Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek mit kellene...

Szerintetek mit kellene csinálnom, ha mar ennyire komoly a helyzet? (Hosszu de légyszíves! Kivancsi vagyok a véleményetekre)

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja naponta sírok, étvágyam sincs (amúgy tinilany vagyok) Németországba élek már 7 éve. Kiskoromba is voltak mar velem ilyen depresszios problémák 7 éves koromba folyamatosan sírtam a Magyarországi rokonaimért illetve barataimert, aztan rá jottem h azok a rokonom akikért sírtam illetve azok a barátok akikért sírtam, mind érdek rokonok barátok voltak, csak hogy vigyünk nekik valamit meg az ilyesmik, akik laktak már külföldön tudják milyen ez ha a külföldi rokon/ismerős megy haza. Lényeg a lényeg hogy ötödikbe át kerültem egy suliba, mivel általános iskolaba ki kozositettek a gyerekek, bunkók voltak, és emberszámba se vettek, ezért eléggé nagy újdonság illetve boldogság volt számomra hogy valakik foglalkoznak velem, sőt az egész iskola a baratom mai napig csak ők valahogy nagyon nem az en társaságom amire kb 3 eve jottem rá. A lényeg hogy állandóan sírok 2 hónapja, nincsenek olyan barataim akikkel el tudnák menni bárhová, sose volt egy olyan fiu se aki tetszett volna es beszeltunk volna legalabb pár szót, sokak szerint szep lany vagyok, oke ezzel nekem sincs problémám, de mostanában ugy veszem észre mintha rám sose nézne senki, mintha emberszámba se vennének, mintha én sose tetszenék senkinek, mintha velem nem akarna barátkozni senki, anyamek szerint csak bekepzelem magamnak mert olyan nincs hogy soha senki, de nemtudom lehet igazuk van.. sok helyet ki próbáltunk már ez miatt mert már tenyleg nem normalis hogy 2 honapja mar sirok idegeskedek es sokat fogytam.. de egyszerűen mintha nem tudnék ide beilleszkedni Németországba.. nemtudom egyszerűen nekik az a normális hogy otthon ülnek es csak ugy vannak, vagy ha interneten tartják a kapcsolatot. Amúgy az internetbol is elegem lett, tehat en ugy vagyok vele h nalam az internetes baratsagok meg az ilyenek ki vannak löve, mert mar nagyon meguntam az ilyen internet szarsagokat. Tökre faj az h meg sose volt semmi tobb egy olyan fiuval se aki tetszett volna holott en ugy vettem rajtuk észre hogy ők is néznek engem (még regebben) de valahogy egyikből se lett tobb mert egyszerűen nem igazan mertek velem beszélgetni még ők se... visszont a különbség a 7 éves énembe, és a mostani énembe, hogy régebben évente egyszer jártunk haza Magyarországra de boldog voltam tőle. Visszont mostmár Magyarországot se veszem olyan nagy számnak mint akkor 7 évesen. Meg elég sok mindenkibe csalodtam, Tökre szeretethiányom is van ezt észrevettem magamon. Nem jarkalok sehova, sokszor elgondolkozok azon hogy mennyi szep ruhám van, es milyen jo lenne ha ezeket a ruhákat fel is tudnám valahova húzni... sokan mondjak hogy dehát Németország közepén laksz foleg varosba, hogy tortenhet ez meg hogy ennyire egyedül vagy.. őszintén? Meg ense tudom.. anyam szerint lehet haza kellene menjek egy kis időre Magyarországra de nem mintha ott foglalkoznanak velem mert kb soha senki nem vesz emberszamba, vagy lehet ennyire depresszios vagyok hogy kajak bekepzelem magamnak? Igazából sok olyan Magyarországi baratnom volt akik mondtak hogy jaj "ez ugyse állna le velunk/veled" meg ilyenek es lehet annyira belém rakták ezt az egészet akkor h így elhiszem? Jártam régebben pszichológushoz szerinte is társaság hianyom van de nagyon... fogalmam sincs mit kellene tennem, Magyarországon azert tobb pár ismerősöm van de fogalmam sincs. Amúgy őszintén szólva engem nem az érdekel hogy hol vagyok milyen városba vagy orszagba, hanem hogy kikkel, milyen emberekkel. Meghát tényleg már annyit vartam hogy mar nem megy tovább... nagyon be vagyok fordulva, es fogalmam sincs hogyan tovább vagy hogy mi lenne a megfelelő döntés, utoljára nyáron voltam Magyarországon de nem igazan segített a helyzeten, őszintén szerintem még rosszabodott is a helyzetem, mert sok olyan dolgot lattam hogy gyere le jó isten... a szomszédok is 0-24be veszekedtek meg ilyesmik, en meg azert itt kint megszoktam a nyugis életet. Nagyon tanácstalan vagyok, es mar nemtudom mit kéne csinalnom.
2023. febr. 19. 22:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
25%
Nem lehet, hogy túl rideg vagy? Mert ha szép vagy, akkor az lehet, hogy nem mosolyogsz eleget, csak azt látják rajtad, hogy magadnak való vagy. Egy mosoly egy átlagos lányt is gyönyörűvé tehet. Engem is ők vonzanak, és itt most nem feltétlenül szexuális vonzást kell érteni.
2023. febr. 19. 22:39
 2/22 A kérdező kommentje:
Igazából valóban visszahuzodo es magamnak való vagyok, de hány ilyen lányhoz oda mentek már fiúk? Sőt ha mar itt tartunk az ilyen romantikus filmekbe is ez a tipikus jó kislany kell mindenkinek, vagy a visszahuzodo akibe semmilyen ribis hajlam nincs, erre a mai vilagba mindenkinek pont az kell aki ennek az egesz jo kislany szerepnek a 280fokos változata. Most nyilván en nem a filmek miatt vagyok ilyen, filmek nélkül is ilyen a szemelyisegem. Amugy félek is az emberektol ezt is észrevettem. Ha pl ocsemmel vagyok sokszor tokre megnevetett tehat azért annyira komoly se vagyok hogy uristen.. Sőt szerintem eszre se lehet rajtam venni hogy "depressziós" gondjaim vannak.. rengeteg ismerősünk akárhányszor meg lát nem bírja ki hogy elmondja mennyire szép vagyok, de akkor basszus.. miert nem vesznek emberszamba az emberek, velem miert nem olyanok mint a tobbi lannyal?
2023. febr. 19. 22:46
 3/22 anonim ***** válasza:
47%

