Pincérnek, étteremben mennyi borravalót szoktatok adni?
Vagy szoktatok egyáltalán?
Kb 10%-ot mondanak sokan, de az sztem rengeteg...
Ti mit gondoltok?
Arról meg, hogy "nem adok, ha rossz a kiszolgálás". Oké. Miért rossz a kiszolgálás? Nem ízlik az étel? Nem sült meg rendesen a hús? Tényleg a pincér hibája ez? Lassú a kiszolgálás?
Tényleg a pincér a lassú vagy lehet, hogy a konyha a lassú? Rengeteg pincér rohangál fel-alá a bárpult, a konyha meg a vendéglő között, mert a munkáltatók túl spórolósak ahhoz, hogy megfelelő létszámú embert felvegyenek, így egy pincérnek egyszerre kell megteríteni, felvenni a rendelést, italokat összeszedni meg leszedni egy asztalt.
Nyilván, egy modortalan vagy undok pincér más tészta, akkor mindenki döntse el magában, mit csinál, de minden más esetben nem lehet annyival elintézni, hogy a pincér egy lusta dög és ezért nem akarok neki borravalót adni.
13: Én (is) írtam, az elégedetlenséget.
A pincérnek tudom jelezni csak, ha valami gond van. Nem fogják behívni nekem a főnököt, és a konyhai személyzet sem fog kijönni hozzám. Ha a pincér bunkón reagál, ha valamit kérünk, mondunk, megjegyzünk, akkor nem adok borravalót. Nem azért mentem oda, hogy bunkóskodjanak velem. Főleg úgy, hogy ők szúrtak el valamit.
Pl. volt, hogy totál hideg volt az étel. Nyilván nem a pincér készítette, de a konyhára mégsem mehetek be. Nem is szóltam semmi bunkót, egyszerűen csak szóltam, hogy melegítse meg legyen szíves. Erre elkezdett pofákat vágni meg puffogni.
14: És ennek fejébe randizol, mert ha nem ad, akkor tök mindegy milyen a srác, milyen a randi, ő egy szemét bunkó, nincs második randi.
Na az ilyeneket kerültem, mint te, amikor nem volt párom. :D
Látom, itt is megoszlanak a vélemények.
Sztem is egy gesztus csak, de egy fontos gesztus, viszont párszáz ft-nál én se szoktam többet adni (nagyonmax 500, de inkább 2-3).. nem tudom, pl 8000-es éttermezés esetén majd' egy újabb ezrest ott hagyni, mert úgy illik... Sztem ha több pénzt akarnak az éttermek, akkor emeljenek 10%-kal és béke van, addig meg legyen elég az, hogy a párszázas visszajárót elengedi az ember, illetve ha pont nem úgy jön ki, akkor hozzátesz az összeghez egy kis aprót.
Köszi mindenkinek a választ, jöhet még, érdekel, ki mit gondol!
Az már a pincér egyéni magaviselete, hogy pofákat vág. Mint mondtam, ha a pincér undok, mindenki döntse el belátása szerint, ad-e vagy nem.
Egyébként nem tudom, miért én vagyok anyagias, ha szerintem normális embernek illet 10% borravalót adnia egy pincérnek és nem az, aki sajnál párszáz forintot egy szolgáltatásért, amit igénybe vesz. Ebben mi az anyagiasság? Azt a pénzt nem én kapom, hanem a pincér, nekem ez elvi kérdés. Én olyan emberrel akarok ismerkedni, aki emberszámba vesz másokat és megbecsüli mások munkáját és azt a szolgáltatást, amiért odament.
#11 hogy egyszer összespórolok párezret egy étteremhez, és akkor random még egy ezrest "illik" adni, ha nem akarok bunkó lenni, mert ugyanmár, biztos belefér..
Nem tudom, csak nem érzem helyénvalónak, hogy a gesztusértéknél többet tulajdonít ennek az ember, és plusz ezreseket várnak el, mert látták, hogy valamennyim van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!