehogy már 15 percet ne bírjunk ki a kis sz*ros maszkunkban.

2020. aug. 14. 22:59
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mást gondolsz mint én, ezzel nincs is probléma, de azzal már van, hogy azt gondolod, ilyen nyomi oldalakról tájékozódom. Gratulálok, hogy ezt pár mondatból sikerült leszűrni, remek emberismerő lehetsz. Elárulom, megpróbálok a lehető legtöbb helyről beszerezni információt. Még hozzáteszem, nem kifejezetten a maszkkal van problémám, hanem azzal a felhajtással, ami körül veszi ezt az un. vírust. Ahogy látom, inkább a te szádba adnak hitelesnek mondott adatokat, szavakat, amiket te fenntartások nélkül elfogadsz. Továbbra is fenntartom, hogy ez nem lázadás, még csak ellenállás sem, egyszerűen írom, hogy a te többszörösen mosott agyacskáddal is felfogd:normális életet szeretnénk.

Tudod, minden évben van influenza járvány, te csak beoltatod magad? Esetleg gyógyszert szedsz ha elkaptad? Akkor miért nem hordasz maszkot, ezáltal megvédve másokat? Ja, nyilvánvalóan azért, mert akkor nem mondják neked, te meg csak akkor teszel bármit is, ha megmondják neked, hogy kötelező. Igen, ezt írtam már, de annyira látszik, hogy te ilyen vagy, nem irigylem a környezetedben élőket, igazi hittérítő lehetsz, akit pont ezen tulajdonsága miatt kerülnek az emberek.

2020. aug. 15. 11:43
 32/36 anonim ***** válasza:
30%

Én azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan hordani? Meg miért nem lehet hordani egyáltalán ha a többségnek sikerül?

Én nem hiszem hogy nincs felfújva a vírus dolog, de ennyit szerintem simán ki lehet bírni, függetlenül attól hogy ér-e valamit vagy sem.

2020. aug. 15. 13:42
 33/36 anonim ***** válasza:
55%

Röviden: mert az emberek hülyék.

Eladó vagyok, és konkrétan úgy érzem, hogy a járvány elsősorban idegileg viselt meg, s nem fizikailag.

Én nem tagadom, hogy van vírus. Mert létezik, s betegedtek meg, továbbá haltak meg emberek nem kis mennyiségben. De tény, hogy én is úgy érzem, hogy ennek nagyobb a füstje, mint a lángja. Főleg, ha azt veszem alapul, hogy konkrétan hazavágta a gazdaságot szinte az egész világon. A mi országunkban egyébként is voltak problémák (szerintem ezt a részt nem szorul bővebb magyarázatra), de gazdaságilag elég erős a hatása, amelynek a valódi következményeit még nem ismerjük. Főleg, ha hozzávesszük,hogy már második hullámot, meg további intézkedéseket emlegetnek. Elengedni nem tudja magát az ember, mert egyszerűen ez veszi körül. Elég, ha alapul vesszük, hogy az egész ország ki van plakátolva.

Az, hogy a bezártság, s a létbizonytalanság kikezdte az embereket, érthető. Azt is megértem, ha valaki elvesztette a munkáját, vagy félti, hogy elveszti, esetleg abban a helyzetben van, mint én. Felköltöztem a fővárosba a munkalehetőségek miatt, amelyek jelentősen megcsappantak a járvány miatt. Tehát hiába vannak belső problémák a munkahelyemen, egyszerűen nem tudok váltani, mert folyamatosan az jár a fejemben, hogy kapaszkodnom kell ebbe a munkahelybe, mert enni kell, tehát az élelmiszerbolt nem zárhat be, esetleg költségcsökkentésre kényszerülhet, de megvan a túlélési esélye. Persze, ha megfelelő irányítás alatt van, és jó vezetők, tulajdonosok kezében van az üzlet, üzletlánc.

