Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rendkívül fegyelmezetlenek...

Rendkívül fegyelmezetlenek nálunk az emberek, rengetegen kirándulgatnak, kijárogatnak annak ellenére, hogy ez most veszélyes. Ti is reménykedtek, hogy ma Orbán Viktor miniszterelnök Úr végre kőkemény korlátozást vezet be?

Figyelt kérdés
Ezeknek az embereknek semmi sem szent - veszélyeztetik embertársaikat azért, mert nem bírnak a hátsójukon maradni. Nagyon reménykedem benne, hogy valami kőkemény szigorítás lesz ma, ami akár egy kijárási tilalom is lesz.
2020. ápr. 9. 12:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
71%
39 ha nem lennel jómódú ezt biztosan másképp látnád. De addig Szerencse amíg nemtudod mi az éhség és a nélkülözés.
2020. ápr. 9. 14:56
 42/80 anonim ***** válasza:
66%

40-es válaszoló: sajnálom, hogy ilyen egészségügyi problémád van, de ezzel az a probléma, hogy meddig zárnád be az embereket? Te milyen megoldást javasolnál? Komolyan érdekel.

Tegyük fel, hogy kijárási tilalom 2 hétig. Mi változna? Továbbra is milliónyi ember járna dolgozni, boltba, orvoshoz, a vírus akkor is vígan tovább élne, ha az emberek nem mennének sétálni, kirándulni.

Tegyük fel, hogy 1 hónap a kijárási tilalom. Megint azt kérdezem, mi változna?

Igen, valamennyivel kevesebb lenne a fertőzött. De azoknak a száma is kevesebb lenne, akik már átestek rajta és meggyógyultak, és egy ideig biztos nem fertőznek újra.

Valamikor muszáj lenne feloldani a tilalmat, hónapokig nem tilthatod meg, hogy az emberek kijárjanak, sétáljanak, ez nonszensz. És amikor feloldják, akkor szerinted mi fog történni? Megint elszabadul a vírus, és ugyanolyan veszélyes lesz rád, mint most.

Nagyon sajnálom az időseket, betegeket, de most tényleg nekik kellene jobban vigyázniuk magukra, és nem a többségtől elvárni, hogy hónapokig ki se mozduljanak a lakásból a bolton kívül. Pláne úgy, hogy ez nem oldana meg semmit.

Ha garantált lenne, hogy pár hét kijárási tilalommal megoldódik a járványhelyzet, akkor egyetértenék veled, és hidd el, sokan mások is. De ez nem így van, sőt így még inkább elhúzódna, még több idő telne el a nyájimmunitásig. Az oltás engedélyezésééig csak nem zárhatjuk be az embereket!

2020. ápr. 9. 15:12
 43/80 anonim ***** válasza:
100%
Aki annyira szajkózza a kijárási tilalmat, az győzze már meg a cégvezetőket is, hogy minden olyan munkakörben, ami távmunkában végezhető, álljanak át home office-ra, és ne rendeljék be azokat az alkalmazottakat a munkahelyre dolgozni. Mi bent rohadunk az irodában, mert be kell járni, utazunk tömegközlekedéssel, mert nem a szomszédban van a munkahely, ott fetreng a hajléktalan a buszon, metrón, villamoson. Nem azért járunk be, mert annyira unatkoznánk otthon, vagy ne tudnánk elvégezni ugyanazt otthonról mint bent. Nincs meg köztünk a 2 méter távolság, mert olyan a helyiségek kialakítása, tökmindegy, hogy az utcán ebédért milyen távol megyünk egymástól, ha a teljes munkaidőt egy légtérben egymáshoz 2 méternél közelebb töltjük.
2020. ápr. 9. 15:15
 44/80 anonim ***** válasza:
67%

Nem igazán értem a kérdésed. Az általad hivatkozott válaszomban is írtam, hogy mi a problémám:

"Nyuggerek, gyerekek és más emberek járnak össze csoportosulni, egymás arcába lihegni, taperolni egymást."

Nyilván ezen szigorítanék, hogy ezt ne lehessen tovább.

Vagy hogy érted?

2020. ápr. 9. 15:17
 45/80 anonim ***** válasza:
30%

Nyugodj meg, nem kell ilyen tragédiának megélni, beveszek egy gyógyszert, és ugyanolyan ember vagyok, mint te.

CNN-en mondta a szakértő - amerikaiakról beszélt, de gondolom, mindenkire igaz -, hogy ha két hétre 6 láb (kb 180 cm) távolságban mindenki lefagyna, és úgy maradna, megállna az egész vírus.

Hogy ezt hogy lehet a csomó pénzéhes főnök, levegőmániás, "saját család utáló", naponta boltba járó ember közt megoldani, nem tudom. Ha tudnám, polgármester lennék. De sokkal jobb lenne 2 hétre vasszigor, minden leáll, mint ez. Holnap lesz 4 hete, hogy csak boltba megyek le. Már kétszer "leültem" azt, ami a megoldás lenne. És minél tovább mászkálnak a seggarcok, annál tovább kell itthon maradni. Mekkora parasztfelkelés lesz, ha nyáron is itthon kell rohadni.

2020. ápr. 9. 15:20
 46/80 anonim ***** válasza:
49%
Igen, reménykedem, - mert széles a réteg ebben az országban, amelyik nem ért a szép szóból! Ezek az emberek csak az erő nyelvén értenek, nem erősségük a közösségi szellemben gondolkodás.
2020. ápr. 9. 15:48
 47/80 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon remélem, hogy nem. Direkt átfordultam éjszakai életmódba, hajnali 2-kor járok futni, mert akkor senki nincs kint az utcákon. Így nem borul fel az edzéstervem és nem csavarodok be, mert rosszul lennék egész nap ebbe a kis szar sötét lakásba bezárva. Vásárolni meg heti egyszer járok. Az, hogy mit csinál a többi, nem érdekel. Aki hülye, haljon meg. Csak ne én legyek bezárva mások ostobasága miatt.
2020. ápr. 9. 15:49
 48/80 anonim ***** válasza:
18%
Felőlem mindenki azt csinál amit akar, az a lényeg, hogy én már betáraztam 4 karton sört...
2020. ápr. 9. 15:56
 49/80 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon remélem, hogy szigorítás lesz. Csak a saját életemből kiindulva egy 20.000 fő körüli városban élek. Húsvétkor teli van az egész város, minden parkoló, árokpart autóval. Jönnek haza rokonok, gyerekek és unokák. legalább 20-30%-ban Német, Olasz, Szlovák, Osztrák és pár Brit és Spanyol rendszámos autó álla városban. Jönnek a locsolkodók az ország minden szegletéből is. Szép hagyomány én elismerem de most nagyon káros. A másik fele meg az, hogy nyaralókkal van teli a környék ahová szépen lejöttek a budapestiek akiknél a legmagasabb hazánkban a fertőzöttségi ráta. Alaphelyzetben élvezem mikor pezseg a város de ennek nagyon nem most van itt az ideje.
2020. ápr. 9. 15:59
 50/80 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom meddig húzzák még a bejelentést. Azt várnám, hogy mondják mi újság mert magán ügyből (nem fogok találkozni senkivel sem) el szeretnék menni itthonról és nem fogok hazajönni, majd csak holnap

Nyilván ha tilalmat rendel el ezt lehetetlen kivitelezni ezért pattogok már itt, hogy miújság.

2020. ápr. 9. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!