Tényleg komoly a helyzet, így bocsáss meg, ha esetleg nem tudok nagyon jó válasszal előrukkolni, de igyekezni fogok.

Kicsit ahogy látom, nagyon rástresszelsz erre a helyzetre ráadásul, hogy senki sem a barátod, nem vagy boldog sehol sem, ami tovább ront a helyzeten.

Nem tudom, sportokat próbáltál már? Csapatban játszani valamit, ami valamennyire érdekel (pl. kézilabda, röplabda, akár küzdősport). Ott találkozhatnál több emberrel, akik már nagy eséllyel valamennyire egy húron pendülnek veled.

Most lehet rossz tipp jön, mert nem a te világod, nem is akarok hittérítő lenni: talán templomba járni? Ott is van egy közösség, erős odatartozást éreznek azok, akik oda járnak, egy dologban hisznek. Nyilván ezt csak úgy mondom, sajnos ebben nincs tapasztalatom, de végső elveszettségemben ide mennék talán, mert én pl. valamennyire hiszem, hogy létezik Isten.

Sporton, templomon kívül - suliban van, hogy nehéz megtalálni a társaságodat. Én általános suliban találtam meg az igazi baráti köröm ahol önmagam lehettem, azóta bár sokan elmentek ebből a körből, de a magja megmaradt. Középsuliból, most egyetemről, konkrétan senkivel nem tartom a kapcsolatot, csak össz 3-4 emberrel, de lehet sokat mondok.

Én azt mondom, hogy biztos nagyon egyedül érzed magad, de ahogy járod a világot szerintem fogsz találni embert magadnak, ha keresed is a társaságot, akár könyvtárban, akárhol ahová érzed, hogy kell menni. Nyilván ez nem könnyű úgy, hogy eddig sok csalódás ért, és sértett ember vagy, de meg kell próbálni nyitottnak lenni az újra szerintem.

