Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a külföldie...

Miért van az, hogy a külföldiek közül az angolok, németek például lenézik a kelet-európaiakat, a spanyolok, olaszok, franciák meg nem?

Figyelt kérdés

Ez az angolszász felsőbbrendűségi komplexus miatt van?

Elég könnyen barátkoztam spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, de sosem sikerült angollal vagy némettel.

2021. szept. 14. 11:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

Ha én nem azt tapasztalom, amit te, éveken keresztül, akkor miért nem fogadod el az én tapasztalatomat is igaznak? Már csak a te logikádat követve.

Nincsenek ilyen karaktervonások, csak a felületes megfigyelők számára. Ezt 1-2 hét kint tartózkodás után még el lehet fogadni, később azonban már nem. Minden nép fiai között vannak mindenféle emberek. Ha viszont te mindig ugyanolyan körökben mozogsz, nem fogsz mást látni.

Illetve azt se felejtsük el, hogy minden ember amikor ítélkezik, valójában önmaga felett mond ítéletet. Akinek még a szhar is keserű, mindent annak lát, valójában ő maga ilyen. Aki optimista és mindenben a szépet keresi, annak az élet szép.

2021. szept. 15. 14:59
 42/62 A kérdező kommentje:

41

Vannak eltérő karakterű emberek minden országban ez tény, de a felsőbbrendűségi komplexus az kétségtelen jellemző rájuk. Nem tudom te miért nem akarod észrevenni. Talán nem vagy jó emberismerő. Vagy nincs önbecsülésed és normálisnak veszed ha lekezelően beszélnek hozzád. Engem a lekezelő beszédstílus nagyon zavart, otthon sem szoktam megengedni azt senkinek.

2021. szept. 15. 15:33
 43/62 anonim ***** válasza:
46%

41# Pont, hogy huzamosabb ideig való együttélés során bontakoznak ki a maga teljességében egy nemzet jól felismerhető, illetve árnyaltan de mégis pontosan megfogalmazható karakterjegyei (személyes tapasztalat). Egy idő után elválik, mi a kivétel és mi a szabály. Ha 100 egyforma

nemzetiségű emberből 80 igazolja ezt a szabályt, akkor elmondható, hogy egy adott nemzetnél az emberek TÖBBSÉGÉRE mi jellemző.

"Illetve azt se felejtsük el, hogy minden ember amikor ítélkezik, valójában önmaga felett mond ítéletet"

- Ne ítélj, hogy ne ítéltess - szól a mondás. Én nem ítélkezem (nem rendelek büntetési tételt az adott emberhez, csak megállapításokat, észrevételeket teszek)

2021. szept. 15. 15:40
 44/62 anonim ***** válasza:
0%

Szívem, velem nem beszélnek lekezelően, mert nem hagyom. Nekem is van stílusom, magabiztosságom, és elég intelligens vagyok ahhoz, hogy lehengereljem a hallgatóságomat. Több országban is éltem, de mindenhol kivívtam azt, hogy normálisan bánjanak velem. Ha a visszafogott, hűvös udvariasságot te felsőbbrendűségi komplexusnak veszed, akkor a saját önértékeléseddel van a baj. (Mondjuk azzal egészen biztosan baj van a kérdéseid alapján).

Ismét mondom: ne a gettóban ismerkedj, mert a sötét emberek mindenhol felsőbbrendűnek érzik magukat, a magyarok között is.

2021. szept. 15. 15:40
 45/62 A kérdező kommentje:

44

Hagyd már ezt a gettós beszólogatást. Nagyon makacs vagy. Nincs szó itt gettóról. Életemben nem voltam még gettó közelében. Minden városnak a központjában éltem. És nem is nagyon kerültem gettós feketékhez vagy arabokhoz közel sosem. Legtöbbször tősgyökeres angolokkal dolgoztam amikor ott éltem. Egy angol srác beszélgetett velem csupán, velem már kezdtem összehaverkodni de megszűnt a munka így megszakad a kapcsolat. De ő is azt mondta utálja az angolokat mert intoleránsak. Kérdeztem miért mondja ezt. Azt kérdezte, hogy hát beszélnek veled??? Mondom nem nagyon. Na látod ezért! Ő is inkább a külföldiek társaságát kereste, ő tényleg jófej volt. Szeretett idegen szavakat, kifejezéseket tanulni. Én is tanítottam neki néhány magyar kifejezést, szót. De ez egy eset az Isten szerelmére! És ő is utálta a saját fajtáját és inkább külföldiekkel keveredett!!

2021. szept. 15. 15:51
 46/62 anonim ***** válasza:
44# Na, egy angolnak elhiszed (ha már egy magyarnak nem)? Vagy ő is a gettóból jött?
2021. szept. 15. 15:54
 47/62 A kérdező kommentje:

46

Meg a másik az, hogy ő maga azt írja, hogy kivívta a normális bánásmódot. Ez annyit jelent, hogy vele is megtörtént ami mással, de valamiért mégis meg akarja győzni magát, hogy minden szép és jó. Ez PTSD gyanús tünet.

2021. szept. 15. 15:57
 48/62 anonim ***** válasza:
100%
Miután évek alatt kialakult kint egy jó kör, a férjem is onnan van, nem érdekel, hogy egy darab angol mit mond. Te elhiszed, amikor itt páran azt állítják, hogy a magyarok xenofóbok, rasszisták, fasiszták stb? Te még nem találkoztál olyan magyarral, aki folyvást ekézi a magyar mentalitást? Igen, biztosan van sok felsőbbrendűségi komplexussal rendelkező angol, ahogy francia is meg magyar is. Itt arról van szó, hogy nem lehet általánosítani és külön vicces, hogy egy olyan ember (a kérdező) teszi ezt, aki saját bevallása szerint sem alakított ki velük semmilyen kapcsolatot. Én itthon, Magyarországon is megválogatom, kivel ismerkedem, de neki az a mániája, hogy azért nem akarnak vele szóba állni, mert magyar. Véletlenül sem azért, mert nem szimpatikus. Aki nem állt szóba velem, azt én is ignoráltam mindig, és mivel alapvetően társasági ember vagyok, mindig lett is társaságom a végére. Olyanokkal, akikkel volt miről beszélgetni.
2021. szept. 15. 16:03
 49/62 anonim ***** válasza:
47# Jó, azért azt tegyük hozzá, hogy egy külföldi alapból hátránnyal indul. Szóval ez a bizalom/elfogadás kivívása nem hülyeség. Sajnos nem várhatjuk el, hogy mindenhol úgy fogadjanak minket, ahogy adott esetben mi fogadnánk őket. A lényeg, hogy azért ezt a különbséget vegyük észre.
2021. szept. 15. 16:04
 50/62 A kérdező kommentje:

48

Az érdekes számomra, hogy teljesen figyelmen kívül hagyod azt a szempontot, hogy spanyolokkal, franciákkal és olaszokkal nagyon könnyen haverkodtam. Magyarok közt is sok haverom, barátom volt mindig is. Az angolok meg németek a kivétel. Miért is? Olyan elérhetetlen magasságokban járnak ők, hogy lehetetlen az a szintet megütni ami ahhoz kell, hogy beszéljenek veled? De ha ez áll fenn akkor az már alapból bizonyítja mennyire sznobok, felsőbbrendűségi komplexusosak.

2021. szept. 15. 16:11
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!