Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátnőnek számítanak azok,...

Barátnőnek számítanak azok, akik irigyek a boldogságomra és sikereimre?

Figyelt kérdés

Jól halad az életem, jó munkám van, diplomát szereztem, szépnek is tartanak, jó családból jöttem. Hármas csaj barátság van, ők sajnos nem ennyire szerencsések. Igazából csak az egyikőjükkel kapcsolatban van meg nagyon a kérdésemben feltett érzés bennem. Úgy érzem ha beszámolok neki a mindennapjaimról, hogy mi zajlik körülöttem csomószor csak a "pökhendi" reakciót kapok. Nem beszélhetek az álmaimról vagy a céljaimról, mert már nagyképű vagyok. Néha már félek elmesélni,hogy mit vettem tegnap, hol jártam, mert látom rajta "azt" az arckifejezést, hogy én megint nagyképűsködöm. Kínszenvedés volt látni az arcán amikor gratulálni próbált a sikeres államvizsgám és védésem utáni bulin.(Ő okj-t végzett, két évvel idősebb nálam, most fejezte be az első évét az egyetemen, saját maga fizeti a suliját)

Rosszul esik, mert én nem gondolom, hogy nagyképű lennék, úgy érzem bármit mondok, az a részéről annak minősül.

Mi lenne a megoldás?

2015. jan. 16. 14:53
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
82%

Nekem az anyukám mesélte ezt. Neki is megromlott a kapcsolata néhány régi ismerősével. Amíg egyedül nevelt minket, nem tudott a szakmájában dolgozni, rossz körülmények között éltünk szerintem egyszerűen jó volt azoknak az ismerősöknek látni, hogy másnak még rosszabb, átérezték a helyzetét és nem érezték a saját életüket kudarcnak, mert hozzá képest sikeresek voltak. Addig szépnek tartották a helyet ahol laktunk, minden jó volt, bíztatták. Miután férjhez ment, elkezdett a saját szakmájában dolgozni lényegesen több bevétele lett a családnak, sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb lett. Vettek egy lakást, felújították (előtte a nagyszülőknél laktunk- 2 pici szobánk volt hármunknak). Saját szememmel láttam, hogy mikor áthívta azt az egy-két embert mit lerendeztek. Minden csúnya lett a szemükben , a legalább duplaakkora lakás egérlyuk, a berendezés ízléstelen. Hozzáteszem, rajtuk kívül mindenkinek tetszett, visszafogott, kicsit modern, semmi nagyzolás. Szóval szerintem őket is, mint a te esetedben frusztrálta, hogy másnak jobb lett az élete, míg ők maradtak ugyanott.

Anyukám nem tartja őket barátnőinek, inkább csak kedves ismerősöknek és nem igazán beszél nekik az életéről. Tipikus optimista, nem szeret panaszkodni, ha pedig a boldogsága másnak rosszul esik, inkább csendben marad.

Ebben az esetben 2 ilyen ember akadt, viszont ha mindenki így viszonyul hozzád, lehet ténlyeg a stílusoddal van a gond, ahogy előttem írták.

2015. jan. 16. 15:48
 12/32 anonim ***** válasza:
51%

Nem kell szégyellni meg árnyékban élnie annak aki gazdag, de nem is kell kérkedni vele, meg állandóan szembesíteni a másikat azzal, hogy neki jobb sors jutott.

Amúgy nem értem, milyen barátnők azok akik csak arról tudnak beszélni, hogy mit vettek tegnap? Az a diploma is, egyszer túlvagy rajta és kész, vagy minden találkozáskor megemlíted, hogy diplomát szereztél? :D

