Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek mit kellene...

Szerintetek mit kellene csinálnom, ha mar ennyire komoly a helyzet? (Hosszu de légyszíves! Kivancsi vagyok a véleményetekre)

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja naponta sírok, étvágyam sincs (amúgy tinilany vagyok) Németországba élek már 7 éve. Kiskoromba is voltak mar velem ilyen depresszios problémák 7 éves koromba folyamatosan sírtam a Magyarországi rokonaimért illetve barataimert, aztan rá jottem h azok a rokonom akikért sírtam illetve azok a barátok akikért sírtam, mind érdek rokonok barátok voltak, csak hogy vigyünk nekik valamit meg az ilyesmik, akik laktak már külföldön tudják milyen ez ha a külföldi rokon/ismerős megy haza. Lényeg a lényeg hogy ötödikbe át kerültem egy suliba, mivel általános iskolaba ki kozositettek a gyerekek, bunkók voltak, és emberszámba se vettek, ezért eléggé nagy újdonság illetve boldogság volt számomra hogy valakik foglalkoznak velem, sőt az egész iskola a baratom mai napig csak ők valahogy nagyon nem az en társaságom amire kb 3 eve jottem rá. A lényeg hogy állandóan sírok 2 hónapja, nincsenek olyan barataim akikkel el tudnák menni bárhová, sose volt egy olyan fiu se aki tetszett volna es beszeltunk volna legalabb pár szót, sokak szerint szep lany vagyok, oke ezzel nekem sincs problémám, de mostanában ugy veszem észre mintha rám sose nézne senki, mintha emberszámba se vennének, mintha én sose tetszenék senkinek, mintha velem nem akarna barátkozni senki, anyamek szerint csak bekepzelem magamnak mert olyan nincs hogy soha senki, de nemtudom lehet igazuk van.. sok helyet ki próbáltunk már ez miatt mert már tenyleg nem normalis hogy 2 honapja mar sirok idegeskedek es sokat fogytam.. de egyszerűen mintha nem tudnék ide beilleszkedni Németországba.. nemtudom egyszerűen nekik az a normális hogy otthon ülnek es csak ugy vannak, vagy ha interneten tartják a kapcsolatot. Amúgy az internetbol is elegem lett, tehat en ugy vagyok vele h nalam az internetes baratsagok meg az ilyenek ki vannak löve, mert mar nagyon meguntam az ilyen internet szarsagokat. Tökre faj az h meg sose volt semmi tobb egy olyan fiuval se aki tetszett volna holott en ugy vettem rajtuk észre hogy ők is néznek engem (még regebben) de valahogy egyikből se lett tobb mert egyszerűen nem igazan mertek velem beszélgetni még ők se... visszont a különbség a 7 éves énembe, és a mostani énembe, hogy régebben évente egyszer jártunk haza Magyarországra de boldog voltam tőle. Visszont mostmár Magyarországot se veszem olyan nagy számnak mint akkor 7 évesen. Meg elég sok mindenkibe csalodtam, Tökre szeretethiányom is van ezt észrevettem magamon. Nem jarkalok sehova, sokszor elgondolkozok azon hogy mennyi szep ruhám van, es milyen jo lenne ha ezeket a ruhákat fel is tudnám valahova húzni... sokan mondjak hogy dehát Németország közepén laksz foleg varosba, hogy tortenhet ez meg hogy ennyire egyedül vagy.. őszintén? Meg ense tudom.. anyam szerint lehet haza kellene menjek egy kis időre Magyarországra de nem mintha ott foglalkoznanak velem mert kb soha senki nem vesz emberszamba, vagy lehet ennyire depresszios vagyok hogy kajak bekepzelem magamnak? Igazából sok olyan Magyarországi baratnom volt akik mondtak hogy jaj "ez ugyse állna le velunk/veled" meg ilyenek es lehet annyira belém rakták ezt az egészet akkor h így elhiszem? Jártam régebben pszichológushoz szerinte is társaság hianyom van de nagyon... fogalmam sincs mit kellene tennem, Magyarországon azert tobb pár ismerősöm van de fogalmam sincs. Amúgy őszintén szólva engem nem az érdekel hogy hol vagyok milyen városba vagy orszagba, hanem hogy kikkel, milyen emberekkel. Meghát tényleg már annyit vartam hogy mar nem megy tovább... nagyon be vagyok fordulva, es fogalmam sincs hogyan tovább vagy hogy mi lenne a megfelelő döntés, utoljára nyáron voltam Magyarországon de nem igazan segített a helyzeten, őszintén szerintem még rosszabodott is a helyzetem, mert sok olyan dolgot lattam hogy gyere le jó isten... a szomszédok is 0-24be veszekedtek meg ilyesmik, en meg azert itt kint megszoktam a nyugis életet. Nagyon tanácstalan vagyok, es mar nemtudom mit kéne csinalnom.
2023. febr. 19. 22:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%