Internetes játékokat nagyon nem is ajánlom, mert azok általában olyanok is - nagyon nehéz belekovácsolódni egy közösségbe, na de még találni is egy olyat ami tetszik...

Szerintem helyezd azokra a hangsúlyt addig ameddig nem találsz új embereket, akikre tudod. Célzok itt szüleidre. Nyilván nem lesznek a legjobb barátaid, de ha beszélsz nekik a problémáidról, szerintem az is sokat tud segíteni, főleg, hogy nekik van valamennyi élettapasztalatuk. Nem biztos, hogy neked tetsző választ fognak mondani, ők is hibázhatnak, ezt magadban kell meghozni, minden csak útmutatás.

Végső szóként: ne érezd magad egyedül. Próbálj találni egy beszélgetős társat, akár szüleid, akárkik, akiknek le tudod írni a problémáidat, gondjaidat, tudsz beszélni velük a napjukról, hogy ne csak negatív dolgokról beszélj, ezzel is elterelve a figyelmedet a rosszról. Előbb utóbb sikerülni fog jó embereket találni, csak folytatni kell, és kipróbálni új dolgokat.

2023. febr. 19. 22:52
 4/22 anonim ***** válasza:
71%
Arra gondoltál már, hogy te kezdeményezz?
2023. febr. 19. 22:55
 5/22 A kérdező kommentje:
Először is mindenkinek koszonom szépen a válaszát! A szuleimnek kb naponta sírok, és elmeselem nekik ezeket a gondjaimat, ezért is mondta anyum hogy lehet haza kellene menjek egy kis időre Magyarországra, de már ők se tudjak hogy mit talaljanak vagy csinaljanak nekem. Igazából tenyleg nagyon rá stresszelek a dolgokra, tehat ha megyek valami társaságba olyan dolgokat krealok mindjart a fejembe ami lehet nincs is, es nem is lenne. Többen is mondtak hogy mar nagyon be vagyok fordulva, es hogy nagyon erősen ra stresszelek a dolgokra. De igazából mar tenyleg nagyon orulnek egy jo tarsasagnak, ott aludni baratoknal, viccelodni.. mindenesetre az is egy segítség volt hogy le írtatok a velemenyeteket! Vagy megprobaltatok segíteni. Koszonom!
2023. febr. 19. 23:02
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján, amit írtál, szeretetre méltó ember lehetsz, csak kicsit zűrös. Ha tini vagy, még nem késtél le semmiről, nem úgy én.
2023. febr. 19. 23:06
 7/22 A kérdező kommentje:
Hat a baj az, az hogy kevesen vagyunk a sulimban nem valami nagy iskola, interneten probaltam baratkozni nyilvan ott én kezdeményeztem de mint mar említettem, nem interneten szeretnék baratkozni. Tehat igazabol olyan mintha lehetőségem nem adodna arra h kezdeményezzek mert nincs hol.. lehet el költözünk, vagy ha nem is koltozunk el (másik városba) akkor a szuleim be iratnak egy másik iskolába, lehet segíteni fog lehet nem.. táncolás a hobbim de semmi olyasféle iskola nincs a kozelbe a szuleim mar kerestek nekem, de egyszerűen olyasmi mint amilyen táncra jarni szeretnék nincs, csak Hip Hop volt más nem. Lehet a várossal is gond volt. De azt se lehet mondani hogy a Németországi gyerekekkel van a gond mivel a Magyarországi gyerekekkel se igazan jöttem/jövök ki...
2023. febr. 19. 23:07
 8/22 anonim ***** válasza:
47%

Ha szabad ilyet kérdezni: hogy nem jössz ki velük? Gyerekesnek tartod őket, túl hangosak, csúnyán szoktak beszélni, nagyon nem egyezik az érdeklődési körötök?

Ha ez a probléma, akkor szerintem ez idővel meg fog oldódni, és tényleg ne stresszelj rá annyira. Szokták mondani a türelem rózsát terem - én eddig így éltem egész középiskolában, most egyetemen szenvedgetek kicsit a tantárgyak miatt, de úgymond több szabadságom is van, úgy hogy 1-2 évvel ezelőtt én is nagyon nehezen láttam kiutat, semmi kedvem nem volt semmihez, és elegem volt mindenkiből, de az idő megoldotta ezt a problémát.

