Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek a bootcamp-ek nem...

Szerintetek a bootcamp-ek nem rombolják le kissé a diplomával rendelkezők (mérnökinformatikus, programtervező informatikus) presztízsét?

Figyelt kérdés

Nem rég végeztem mérnökinformatikus szakon, de akkora lélekölő dolog, amikor küldik nekem a bootcamp reklámoldalakat ismerőseim és mondják hogy "3 hónap alatt meg lehet tanulni azt amit te 7 szemeszter alatt tanultál" (3,5 év). Más diplomás is érzi mostanság ezt a kis társadalmi nyomást, azzal próbálnak beetetni hogy 3,5 évet a semmiért dolgoztál? Ti mit kezdtek ezzel?

Igazából nem értem ezt a sok indulatot a diplomások felé itt ezen az oldalon.

2020. júl. 23. 08:27
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
93%

"Kérdeztem már korábban, hogy melyik suli jobb szerintetek, melyik nem elavult, káoszos, "magaatanárseérthozzá" elméleties bullshit, de nem kaptam rá választ."

A kérdés emlékeim szerint arról szólt, hogy melyik esti vagy levelezős képzés jó. Erre a válasz még mindig az, hogy nem tudom, mivel nem azokat végezte el egyikünk sem (feltételezem).

Mérnökinfo Mo.-on a BME-n a legjobb, míg programtervező info az ELTE-n.

"És aki 5-10 éve diplomázott másból, majd elvégez egy hosszú bootcampet, az szerinted miért ne tanulhatná meg ezt a gondolkozást?"

Elméletben lehetséges, de elég nehéz. Már sokszor a 18 éveseknek nehéz megtanítani, mivel ha addig nem tanultak meg gondolkodni, akkor azok után kínszenvedés ezt elérni, és emiatt nagy ma magyarországon a lemorzsolódás.

Akkor aztán arról ne is beszéljünk, hogy ha sikerül is, akkor sem lesz hozzá meg a megfelelő háttered. Tehát ha eléd teszek egy matematikai problémát, akkor valószínűleg nem fogod tudni megoldani, ha a korábbi diplomádnak ehhez nem volt köze.

Nagyon nehéz azt a szemléletet elsajátítani, amit az egyetem tud adni, ezért vannak alapból többre értékelve a diplomások, mint a bootcamp-esek.

"Miért látom a sok bootcampest, akik simán megvannak a szakmában, már mediorok és például ha új techológiát kell megtanulni, akkor nekik is gyorsan megy?"

Mert akiknek nem sikerül azok már valószínűleg nincsenek ott. Ha nem tudnak átállni a cég által használt új technológiára, akkor kirúgják őket. Ha pedig már nem dolgoznak ott, akkor nem is találkozhatsz velük.

Amúgy nekem is van egy jó story-m. Ugyanúgy diploma nélkül dolgozott egy srác, és 28 évesen azért "kellett" elkezdeni az egyetemet, mert a cég 25%-os fizetés emelést adott volna, ha lett volna papírja, és nem a tudás kellett, hanem a papír. Viszont félév után rájött, hogy ő erre nem képes, és ezért abbahagyta az egyetemet.

"Miért hallok olyat, hogy budapesti, "elit" egyetemeket végzettek nem tudnak összerakni egy nyamvadt alkalmazást diploma után és pár sor kódot nem tudnak normálisan leírni?"

Ahogy mondtam, a diploma beugró, nem garancia, hogy ettől jó lesz valaki. Mellesleg nyilván az fog jobban terjedni történetként, ami szokatlanabb, pl. hogy "elit" egyetemen végzett csávó tök hülye.

Amúgy függ attól is, hogy szerinted mi az elit. Én az BME-t és ELTE-t tartom jónak, mivel ők vannak top helyen Mo.-on. Viszont olyan interjúztatóval is beszéltem már, akiknél már bevett szokás, hogy az ELTE-n és BME-n kivől mindenkit elküldenek. Szóval ott már a papírok közt is válogatnak.