2015. jan. 16. 15:50
 13/32 A kérdező kommentje:
Utolsó, Te ennyire buta vagy? Nyilván nem, de egyszer SEM esett jól azt az arckifejezést látni tőle, hogy nem őszinte a gratuláció. Innen indult az egész kérdés, de magát a problémát már előtte is éreztem sajnos.
2015. jan. 16. 15:53
 14/32 anonim ***** válasza:
72%
Nem megvalósítható az amit leírtál(nem kell szembesíteni...), mert ha valakinek sok pénze van akkor akaratlanul is jobb dolgokra költhet mint a szegényebbek. Akkor diszkréten hallgasson mindenről? Ne meséljen a nyaralásairól, vagy ha vett egy szép cipőt, vagy esetleg elment wellness hétvégére a párjával... Csak akkor nyissa ki a száját, ha vett egy teszkós virslit? Ugyan már, ez nem barátság ez egy hazugság. Persze átlagemberek előtt én sem beszélek arról hogy mim van hány évesen, de ha a barátaim előtt azt kellene szégyellnem, hogy valami jó történt velem, akkor az nem lenne barátságnak nevezhető. Én se gorombítottam le a haveromat mert vett egy jobb Audit és nekem csak Fordom van, inkább mentünk vele pár kört a városban.
2015. jan. 16. 15:55
 15/32 A kérdező kommentje:
#14-pacsi:)! Ilyen a barátság!!
2015. jan. 16. 15:58
 16/32 anonim ***** válasza:
41%
Jó, akkor biztos a barátnőddel van a baj, de akkor minek barátkozol vele, keress más hozzád illőt, aki méltó hozzád Miss Tökéletes Élet. :)
2015. jan. 16. 16:04
 17/32 anonim ***** válasza:
75%
én nem szoktam arról beszélni mit vettem,valahogy nekem nem ez a napom netovábbja,tény a jólétet nem lehet kihagyni a beszélgetésből,de amikor az én barátnőm hisztis lett mert nekem lett barátom neki meg nem léptem, mondván így mindketten csak rosszul érezzük magunkat a másik társaságában, nincs értelme egymást nézni a négy fal között és pofákat vágni:D
2015. jan. 16. 16:06
 18/32 anonim ***** válasza:
75%
Persze tálalás kérdése az egész, elő lehet adni normálisan is, meg fölépnyesen dicsekedve is valamit. Azért mondom, nem vagyunk ott, nem láthatjuk a kérdező gesztusait, "előadásmódját", ami valószínűleg nem szimpatikus a másiknak. Szóval így nem lehet eldönteni.
2015. jan. 16. 16:09
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
És ha a kérdező nem is érzi magát nagyképűnek, meg pökhendinek, attól még bőven lehet az a másik szemében, mert én se érzem magam butának ő mégis annak nevezett, ilyen ez, nézőpont kérdése. :)
2015. jan. 16. 16:11
 20/32 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényleg nem vagy pökhendi és nagyképű (innen ezt nem tudjuk megállapítani) akkor bizony van, amikor az ember túlnő a barátnőjén. És ez nem rossz dolog, ez azt jelenti, hogy te fejlődsz. Ha a másik ezt nem tudja kezelni, akkor van vége a barátságnak. Elvégre, hasonló, a hasonlóval a barátkozik. Én is jártam így, kétszer is. Egyszer amikor még nagyon duci voltam, volt egy hasonlóan duci barátnőm. Mindig elpoénkodtuk a dolgot, jól elvoltunk, viszont ahogy kezdtem felnőni, érzetem, hogy nekem ez így nem jó, és elkezdtem sportolni, lefogytam, jól néztem már ki. A barátnőm teljesen kétségbeesett, mert már nem voltam "olyan mint ő", úgymond jobb lettem nála. Mindenfélét kitalált, hogy ilyen meg olyan lettem, aminek köze sem volt a valósághoz, és végül én szakítottam meg vele a kapcsolatot, nem kellett ez nekem. Másodjára pedig hasonlóan jártam mint te, diploma, jó munka, jó fizetés, és a szakmunkás barátnő szerint egyből pénzes, sznob liba lettem, pedig előtte nagyon jól kijöttünk. Van ez így. Ilyen emberrel nem kell foglalkozni.23/N
2015. jan. 16. 16:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!