Csináld azt amit szeretsz, azzal nem lőhetsz az életutad mellé, hogy így fogalmazzak. Akivel egy húron pendülnél azzal találkozni is fogsz.

Én mondjuk érdeklődök részben a pszichológia iránt is, azért mondom ezt: próbálj esetleg pár pszichológiai tesztet csinálni, nézz utána, hogy milyen fajta személyiség vagy, stb (persze csak ha érdekel), hátha úgy jobban megismered magad, és hogy mire vágysz még a jelenlegi dolgok mellett.

Boldogsághormonoknak is olvass kicsit utána, szerintem eléggé hasznosak tudnak azok is lenni, ha kicsit "meghekkelnéd" az érzéseidet. Pl. sporttal is lehet ilyet termelni, de egy jó nagy evéssel is, de ha csak elbeszélgetsz valamiről, azzal is. Dopamin, szerotonin, endorfin, oxitocin, ilyesmire gondolok.

Szerintem a másik iskolát próbáld meg még, hátha segít esetleg, de tinikorszakban általában gonoszak tudnak lenni még a gyerekek, vagy akár olyan sportot is ami minimálisan érdekel a tánc mellett.

Én általában visszagondolok pár helyzetre, hogy miért viselkedhetett x ember úgy, ahogyan, én mit tehettem volna másképp, ez is segít egy kis önreflexióban szerintem, hogy mikben lehet javulni még.

Én bízok benne, hogy meg fogod találni azokat amiket keresel.

2023. febr. 19. 23:18
 9/22 A kérdező kommentje:
Be tudnal nekem esetleg linkelni ilyen pszichológiai tesztett? Kíváncsi is lennék rá hogy milyen személyiségem van. Igazából nagyon nem vagyok veluk egy társaság, nagyon gyerekesek, volt olyan baratnom hogy interneten "járt" egy gyerekkel ugy hogy tobb száz kilométerre voltak egymástól, joforman egymas arcát se látták azt amikor a baratnom ugy volt vele hogy szakít az adott gyerekkel. Ilyet szól a gyerek hogy ő fel akasztja magát a dió fara, meg hogy felvágja az ereit meg ilyesmik, a lány 14 éves a fiú 17, egy 17 éves fiunak hogy lehet ennyi esze? A 14 éves baratnom szinten ugyanez a lany, mikor a fiu nem írt neki vissza 5 percen belül, már be akarta magát gyógyszerezni meg ilyenek. Meg ha nem is peldakat sorolok fel, nagyon bekepzeltek sokan, főleg a Magyarországiakon vettem eddig észre hogy sokan rasszisták, vagy csak ugy maguktol nem foglalkoznak az emberekkel, mert ugy vannak vele hogy "te nem ersz fel az en szintemre" egyszer bent voltam egy csoportba Magyarorszagiakkal akik velem egy koruak voltak, voltak köztük lányok fiúk, és ha valamelyiknek mar nike szettje volt,ez a tipikus haj amiert oda vannak a mai lanyok, mar mindjart minden lanynak ő kellet, ez a fiu meg nem is tudom szerintem fix valami hiressegnek erezte magat (tisztelet a kivételnek) olyan baratnőim is voltak mar hogy egymastol elvették a fiukat, vagy csereltek egymassal, es naluk ez full normalis dolog volt, es en ugy vagyok vele, hogy hogyha egymassal megtették ezt fix velem is megcsinálnák, azt ezek a "nagy igaz baratok" csúnyán is beszélnek Igazából, sose jottem ki nagyon a korosztályommal, vagy csak nem talalkoztam még a megfelelő tarsasaggal sot szerintem biztos. Nyilvan nem azt mondom hogy az egész bolygó bolond es csak en vagyok a normalis es velük van a gond, csakhát tényleg amilyen barataim nekem voltak, akkor koszonom szepen de inkabb maradok egyedul...
2023. febr. 19. 23:28
 10/22 A kérdező kommentje:
Meg talán az is gond velem hogy tokre érzékeny vagyok, es mindent a szivemre tudok venni. De nagyon sokan megbántottak már mindenkibe csalodnom kellet eddig, szvl nem csodálom..
2023. febr. 19. 23:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!