2020. júl. 30. 05:55
 62/70 anonim ***** válasza:
0%

A gyakorlatban egyáltalán nem a BME és az ELTE a legjobb.

Egyébként azt hittem, épp az a szemlélet kezd kikopni, mint amiről írsz!

2020. júl. 30. 06:26
 63/70 anonim ***** válasza:
93%

"A gyakorlatban egyáltalán nem a BME és az ELTE a legjobb."

Melyik az a szak, aminek az a neve, hogy "gyakorlat"? Ilyet nem ismerek, viszont ismerek mérnökinfot és programtervező infot.

"Egyébként azt hittem, épp az a szemlélet kezd kikopni, mint amiről írsz!"

Mármint a logikus gondolkodás tanítása? Nem, ez van egyre jobban bevezetve. Ahogy egyre gyakorlat orientáltabb a képzés.

Asszem majd megint terveznek átalakításokat a közel jövőben, de arról még nem tudok sokat.

2020. júl. 30. 06:45
 64/70 anonim ***** válasza:
Az a baj a kötekedő válaszadóval, hogy valamibe beleköt, elmondják neki, hogy nem így van, és hoz valami új dolgot, amiről nem volt szó.
2020. júl. 30. 07:10
 65/70 anonim ***** válasza:
0%

"Melyik az a szak, aminek az a neve, hogy "gyakorlat"? Ilyet nem ismerek, viszont ismerek mérnökinfot és programtervező infot"

Ez poénnak nevetségesen gyenge volt.

Csak annyit tudtok felhozni az egyetem mellett, hogy edzi az agyat.

Mondjuk edzi más is, tehát ez nem érv.

2020. júl. 30. 19:16
 66/70 anonim ***** válasza:

"Ez poénnak nevetségesen gyenge volt."

Szakokról beszéltem, hog azok közt melyik a legjobb jelenleg az országban. Ha pl. az ELTE a legjobb programtervező informatikus képzése, akkor nyilván belevettem, hogy mik a pozitívumok, negatívumok és ezek mellett jött ki, hogy ez jobb, mitn gyakorlat orientáltabb képzés.

"Csak annyit tudtok felhozni az egyetem mellett, hogy edzi az agyat."

Ja, végülis nem mondtam el, hoyg sok különböző technológiát tanít meg. amit bootcamp során nem lehet olyan mélységekben megtanulni.

Ahogy nem mondtam el, hogy olyan alapokat ad, amivel sokkal komplexebb feladatokat lehet megoldani, mint egy bootcamp után.

Tudod, úgy tényleg nehéz érveket hozni, hogy ami nem tetszik neked, azt ignorálod.

"Mondjuk edzi más is, tehát ez nem érv."

De, alapvetően az is érv. Attól még, hogy más esetben is teljesül, még érv marad.

Ha pl. mehetsz egy helyre gyalog, kocsivel és vonattal, akkor a vonat mellett is érv, hogy gyors, ahogy a kocsi mellett is érv az, hogy gyors.

2020. júl. 31. 03:00
 67/70 A kérdező kommentje:
Nem tudom honnan ered az hogy az egyetemeken csak elavult technológiák tanítása zajlik.
2020. aug. 1. 13:41
 68/70 anonim ***** válasza:
Miért, Kérdező, melyikre NEM igaz?
2020. aug. 2. 22:03
 69/70 A kérdező kommentje:
BME-n tanultam. Ott nem ezt tapasztaltam. Őszi félévben pl. Kotlint tanultam ott, nagyon igényes volt. Azelőtt pedig ASP. NET Core 3 és EF Core 3 technológiákat tanultam egy másik tárgy keretein belül. Az is egész jó volt.
2020. aug. 2. 22:20
 70/70 anonim ***** válasza:

Azta. :)

Bár jár oda ismerősöm, aki utálja.

Ott amúgy csak nappali van. Sajnos.

2020. aug. 2. 22:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!