Barátnőnek számítanak azok, akik irigyek a boldogságomra és sikereimre?
Jól halad az életem, jó munkám van, diplomát szereztem, szépnek is tartanak, jó családból jöttem. Hármas csaj barátság van, ők sajnos nem ennyire szerencsések. Igazából csak az egyikőjükkel kapcsolatban van meg nagyon a kérdésemben feltett érzés bennem. Úgy érzem ha beszámolok neki a mindennapjaimról, hogy mi zajlik körülöttem csomószor csak a "pökhendi" reakciót kapok. Nem beszélhetek az álmaimról vagy a céljaimról, mert már nagyképű vagyok. Néha már félek elmesélni,hogy mit vettem tegnap, hol jártam, mert látom rajta "azt" az arckifejezést, hogy én megint nagyképűsködöm. Kínszenvedés volt látni az arcán amikor gratulálni próbált a sikeres államvizsgám és védésem utáni bulin.(Ő okj-t végzett, két évvel idősebb nálam, most fejezte be az első évét az egyetemen, saját maga fizeti a suliját)
Rosszul esik, mert én nem gondolom, hogy nagyképű lennék, úgy érzem bármit mondok, az a részéről annak minősül.
Mi lenne a megoldás?
1.lehetőség: tényleg csak irigyek
2.lehetőség: olyan nagyképűen adod elő, hogy neked milyen jó, hogy csak simán pofán akarnak váni
Pedig elég nagyképűnek tűnsz az írásod alapján....:D
Nekem is mondhatni jól megy a sorom, a barátom meg nyögi a devizahitelt, ezéret meg sem fordul a fejemben kérkedni előtte azzal, hogy mikor milyen luxuscikket vettem, meg hogy nekem aztán bejött az élet. Empátia.
Ha dicsekvős, hogy szereztem egy diplomát akkor az valóban lehet az. Igenis büszke vagyok magamra és örülök hogy sikerült elérnem, mert nem könnyű egyetem volt. De hogy attól kelljen félnem ha mesélek a munkámról, hogy lenéző tekintetet látok, akkor szerintem az nem oké. Hiszen nekem most ez az életem, ezt csinálom egész nap, erről tudok mesélni Neki.
Sajnos mindig ilyen volt:(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!