Én kezdetben nem hordtam maszkot, amikor pedig április végén kötelező lett, akkor elkezdtem hordani. Volt egy normális biztonsági őrünk, aki mindenkinek szólt, teljesen normális hangnem. Konkrétan kikészült idegileg három hónap alatt, mert hatalmas cirkuszok voltak az idősávos vásárlás miatt is. Hiába mondtuk, hogy ezt a döntést a kormány hozta, nekünk csak be kell tartani. Napi cirkuszok voltak, közben meg mindenki azon feszengett, hogy mi lesz akkor, ha jön egy ellenőrzés, és valaki "besurran", vagy átver minket és nem megfelelő idősávban vásárol, vagy pedig nincs rajta maszk. Eddig szerencsére megúsztuk. Senki nem volt beteg, senki nem is ismer olyat, aki beteg lett volna, és ellenőrzést se kapunk.

A biztonsági őrünk mindig normálisan szólt a vevőkhöz, akit sokszor konkrétan letámadtak. Én is tök normálisan szóltam a vevőnek, hogy legyen szíves feltenni, csak azért is, mert őt is, és minket is megbüntethetnek, és nekem kötelességem szólni, mert ha nem teszem, akkor a vezetők szólnak. S, ha nem szólok érte, akkor a felső vezetés akár fegyelmit is adhat, vagy ha nagyon szemetek akarnak lenni, akkor ezt indoknak használva ki is rúghatnak. Mondjuk én nem ilyen helyen dolgozom, ahol elhangzott volna ilyen is, de van ismerősöm, aki kereskedelemben dolgozik, és meg lett fenyegetve.

Napi szintű cirkuszok voltak, s nálam is volt olyan, aki konkrétan közölte, hogy megkeresi az anyámat, majd felköti egy fára és onnan ézem végig, ahogy kibelezi. A plexi, amit kaptunk többször védett meg attól, hogy megüssenek. Megértem az indulatokat, és azt is, hogy az embereknek elegük van abbó, hogy erről szól az életük, s melegben rohadt kényelmetlen a maszk. Ugyan nálunk van klíma, de így is izzad az arcom, és hámlik a fülem mögött a bőr. De nekem órákat kell benne töltenem, de a vásárló nem hajlandó pusztán tíz percre felvenni.

Volt eset, amikor szólva lett a vevőnek, az berohant és magánkívül örjöngött és dobálta a péktermékeket, zöldségeket, mert ő nem hisz a járványban, és senki nem kötelezheti a viselésére. De volt olyan, aki a kirakatüvegbe ütött bele ököllel. A sok beszólás,és fenyegetés után úgy döntöttem az idegrendszerem, és a testi épségem többet ér, mint az, hogy betartsam a szabályt. A biztonsági őrünk is felmondott, mert már nem bírta idegileg, hogy a munkaidőnk több, mint a fele az emberekkel történő veszekedésről szól. Amit nem tudok megérteni, hogy mindenki tisztában van a szabállyal, de amikor szembesül azzal, hogy be akarják tartani, akkor inkább választja a konkfliktushelyzetet, és ezzel azt, hogy egész napját tönkretehetik, és jól felcseszik az agyát, mint azt, hogy felveszi a maszkját arra a tíz percre.

2020. aug. 15. 17:14
 34/36 anonim ***** válasza:
74%

A kezdetektől nem értem az általános maszkhordás értelmét. A gyerekem az óvodában maszk nélkül van összezárva a többi gyerekkel. Az óvónők maszk nélkül vannak velük egész nap. A gyerekemet utána hazahozom, ahol nincs rajtunk maszk és nem tartunk távolságot egymástól. Az edzőtermek már rég kinyitottak, én is járok csoportos edzésre heti 2-3-szor, ahol szintén nincs rajtunk maszk. A munkahelyen cirka 10-15 emberrel érintkezünk nap mint nap és töltünk el egymás társaságában legalább negyed órákat, 3-4 emberrel egész nap egy légtérben vagyunk, ebédnél megint másik 4-5 emberrel eltöltünk legalább fél órát egy asztalnál ülve. Ezután mindenki hazamegy és viszi magával a bacikat, vírusokat a családnak, akik aztán másnap megint mennek a saját közösségeikbe, ahol nincs távolságtartás, sem maszkhordás. Ha beülünk egy étterembe, kávézóba, ott sem maszkban fogyasztunk, viszont tök random ismeretlenekkel töltünk el egy légtérben egy csomó időt. Ha viszont bemegyek az Auchanba pl., ami úgy általában egy k. nagy légterű hipermarket és kellő távolságot lehet mindenkitől tartani, mert van hely bőven, ott persze vegyek fel maszkot, mert pont ott fenyegetem a legjobban a vírussal a népet, vagy ők engem. Ez így WTF?! Nem látom a logikát ebben a fentiek után. A tömegközlekedésen a maszkhordást még csak-csak megértem, de a boltban bohóckodást abszolút nem.

