Barátnőnek számítanak azok, akik irigyek a boldogságomra és sikereimre?
Jól halad az életem, jó munkám van, diplomát szereztem, szépnek is tartanak, jó családból jöttem. Hármas csaj barátság van, ők sajnos nem ennyire szerencsések. Igazából csak az egyikőjükkel kapcsolatban van meg nagyon a kérdésemben feltett érzés bennem. Úgy érzem ha beszámolok neki a mindennapjaimról, hogy mi zajlik körülöttem csomószor csak a "pökhendi" reakciót kapok. Nem beszélhetek az álmaimról vagy a céljaimról, mert már nagyképű vagyok. Néha már félek elmesélni,hogy mit vettem tegnap, hol jártam, mert látom rajta "azt" az arckifejezést, hogy én megint nagyképűsködöm. Kínszenvedés volt látni az arcán amikor gratulálni próbált a sikeres államvizsgám és védésem utáni bulin.(Ő okj-t végzett, két évvel idősebb nálam, most fejezte be az első évét az egyetemen, saját maga fizeti a suliját)
Rosszul esik, mert én nem gondolom, hogy nagyképű lennék, úgy érzem bármit mondok, az a részéről annak minősül.
Mi lenne a megoldás?
Innen elég nehéz ítéletet mondani.Most vagy az van,hogy tényleg nagyképű vagy és ahogy előadod,vagy tényleg irigyek.De az emberi természet ilyen,a legtöbb ember irigy a másik sikerére.
Én úgy gondolom,hogy elő lehet adni valamit úgy,hogy huu de jüó sikerült a diploma,és van egy jó állásom és elő lehet fenhangon úgy,hogy felsőbbrendünek képzeled magad és egyfolytában ezzel hencegsz,mert személy szerint én nem vagyok féltékeny,irigy típus,de ha nekem egyfolytában azt kellene hallgatnom,hogy ilyen meg olyan f..asza vagy,ilyen meg olyan jó vagy,hát kicsit idegesítene a dolog.A másik dolog pedig az sem mindegy,hogy hogyan adja elő valaki.Azért mert diplomád van,ne képzeld magad felsőbb rendűnek,szép szép,de az nem egyenlő a sikerrel.Én is ismerek olyan embert,aki elvégzett egy egyetemet,kitűnő tanuló volt,2 nyelven beszél,nagyon jól fízető állása van,de azt gondolja ő körülötte forog a föld és mindenkiél okosabb és tökéletes,ha ez így is van,ezzel nincs baj,de ha valaki egyfolytában azzal henceg,hogy milyen tökéletes és milyen sikeres,az egy kicsit visszataszító tud lenni számomra is,mondom ezt úgy,hogy nem vagyok irigy és féltékeny típus,soha nem is voltam.
Viszont rólad is ad némi képet,hogy itt az egyik válaszadót le butáztad,csak azért mert neked egy nem tetsző választ kaptál.Szerintem te is kicsit az a fajta vagy,aki elvan szállva attól mert egyetemet végzett és jól fízető állása van.Akiről beszéltem,ő is ugyan így butázott le embereket,csak azért mert valaki nem értett vele egyett valamiben.
Teljesen mindegy,egy idegen embert lebutáztál.Fensőbbrendűnek érzed magad,és úgy mersz osztani másokat,hogy nem is ismered.Miközben te tettél fel itt egy kérdést,a neked nem tetsző válaszolót egyből lebutázod.Az általam említett ember is ilyen volt,minden apróságért lebutázott embereket,mert éppen valaki másképpen vélekedett,vagy egy nem tetsző dolgott mondtak neki.
Az ember legyen büszke a sikereire,de azért nem kell átesni a ló túloldalára sem.A kérdés az,hogy ezt hány ember gondolja rólad?Mert ha több,akkor erősen elgondolkodnék magamon.Innen nyilván egyikünk sem,fogja tudni megmondani,hogy milyen van.Ezt az ember személyes kontaktus alapján tudja leszűrni,így nem lehet.Így írás alapján hiába mondom hogy egy beképzelt hülye vagy,mert lehet egyáltalán nem vagy az.Egyébként meg azt tanácsolom,ne másokkal,hanem magaddal foglalkozzál,álj úgy,ahogy jól érzed magad.
"Amúgy nem értem, milyen barátnők azok akik csak arról tudnak beszélni, hogy mit vettek tegnap? Az a diploma is, egyszer túlvagy rajta és kész, vagy minden találkozáskor megemlíted, hogy diplomát szereztél? :D"
Ezt írta a válaszoló. Most őszintén nem butaság ilyet feltételezni? Engem minősített Ő tulajdonképpen, hogy én biztos ezt teszem. Hát köszi, de nem ezt teszem, mert ennyire buta nem vagyok.
ma 17:49
Értem én,de ezt el lehet engedni a füled mellett is,átnézni a válaszon.Ha ez nem így van,akkor nem kell leállni vitázni,mert ezzel hogy bizonygatod magad,pont az ellenkező hatást éred el.Rólam is mondták már,hogy nagyképű vagyok.De rájöttem,hogy csak annak vagyok nagyképű,akinek nincs önbizalma.Sok ember aki jólérzi magát,azt nagyképűnek tartják.Holott ez nem igaz,egyszerűen arról van szó,hogy csak azok szemében tűnik nagyképűnek,akiknek nincs önbizalma.Mondom úgy élj,ahogy neked jól esik.Azzal hogy feltetted ezt a kérdést,ezzel is csak arra vagy kiváncsi,hogy vajon tényleg az vagy e vagy sem.Mert különben meg sem fordult volna a fejedben hogy feltedd a kérdést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!