Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátság volt ez vagy csak a...

Barátság volt ez vagy csak a munkahelyi kapcsolat és érdek tartott össze minket?

Figyelt kérdés
28 éves férfi vagyok, 2 éve megismertem a munkahelyemen egy velem egyidős lányt, akivel nagyon jó és mély barátság alakult ki. Bizonyítottuk, hogy létezik a férfi-nő barátság, soha semmi nem történt köztünk, de napi szinten beszéltünk. Igazából 1 évig voltunk munkakapcsolatban, a második évben ő másik részlegre került, de heti 2-3-szor akkor is elmentünk együtt kávézni, vagy csak átnéztünk a másik részlegére stb. De a privát életben, ugyan csökkenő tendenciát vett fel, de találkozgattunk vagy messengeren beszélgettünk. Tavaly december elején én felmondtam, másik lehetőség miatt. Ő akkor nagyon sajnálta a dolgot, utána hetekig tartottuk a kapcsolatot, majd azt vettem észre, hogy már csak én keresem. Az ország másik végén lakik, így az ünnepekre hazament a családjához. A 2 hét alatt kétszer én írtam rá, egyszer szenteste, egyszer újév napján. Viszonozta a köszöntésem, írt egy mizut és a megszokott válaszokat elküldtük egymásnak, majd semmi. Azóta ő nem írt, így én sem. Ugyan csak barátok voltunk (?), de nekem ez így nagyon rossz felismerés, hogy őt tényleg az egyik legjobb barátomnak tartottam az utóbbi 2 évben, de így lehet, hogy csak munkakapcsolat volt ez akkor a részéről?
ma 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincsenek közös dolgok, akkor nincs, ami összekössön titeket.
ma 09:38
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Munkahelyen nincs barátság.
ma 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a legtöbb barátság ilyen, hogy egy konkrét dolog miatt alakul ki, ami általában nem tart örökké, attól még ez lehet, hogy több volt, mint munkakapcsolat. Egész egyszerűen ritka az olyan barátság, ami így „odafent el lett rendelve" és egy életen át tart. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
ma 11:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem valamilyen egyéb előny, hanem ténylegesen egymás társasága volt a kapcsolat alapja, így az érdekkapcsolat kizárva. A kapcsolódás személyes mélysége és intenzitása pedig túlmutat az egyszerű kollegiális viszonyon is.

Én ennek adtam egy nevet: kontextusbarátság. A kapcsolat megfelel a barátság szinte minden kritériumának, mert van őszinteség, mélység, bizalom, intenzitás, összetartás, de nem ugorja meg annak keretezésnek a határait, amiken belül létrejött, és ha a keret megszűnik, a barátság elszárad.

Egy csomó ilyen van: egyetemi csoporttárs diploma után, szomszéd, aki elköltözött, kolléga, aki felmondott, bajtárs a háború után, csapattárs a sport abbahagyása után, stb-stb.

Szerintem ezen nem kell szomorkodni, ami volt, igazi volt, de egyelőre ennyi volt benne. Van egy jó baráti kapcsolatod, ami most jegelve lett.

ma 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyan ebben a cipőben járok,csak kicsit idősebbek vagyunk a történetben.Utoljára december elején beszéltünk egymással,és az akkor küldött utolsó üzenetemre már nem felelt az ex munkatársam,pedig meggyőződésem volt,hogy ez egy hosszú,mély,és intenzív barátság lesz,de nem lett.

Én pedig senkinek nem leszek kolonc a nyakán.Ha nem akar engem,akkor nem,tiszteletben tartom a döbtését,bárhogy értelmetlennek találom.

Engem az érdekelne az ilyen kapcsolatoknál,hogy vajon a sorsnak miféle terve van az ilyen röpke ismeretségekkel?

ma 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!