Miért kell ekkora hisztit csinálni abból, hogy maszkot kell hordani?
Terljesen normális, hogy kötelező a maszk. Azokról van szó, akik valamiért nem képesek felfogni, hogy nem találgatni kell, hanem elfogadni a jelenlegi helyzetet.
A vírus létezik. Kész passz. Minden igaz amit mondanak róla. Van ismerősöm aki átszenvedte magát rajta. Covid pozitív volt. Meg is mutatta a papírját (úgy 2 hónap múlva szarrá fertőtlenítve)
Halálos? igen. lehet ellene védekezni? persze. Megteszik az emberek? nem, mert Karen módjára viselkednek.
Mai nap is ordított a kalauzzal egy nő, emrt ő úgy akar vonatozni 11 percet, hogy nincs rajta maszk.
A szabály az szabály. Kényelmetlen? a lóf*szt. Elviseled, ha neked olyan hiperérzékeny a bőröd.
Nem hiszem el.
Igazi magyar mentalitás. Amíg velem nem történik meg addig nem létezik. Hiába hal meg körülöttem mindenki" akkor se. Mert én csakazért is jobban tudom.
NEM! Nem tudod jobban! Senki nem tudja jobban.
A következő mi lesz? Tüntessünk már a iztonsági öv miatt is! Én nem akarom bekötni magam, mégis kötelező! Hát milyen dolog ez.
Megmenti az életemet? nem érdekel akkor sem teszem meg ami kötelező!
ez nem így megy.
A maszkban pedig igenis kapsz levegőt! Aki mást mond az hisztizik vagy asztmás és alapból nem kap levegőt! vagy simán csak hazudik!
sebészeti maszk nagyban lecsökkenti a fertőzés esélyét. nemm 100%-ra, de lecsökkenti! Ez fontos
Vannak jobb maszkok amik szinte 100%-os védelmet nyújtanak.
Azokban is kapsz levegőt!!!!
Hogy ne kapnál? Ember. gondolkozz! Katonákat képeznek ki olyan gázálarcokban amik GÁZT szűrnek a levegőből. Azok olyan kevés levegőt kapsz, hogy csak 24 óráig bírod. KÖTELEZŐ 24 óra után levenni.
Nehogy már 15 percet ne bírjunk ki a kis sz*ros maszkunkban.
#12: He? Fura, én nem szenvedek egy egyszerű maszkban. Biztos velem van a baj. Az után sem kötelező hordani itthon.
Azért jó, hogy mindenki profi matekos lett a vírus miatt.
És ez a bólogatós szöveg... Ha valaki nem nyomja fullba a kretént, akkor bólogat?
#14: Őszintén: Saját magad akarod lejáratni azzal, hogy minimális logikád sem vagy képes leírni a szövegedbe?
Nem, eddig nem hordtam. Képzeld el, esernyőt sem hordok magamnál, ha nem esős az idő. Sőt, télen van rajtam vastag kabát a hidegben, de nyáron nincs! :O Hát, pont ilyen ám a maszk esete is.
Ennyire nem megy az ok-okozati összefüggések felfogása?
Kérlek, mesélj már a magamfajtákról. Lehetőleg önálló gondolatokkal, ne csak konteós oldalakon lévő, szádba adott szavakkal. Fura, hogy ott szó szerint húszan tök ugyanazt írjátok le és észre sem veszitek a saját ellentmondásaitokat. Ti vagytok azok, akik a nagy lázadók? Mert nem vesztek fel egy maszkot? :D Ne már... Egy kamasz értelmesebben lázad.
Úgy vettem észre, hogy többnyire a nyugger (de minimum ötvenes) korosztály, aki óvodás módjára őrjöng és hisztizik, ha maszkot kell felvenni és ahogy felért a buszra, már tépi is le magáról. Én úgy vagyok vele, hogy nekem valószínűleg semmi bajom nem lesz egy esetleges fertőzéstől, lehet, hogy már el is kaptam úgy, hogy észre sem vettem, ők viszont jó eséllyel nagyon betegek lesznek és meghalhatnak. Ha valaki ezt vállalja, akkor minden faxa, felnőtt ember, meghozott egy döntést az életéről.
Inkább azt kellene befejezni, hogy mindenféle intézkedéseket hozunk, hogy az ilyen emberek életét védjük erőszakosan, miközben a fiatalok életét ellehetetlenítjük. Ha ő maga sem védi az egészségét, akkor írja alá, hogy lemond az egészségügyi ellátásról (mert ugye nem úgy megy a dolog, hogy baxxom felvenni a maszkot és fennhangon hirdetem, hogy nincs itt semmi vírus, aztán betegség esetén a kórházban verem az asztalt, hogy gyógyíccsanak meg) és élje nyugodtan az életét, ahogy akarja. Legyenek az intézkedések opcionálisak, mert ha valakit érdekel, hogy csökkentse a fertőződés esélyét, az akkor is meg tudja tenni, hogy otthon marad és vigyáz magára, ha nem bénítjuk le az egész világot, de ha szeretne, mert pl kockázati csoportba tartozóval él, akkor legyen meg a lehetősége otthoni munkára és egyebekre.
Tudjátok mit? Nekem abból van elegem, hogy egy olyan vírus miatt, ami ugyan veszélyesebb a náthánál és az influenzák zöménél, de nem igazán veszélyes, akkora gazdasági világválságot csinálunk, amit hosszú évekig nyögünk majd! Emberek millióinak életét teszi tönkre vagy nehezíti meg igen nagymértékben!
A fővárosban több beülős helyet is látni zárva, tönkremenve, boltláncok mentek csődbe, álláshirdetések száma megcsappant. Megint jön a fülét-farkát behúzók munkavállalók és a maguknak mindent megengedő főnökök korszaka. És akkor második hullám meg ősz meg miegymás, megint bezárkózunk... Na ezek után már nem is lehet majd számítani a gazdaság újjáéledésére..
És igen, sokkal nehezebben kapok levegőt egy anyagon keresztül, mintha nem lenne az orrom előtt semmi. Lépcsőzés, gyaloglás, cipekedés közben (de utána is, ha átszálláshoz levenném, hogy aztán a szemüvegem miatt kezdhessem elölről a szerencsétlenkedést) több, mélyebb levegővétel kellene, amit a maszk igenis megnehezít.
Pl nekem a sebészi ilyenkor szorosan az orromra tapad és nagyon nehéz rajta átszívni a levegőt. Az FFP2 simán csak fullaszt.
Nyilván ha ül az ember nyugodtan, kisebb légzésszám, felületesebb légzés, akkor nem fullaszt igazán, csak baromi kényelmetlen.
Hogy ne kapnál? Ember. gondolkozz! Katonákat képeznek ki olyan gázálarcokban amik GÁZT szűrnek a levegőből. Azok olyan kevés levegőt kapsz, hogy csak 24 óráig bírod. KÖTELEZŐ 24 óra után levenni.
Hulyegyerek, ezt az infot honnan szedted?
Csak mert megsugom, hogy bar hosszutavon kenyelmetlenebb, a gazallarcomon keresztul sokkal jobban tudok lelegezni mint a vacak orvosin keresztul. ES rendesen beallitva megszokott tempoban kapod a levegot, tehat nem kotelezo levenni, max a szuroket csereled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!