Rendkívül fegyelmezetlenek nálunk az emberek, rengetegen kirándulgatnak, kijárogatnak annak ellenére, hogy ez most veszélyes. Ti is reménykedtek, hogy ma Orbán Viktor miniszterelnök Úr végre kőkemény korlátozást vezet be?
40-es válaszoló: sajnálom, hogy ilyen egészségügyi problémád van, de ezzel az a probléma, hogy meddig zárnád be az embereket? Te milyen megoldást javasolnál? Komolyan érdekel.
Tegyük fel, hogy kijárási tilalom 2 hétig. Mi változna? Továbbra is milliónyi ember járna dolgozni, boltba, orvoshoz, a vírus akkor is vígan tovább élne, ha az emberek nem mennének sétálni, kirándulni.
Tegyük fel, hogy 1 hónap a kijárási tilalom. Megint azt kérdezem, mi változna?
Igen, valamennyivel kevesebb lenne a fertőzött. De azoknak a száma is kevesebb lenne, akik már átestek rajta és meggyógyultak, és egy ideig biztos nem fertőznek újra.
Valamikor muszáj lenne feloldani a tilalmat, hónapokig nem tilthatod meg, hogy az emberek kijárjanak, sétáljanak, ez nonszensz. És amikor feloldják, akkor szerinted mi fog történni? Megint elszabadul a vírus, és ugyanolyan veszélyes lesz rád, mint most.
Nagyon sajnálom az időseket, betegeket, de most tényleg nekik kellene jobban vigyázniuk magukra, és nem a többségtől elvárni, hogy hónapokig ki se mozduljanak a lakásból a bolton kívül. Pláne úgy, hogy ez nem oldana meg semmit.
Ha garantált lenne, hogy pár hét kijárási tilalommal megoldódik a járványhelyzet, akkor egyetértenék veled, és hidd el, sokan mások is. De ez nem így van, sőt így még inkább elhúzódna, még több idő telne el a nyájimmunitásig. Az oltás engedélyezésééig csak nem zárhatjuk be az embereket!
Nem igazán értem a kérdésed. Az általad hivatkozott válaszomban is írtam, hogy mi a problémám:
"Nyuggerek, gyerekek és más emberek járnak össze csoportosulni, egymás arcába lihegni, taperolni egymást."
Nyilván ezen szigorítanék, hogy ezt ne lehessen tovább.
Vagy hogy érted?
Nyugodj meg, nem kell ilyen tragédiának megélni, beveszek egy gyógyszert, és ugyanolyan ember vagyok, mint te.
CNN-en mondta a szakértő - amerikaiakról beszélt, de gondolom, mindenkire igaz -, hogy ha két hétre 6 láb (kb 180 cm) távolságban mindenki lefagyna, és úgy maradna, megállna az egész vírus.
Hogy ezt hogy lehet a csomó pénzéhes főnök, levegőmániás, "saját család utáló", naponta boltba járó ember közt megoldani, nem tudom. Ha tudnám, polgármester lennék. De sokkal jobb lenne 2 hétre vasszigor, minden leáll, mint ez. Holnap lesz 4 hete, hogy csak boltba megyek le. Már kétszer "leültem" azt, ami a megoldás lenne. És minél tovább mászkálnak a seggarcok, annál tovább kell itthon maradni. Mekkora parasztfelkelés lesz, ha nyáron is itthon kell rohadni.
Nem tudom meddig húzzák még a bejelentést. Azt várnám, hogy mondják mi újság mert magán ügyből (nem fogok találkozni senkivel sem) el szeretnék menni itthonról és nem fogok hazajönni, majd csak holnap
Nyilván ha tilalmat rendel el ezt lehetetlen kivitelezni ezért pattogok már itt, hogy miújság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!