Sokkal inkább a veszélyeztetetteknek kéne komoly maszkot hordaniuk és magukat óvniuk, ahelyett hogy a kevésbé veszélyeztetett többséget bszogatják a maszkhordással, ami igazából csak itt-ott kötelező, máshol meg úgy cseréljük a bacijainkat és vírusainkat, ahogy nem szégyelljük.

2020. aug. 15. 18:02
 35/36 anonim ***** válasza:
0%

#32: Öhm... Amúgy néztél már tükörbe? Az előbb nekiálltál engem jellemezni, csak azért, mert neked nem tetszőt írtam és mert nem értek veled egyet. Utána ugyanezt megkaptad te is... És felháborodsz és rossz emberismerőnek állítasz be? Ember... Te kezdted.

Ugyanezt csináltad, csak te fogtad magad és messzemenő következtetéseket vontál le pár dologból. Olyanok között állítottál párhuzamot, amik között nincs. Azt próbáltad előadni, hogyha felveszem a maszkot és nem rinyálok, akkor biztos mindent elfogadok, amit elém raknak és nincs egy önálló gondolatom sem.

Ezzel szemben, én legalább vettem a fáradtságot és megnéztem pár oldalt. És szinte szó szerint ugyanazt a bemantrázott szöveget írtad, mint a konteós oldalakon az emberek többsége.

És van képed felháborodni? :D

Aztán a felháborodásod után újra nekiálltál ugyanannak, ami miatt nálam felháborodtál. És megint mellélőttél.

Jössz az influenzával, hogy én biztos nem oltatom be magam és biztos nem hordok maszkot, meg biztos nem szedek gyógyszert. Hát öcsém, mellément.

Azért nem kapok oltást az influenza ellen, mert az egyik összetevőre allergiás reakció lép fel a szervezetemben. Még a kötelező oltásoknál derült ki, szóval a doktor sem ajánlja.

Maszkot, amikor éreztem, hogy nincs topon az immunrendszerem, hordtam.

Gyógyszert valóban nem szedek fixen, de vitaminokat rendszeresen. Az influenza ellen meg, ha elkaptam, vettem be lázcsillapítót.

Ennyit ér a te emberismereted és ennyit ér az, hogy felháborodsz máson.

Ráadásul, még újra csak azt mantrázod, amire már kaptál választ. Látod, látod... Én veled ellentétben nem gyerekes előítéletek és értelmetlen, messzemenő következtetések alapján alakítok ki rólad egy képet, hanem a tények alapján. Újra jöttél a normális életes szöveggel, amikor erre már írtam valamit.

Tipikus konteós szint, hogy a világból csak az fér bele az eléd terült képbe, ami kényelmes. Ami nem, azon átugrasz és újra rugózol rajta.

"Ha pedig, a régi életed normális szintjét egy darab textil megszüntette normálisnak lenni, akkor az az élet előtte sem volt normális. És ezt sajnálom azért."

2020. aug. 16. 02:05
 36/36 anonim ***** válasza:

Atyaúristen, ekkora trollkérdést még nem láttam!

Meg amiket az első válaszolónak írtál, huhh! :D

Jelentve vagy :)

2020. aug. 31. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!