Miért van az, hogy a külföldiek közül az angolok, németek például lenézik a kelet-európaiakat, a spanyolok, olaszok, franciák meg nem?
Ez az angolszász felsőbbrendűségi komplexus miatt van?
Elég könnyen barátkoztam spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, de sosem sikerült angollal vagy némettel.
9
Angolszászos arcod van? Szőke, kék szemű vagy?
12
Engem is olasznak néznek az angolok :)) Otthon pedig én voltam a sápadt arcú. Brutál.
3# A valamilyen -ellenességet úgy általában primitív dolognak tartom (mivel túlságosan leegyszerűsítő életszemléletre vall), de ezt a külföldiek iránti érthetetlen rajongást, akár mások tapasztalatainak a kétségbe vonásának meg kimagyarázásának árán, soha nem tudtam megérteni. Ilyet én (sajnos) csak itthon tapasztalok.
Akkor jöjjön egy másik kiábrándító élmény: a magyarokat keleten is lenézik.
De mindennél szomorúbb az, hogy mi magunk sem tudunk összetartani, sem itthon, sem külföldön.
14
Talán ez abból fakad, hogy őt valamiért elfogadták és erre büszke. Más magyar meg szerinte nem érdemes erre, ezért is nem fogadják be őket.
Tegnap voltam Budapesten a II. kerületben véletlen bementem a kis Cliómmal egy zsákutcába, egy vadiúj német rendszámos Mercédesz állt ott benne a tulajjal, egy nyakigláb őszhajú német fazon.
Azt a megvető nézést, ahogy az végigmért, hogy odamentem hozzá kérdezni.....nem is válaszolt, csak elfordult. Pedig németül kérdeztem.
És tele van német rendszámos verdákkal a Gellért hegy környéke, gondolom uniós országként idejöttek egy csomóan házakat felvásárolni....
Üt meg a guta ilyenkor, ezek verték fel az ingatlanárakat, most meg itt vannak jól lenézni minket.
Így vagy úgy csak sikerül(t) megszállniuk minket.
16
Az angolszászokból a fasizmust nem lehet kiverni. Genetikailag kódolt. Értem én, hogy gazdaságilag meg katonailag elértek dolgokat, de csak mert ezek voltak a prioritásaik és az élet más dolgai nem érdekelték annyira.
16
A magyar egy sokkal jobb emberekből álló nép, még ha panaszkodunk is sokat. Hogyne panaszkodnánk, hisz folyton csak kicsheszett velünk az összes európai országba Honfoglalás óta.
Küldöldiek mindenhol azt írják a magyarok mennyire kedvesek, jó emberek.
#14 Milyen külföldiek iránti rajongást? Kint éltem évekig több országban, jó hogy onnan lettek barátaim, szerelmem stb. Ez nem rajongás, egyszerűen én nem a nemzetisége alapján ítélek meg embereket. Tudom, hogy ez a ti beszűkült agyatoknak nehéz információ, de lehet így élni.
#17 Fasizmus, persze....a te fejedből a butaságot nem lehet kiverni, de nem is baj, ilyen emberek is kellenek, ettől színes a paletta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!