Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a külföldie...

Miért van az, hogy a külföldiek közül az angolok, németek például lenézik a kelet-európaiakat, a spanyolok, olaszok, franciák meg nem?

Figyelt kérdés

Ez az angolszász felsőbbrendűségi komplexus miatt van?

Elég könnyen barátkoztam spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, de sosem sikerült angollal vagy némettel.

2021. szept. 14. 11:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

30

Azt a zsakmány miatt tették. Eleve kalóz nép volt az angol például és a spanyol, portugál és francia hajókat fosztogatták. Grandomániás, kapzsi népség.

2021. szept. 14. 16:14
 32/62 anonim ***** válasza:
100%
25, csak leírtam a véleményemet. Joga van azt szeretni akit akar, ahogy nekem is jogom van leírni a véleményemet. Ennyi.
2021. szept. 14. 16:20
 33/62 anonim ***** válasza:
64%

#31 Figyu, ha ennyire utálod őket gyere inkább haza és ne alázd magad azzal hogy a pénzük az kell de mocskolod őket.

Igenis egy kulturált nép az angol, nem a londoni gettó, ahol mosogatsz, hanem a normális kisvárosok, városok, falvak népei. Neked az fáj, hogy nem akar veled senki barátkozni, de amilyen csökönyös és buta vagy, itt is csak a hasonló kaliberű egyének állnak veled szóba. Csak itt nem tudod a nemzetiségre fogni. Elárulom neked, hogy egy intelligens, érdeklődő, nyitott, kulturált embert mindenhol kedvesen fogadnak. És az, hogy ki milyen ember továbbra sem nemzetiség függő.

2021. szept. 14. 16:22
 34/62 A kérdező kommentje:

33

A megnyilvánulásodból ítélve nem tudom miről beszélsz. Magadban kellene keresned a hibát.

2021. szept. 14. 17:35
 35/62 anonim ***** válasza:
29%
Magamban? Nem én szenvedek itt állandóan, hogy mennyire utálom a népet, akinek a pénzére ácsingózok. Én jól vagyok, boldog vagyok és sehol nincs gondom a világban. Az embert az alapján ítélem meg amit mond vagy tesz, nem az alapján, honnan jön. Ha valakinek keresnie kell a hibát magában, az te vagy. Te mocskolódsz, panaszkodsz, pampogsz, feketítesz idegen embereket.
2021. szept. 14. 18:17
 36/62 A kérdező kommentje:

35

Én a pénzért megdolgozok és kiérdemlem. Tudod ez a munkaszerződés alapja, egyik fél is nyújt valamit, a másik is. Nem lenyúlom a pénzt, hanem megszerzem azáltal, hogy egyik legjobb vagyok a munkahelyen. Ezért nem fogok hálás lenni, ez szabadpiaci verseny. Ettől az ember még elvárná, hogy ne tápláljanak előítéletek felé csupán származása miatt.

2021. szept. 14. 22:20
 37/62 anonim ***** válasza:
100%

35# bocs, hogy közbeszólok, de te kezdted a személyeskedést.

"Igenis egy kulturált nép az angol"

Ez óvoda szintű érvelés, nulla vitakultúrával. Lehet, hogy neked ez a benyomásod, másnak pedig más. Ha a kérdezőnek ez jól esik, szellemi kielégülést jelent még 83x lehordani őket, és ez téged zavar (mint angol? Vagy miért zavar? Na mindegy), akkor nem muszáj olvasnod/hozzászólnod.

2021. szept. 14. 22:59
 38/62 anonim ***** válasza:
46%

#37 No és milyen érveket vársz? Az bezzeg a vitakultúra csúcsa, hogy a kérdezőnek sosem sikerült angollal vagy némettel barátkozni, ergo ők felsőbbrendűek, az angolok egyenesen fasiszták. Amikor az itteni hablatyolásából is egyértelmű, megy megkeseredett, beszűkült és csak közönséget keres az utálkozásához.

Én a kilencvenes évek végén éltem kint, és tolmácsoltam sokat magyaroknak, a pofámon lesült a bőr a viselkedésünktől. A klasszikus angol értékek az elegancia, a kultúra és a mértékletesség(az ízlésük sajnos egyáltalán nem kifinomult, ezt aláírom). De elég megnézni az országaink vezetőit, kire szavaz a két nép, az elegáns, golfozó lordot meg a zsírdisznó fideszes politikust. (Az angolok politikai élete is sok kívánnivalót hagy maga után, most csak kulturáltság szempontjából vizsgálom a dolgot). Ha egy amerikai mellé teszel egy angolt, rögtön látni fogod a különbséget. Igen, többnyire az amerikai lesz a szimpatikusabb, de hogy nem a kulturáltabb, az hót ziher. Hacsak nem direktbe egy egyetemi professzort hasonlítasz össze egy munkással.

Ha valaki gettóban lakik és futball hulligánok alapján ítélkezik, akkor nem tud értelmes képet adni. A kérdezőnek meg a nagy kifinomultságában eszébe sem jut hogy kulturális programokon vegyen részt vagy beutazza az országot. Ezért van az, hogy annyi fogalma van az angolokról, mintha egy külföldi ide jönne és soha nem hagyná el a Blaha Lujza tér környékét. Nem hiszem, hogy elment színházba, galériába, irodalmi felolvasó estre majd bánatosan felsóhajtott: itt nincs semmi kultúra! Milyen sötét nép ez!

2021. szept. 15. 06:28
 39/62 anonim ***** válasza:
100%

38# A kérdező érvelési "ámokfutásaiért" nem tudom vállalni a felelősséget :) én igyekeztem kulturáltan megfogalmazni a válaszaimat. Van igazság abban, amit mondasz (Blaha Lujza tér jó példa, én sem szeretném, ha az alapján vonnának le következtetéseket rólam)

Ugyanakkor fontos a személyes (főleg első) benyomás, sajnos ha ezt egy embercsoport ("az angolok", példa kedvéért) elb@ssza, akkor nehéz utána másképp gondolni rájuk. Ez alapvető emberi dolog. Nagyobb ember, kultúra ismerettel, több tapasztalattal a kép árnyalható, illetve mindig árnyaltabb lesz

2021. szept. 15. 07:33
 40/62 A kérdező kommentje:

39

Így van, nehéz nem általánosítani, ha az ember újra meg újra ugyanazt a sémát látja legalább 100-szor. Így hogyan őrizze meg az ember a józan ítélőképességét? Nem az a józanság ha belátod vannak népre jellemző jellegzetes karaktervonások? Mert vannak.

2021. szept. 15. 14:52
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!