Példa a tesztre: [link]

Olvasva a 9-es hozzászólásodat, egyet tudok érteni veled, hasonló szemléleteim vannak nekem is, ha valami nem tetszik és nagyon helytelennek tartom egy ember cselekedeteit, nem izgatom magam tovább rajta. Ez másoknak nem megy, és én is szoktam értetlenkedni, hogy ezen miért húzza fel magát xy, miért költ több tízezret magára, vagy csak egy ruhadarabjára az ember, miért hangoskodnak, miért kell minden második szónak b+nak lennie. Ezeken én is nagyon fel tudom húzni magam.

(Aki pedig nem mellesleg gyógyszerezéssel, öngyilkossággal akar próbálkozni, az eléggé pszichiátriai eset, mert viccnek sem megy el normálisabb körökben)

Ami segített, hogy tulajdonképpen fel kell ismerni, hogy min tudsz változtatni, és min nem. Az embereken sajnos nem tudsz változtatni, de azon igen, hogy milyen emberekkel veszed magad körül. Én bár elvagyok sok emberrel, de nagyon kevés embert tekintek barátomnak, ami szerintem így van rendjén. Igyekszek helyén kezelni a dolgokat az emberekkel, nem beléjük állni, hogy de buta vagy ezért és azért, max rá próbálom vezetni a kérdésre, hogy megkérdezze magától - hogy valójában mi értelme van annak amit csinált?

Én nem tudlak okolni azért, mert inkább maradtál egyedül, ilyen társaságban én is inkább kívülálló lennék. Én pl. online játékokban lelem még a boldogságomat, azok le tudnak kötni, és néha izgalmasak is. Nyilván lehet helytelen dolog ezt mondanom neked, mint tininek, de szerintem jól teszed, hogy ilyen társaságokba nem sodródsz bele, csak az, hogy barátokról nem nagyon tudsz beszámolni, lehet később bajt fog okozni.

Nyilván puding próbája az evés, az embereket meg kell ismerni, hogy tudj olyan döntést hozni, hogy lerázod vagy maradsz barátságban vele, de akiről távolról látszódik, hogy rohadt alma belülről, és például fiúbarátokat cserélnek, azzal tényleg nem kell foglalkozni (szerintem).

2023. febr. 19. 23:39
 12/22 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszod. Amúgy en pl azt is észrevettem h sokkal jobban ki jövök a fiúkkal mint a lányokkal. Nyilván szeretnék is baratokat előbb utóbb baratokat. Csak tenyleg nagyon nehéz. Visszeterve a regi barataimra, igazabol en akarhogyan padlon vagyok es van hogy tobb órákat sírok, akkor se mondanak ilyen öngyilkossági dolgokat. Ők meg egy internetes fiu/lány miatt akinek meg szinte a hangját se hallották még látni se látták egymast, nem hogy neten, élőbe se, az miatt mennek a dio fara, meg gyogyszerek meg ilyesmik. Szóval tényleg. A szuleimmel meg az a gond hogy Ők csak azt mondjak hogy biztos en is hibás vagyok, de oke en is nem csak mindig mások, csak igazabol a szuleim nem ismerik a mai tizenéveseket, hogy milyen beképzeltek tudnak lenni, meg ha kell vissza kuldenek oda ahonnan jottel, vagy unalombol veszekednek, vagy érdek barátok vagy ilyesmi. Pszichológus szerint is társaság hiányom van, bar szerintem azert nalam kicsit tobb baj is van mint a társaság hiány, csak ez a Pszichológus se volt valami oda figyelő ahogy észrevettem. Visszont amikor volt társaságom 3 evvel ezelőtt. Imadtam suliba járni meg ilyesmik, akkor annyira boldog voltam 1 éven keresztül, rendesen ki virultam, volt ertelme az eletnek, annyira mas volt minden a hirtelenbol.. remelem meg lesz ilyen szerencsem az eletbe.
2023. febr. 19. 23:55
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem lesz, egyszerűen szerintem tényleg érettségi szintben máshol állsz, ezért nem érzed jól magad a korosztályod nagy részével, velem is ez volt sokáig, később megkomolyodnak az emberek, akkor szerintem jobban a társaidra találsz.

Én erre tudok tippelni, és egy ilyen társaságra vágysz, nem csak "társaságra", mint a pszichológus mondta.

Én nem tartom hibásnak az értékrendedet, sokaknak ezek a barátnő/barátcsere természetes később is, vagy az se rögzül bennük, hogy durva dolog öngyilkosságos dolgokat mondani.

Szüleid próbálnak egy köztes utat állítani szerintem, hogy valamennyire be is kell illeszkedned egy közösségbe, hogy ne csak előítéletesen állj hozzá mindenkihez, én erre tudok tippelni az ő szempontjukból, ezért ne okold őket szerintem, jót akarnak neked.

Lehet elég gyenge kapaszkodó, de ilyen érettségi szinttel csak a jövőben tudsz bízni - én tizenéves koraim elejétől várom, hogy dolgozni tudjak, legyen egy barátnőm, építsem az életemet. Ahogy közeledek efelé, van barátnőm, egyetemen vagyok már, látom úgymond a fényt az alagút végén, és nekem tetszik amit látok. Kívánom, hogy tudj bízni a jövőben, és egyfajta kapaszkodóként tekints rá, mert előbb utóbb minden megoldásra kerül.

Ha pedig fiúkkal barátkozol inkább, mert gondolom az ő gondolkodásuk jön be jobban, akkor majd figyelj oda a tinédzserkorukra, mert.. mert fiúk, de szerintem érted mire gondolok, nem vagy buta lány a leírásaid szerint, tudsz dönteni jó és rossz között.

A jövőre koncentrálva pedig ne hanyagold el magad, ha tudsz egyél, és vegyél magadon új erőt, hogy igenis megéri küzdeni, mert lesz jobb. Ezt ilyen érettségi szinttel jóformán garantálni is tudom, a komolyabb fiúk szeretik a talpraesett, normálisabb lányokat, csak ne hagyd magad átverni sem.

Én hobbiból olvasgattam a pszichológiát, embertípusok megismerésére szerintem tökéletes, sokszor fel is tudod őket ismerni, ha sokat olvasol egy-két típusról, talán még ez is tud segíteni az utadon. Fel a fejjel!

2023. febr. 20. 00:07
 14/22 A kérdező kommentje:
Csináltam ilyen személyiségtesztet, es amúgy azt adta ki, hogy kalandravágyo vagyok.
2023. febr. 20. 00:19
 15/22 A kérdező kommentje:
Igazából a korosztalyom pl nagyon utálja a gyerekeket, cigiznek drogoznak alkoholizálnak, azt itt vagyok en, mar most el terveztem hogy hány gyereket akarok, milyen családot szeretnék, mit szeretnék a jövőbe, ráadásul nalam az ilyen h alkohol ki van lőve, mert már a szagától is hanyingerem van, nyilvan az ha az ember meg isszik néha néha valamit vagy alkalmakor azt mondom oke, nem zavar az se gond, meg mindenki az ilyet saját magának dönti el, csakhát azért basszus.. sokszor annyira fel tudd idegesiteni hogy, hogyan lehetnek ennyire gyerekesek. Sokkal jobban el tudok beszélgetni amugy az ilyen 21 évesekkel, vagy idosebbekkel mint a korosztalyommal, nyilvan veluk is tudok beszélgetni, de valahogy a vegen mindig rá jövök hogy mennyire másabban gondolkozunk az adott személyel. Később tudom hogy jó lesz, mert azok akik velem egy idősek idővel biztos meg komolyodnak, csak tenyleg nagyon rossz várni, es mar ugy vagyok vele hogy, ha meg tobb hónapot kell várjak, tuti be dilizek.. de remélem hogy előbb utóbb valami jonni fog, vagy talan tenyleg segíteni fog a költözés vagy az új iskola.
2023. febr. 20. 00:26
 16/22 A kérdező kommentje:
Engem is érdekel amúgy a pszichológia, es igeen azert tudom hogy sok fiúnak mi a szándéka. Úgy vagyok vele amúgy hogy a fiúkkal tenyleg kevesebb a gond (mint barát) a lanyoknal rengeteg a hiszti, fiút cserélnek meg ezek a tipikus hülyeség dolgok, hogy még egy zoknin is össze tudnak veszni, mert képesek rá. Mindenesetre koszonom szepen a válaszaidat! Nagyon motiváló vagy amúgy, es megegyszer nagyon szepen koszonom, remelem neked is sikerülni fog minden az életedbe, és hogy a terveid szerint alakulnak a dolgaid!
2023. febr. 20. 00:29
 17/22 A kérdező kommentje:
Amúgy pont most irtad hogy a fiúk szeretik az ilyen talpraesett lanyokat, mégis akárhány fiút látok mindegyiknek ez a tipikus olyan barátnője van hogy "jaj te nem ersz fel az en szintemre ram se nez van baratom" meg az ilyen tipikus ribi lányok, akik csak tenni tudják magukat. De szerintem az ilyen fiúk is olyan szinten lehetnek ezek szerint agyilag mint a barátnőjük. És nem hinném hogy amúgy egy ilyesmi fiúval le is állnék szerelem téren. Most ezt nem nagyképüségből irom vagy ilyenek, nehogy félre értsd, mert felolem lehet akarmilyen az adott szemely beszelgetni vagy baratkozni barmikor, nem kell vele házasodjak, tehát ugy ertettem hogy ha mar fiúról is van szó, főleg szerelem téren akkor nem azt szeretném hogy olyan legyen mint én, de azert valamilyen szinten legyünk egy szinten.
2023. febr. 20. 00:32
 18/22 A kérdező kommentje:
Meg amúgy amit észrevettem sok korombelin hogy azt se tudják mi az a tisztelet másokhoz.
2023. febr. 20. 00:34
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
tl;dr
2023. febr. 20. 08:27
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem azon múlik, hogy Németországban, vagy Magyarországon élsz/vagy. Én kamaszként ugyanezen mentem keresztül úgy, hogy Magyarországon voltam végig. Jó lenne, ha továbbra is járnál terápiára, nekem sokat segített. Nem az országgal, vagy a kivándorlásotokkal van probléma, hanem neked vannak olyan emlékeid, élményeid, amik ezt okozzák. De ha úgy érzed, hogy azért nem fogadnak be, mert nem ottani vagy, azon is tud segíteni egy jó terapeuta. Én jelenleg Budapesten élek, szerintem nem kell magyaráznom, hogy mi a helyzet nálunk, mennyire muszlimellenes/xenofób a közhangulat, mégse érzi úgy egy közel keleti, indiai, vagy muszlim ismerősöm se, hogy ki lenne közösítve. Max nyelvi akadályok vannak, nem beszélnek jól magyarul, az átlag magyar meg nem mer megszólalni angolul. De nálad még ez sem áll fel, te nem egy más kultúrából érkeztél, és ha Németországban nőttél fel, akkor gondolom, beszélsz németül.

Nem javaslom, hogy Magyarországra gyere, legalább is most nem. Olyan mentális károsodást szenvedett el a társadalom, hogy belém rendszerint belémállnak teljesen átlagemberek, a semmiért. Ma pl. Budapesten, az Örs Vezér terén kérte ki magának egy nő, hogy elálltam mellőle. Kényelmetlenül közel állt hozzám, én meg tettem egy lépést, hogy nagyobb távolság legyen köztünk, ne álljon az aurámban. Erre kitépte a fülhallgatót a fülemből, és elkezdett beleüvölteni az arcomba, hogy én mégis miért undorodok tőle, azért, mert kövér?! Látja az undort az arcomon, mit játszom itt az eszem?!

Szóval, ha békére van szükséged, NE gyere Magyarországra, én épp azon gondolkozom, hogy az ilyen kis közjátékok miatt kiköltöznék Európába, ahol, bárhová utaztam eddig, még az olaszoknál is jóval kevesebb ilyen szituációval kellett szembenéznem, mint itthon.

2023. febr. 20. 19:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!