Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a külföldie...

Miért van az, hogy a külföldiek közül az angolok, németek például lenézik a kelet-európaiakat, a spanyolok, olaszok, franciák meg nem?

Figyelt kérdés

Ez az angolszász felsőbbrendűségi komplexus miatt van?

Elég könnyen barátkoztam spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, de sosem sikerült angollal vagy némettel.

2021. szept. 14. 11:43
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 A kérdező kommentje:

49

Nem kellene hátrányból induljon ha normális közösségben van. A spanyoloknál a külföldiség nem probléma. A portugáloknál sem. Olaszoknál sem. Thaiföldieknél sem.

2021. szept. 15. 16:19
 52/62 anonim ***** válasza:
50# Igen, ők elérhetetlen magasságban járnak olyan kérdésekben, mint a másság elfogadása, a gluténmentes étkezés és a műanyag szelektíven gyűjtése. Ja, hogy ezekben az országokban generációk nőnek fel úgy, hogy ezek az intézmények biztosítottak? Hát, igen...
2021. szept. 15. 17:52
 53/62 anonim ***** válasza:
100%

#50 Olaszokkal meg spanyolokkal csak az nem tud haverkodni, aki nem akar. Azt sehol nem tagadom, hogy az angolok alapvetően visszafogottak, esetleg ridegek, nem túl nyitottak, de ez nem felsőbbrendűségi érzésből, hanem mert náluk ez egy ilyen kulturális vonás (rengeteg az ettől eltérő angol is). Viszont ha egy angol a barátod lesz, az a barátod, míg José meg Franco akikkel együtt buliztál és "tesók" vagytok, nem biztos, hogy két nap múlva megismer. (Erre is van példa meg ellenpélda is)

De mindegy is. Talán azért lehet, mert én sem beszélgetek akárkivel, hogy engem ez nem zavar, nem tartom beképzeltségnek, hogy nem állok szóba akárkivel, de akivel szóba állok, azzal többnyire értelmes beszélgetést akarok lefolytatni. És mindig volt kivel, vannak barátok, ha lassan is alakult, de megérte.

2021. szept. 15. 18:04
 54/62 A kérdező kommentje:

53

“Azt sehol nem tagadom, hogy az angolok alapvetően visszafogottak, esetleg ridegek, nem túl nyitottak, de ez nem felsőbbrendűségi érzésből, hanem mert náluk ez egy ilyen kulturális vonás “

Tehát egyszer amellett kardoskodsz, hogy minden nemzet esetében sokfajta ember van, és nem lehet egy nemzetre vonatkozóan karaktervonásokat meghatározni, máskor meg beismered, hogy igenis vannak ilyen karaktervonások amelyek jellemeznek egy egész nemzetet. Jó lenne eldönteni mit is akarsz bizonyítani.

Egyébként szerintem is totál így van. Az angolokra jellemző a ridegség, de azt nem veszem be, hogy otthon átalakulnak és egy latin hős szerelmes módjára viselkednek. Ahhoz, hogy ezt a látszatot fenn tudd tartani egész nap, amíg emberek között vagy, ahhoz egy ehhez illő belső lelkivilágra van szükséged. Magyarán az angolok lelkileg is ridegek. Beszéltem egy magyar lánnyal aki pont ezt hozta fel, hogy nem érezte, hogy vonzódik a sráchoz akivel randizott, aki bár megnyugtatta, hogy nyugi tetszel, de semmi jelét nem adta ennek. Az ilyenek szerintem nem teljes emberek, fogyatékkal élnek. Akik képtelenek a melegségre, érzelmek kifejezésére azok személyiségzavarban szenvednek. Lehet abból fakad ez, hogy már kis korukban nem kapnak elegendő mennyiségű melegséget anyjuktól, nem szoptatja őket az anyjuk, traumák sorozatát szenvedik és ilyen élettelen, kiégett, félemberek jönnek létre, akik bár elvakultan követik a brit társadalom által felállított szabályokat, teljes hiányát élvezik a spontaneitásnak, mindennapi kicsi örömöknek, érzelmeknek, önálló vélemények híján élnek, magyarán amit mondanak nekik azt megcsináljak.

2021. szept. 16. 12:52
 55/62 A kérdező kommentje:

54

*Nem érezte, hogy vonzódik a srác hozzá..

2021. szept. 16. 12:54
 56/62 anonim ***** válasza:

#54 Ajánlom figyelmedbe ezt a mondatomat: Rengeteg az ettől eltérő angol is. Például az én sok-sok angol barátom. Akik nagyon szívélyesek a visszafogottságuk ellenére is. Azért mert nem rendelkezel sok érzelmi intelligenciával még elhiheted, hogy nem kell átalakulniuk, elég ha olyan társaságban vannak, ahol lehetnek önmaguk. Több az introvertált, és?????? Ha érdekled, utánad fog menni. Latin lover nem is kell, ha van angol :-)))))

Az meg szánalmas, amit a mondanivalód végén írtál. Azért mert téged nem akarnak megismerni, veled ridegek, azzal akivel kialakul egy jó viszony, szívélyesek, kedvesek. Ilyen alapon minden introvertált embert leszóltál most. Mindegy is, olyan veled beszélgetni, mint disznók elé gyöngyöt szórni.

2021. szept. 16. 15:06
 57/62 A kérdező kommentje:

56

Az hagyján, hogy ridegek, de bunkók is mint a föld, egyáltalán nem segítőkészek, akadékoskodók, szőrszálhasogatók. Normális munkahelyi szívességet nem kérhetsz tőlük mert nem ismerik. Mindenhol le akarnak rázni a legrövidebb idő alatt.

2021. szept. 16. 15:29
 58/62 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy ezt tapasztaltad. Én nem. További szép napot.
2021. szept. 16. 15:51
 59/62 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a franciak sokkal inkabb leneznek barkit is mint a nemetek. Amugy ezt honnan veszed? Van erre valami statisztikad?
2021. szept. 18. 02:35
 60/62 anonim ***** válasza:
En ezt nem megvetesnek, hanem tavolsagtartasnak neveznem. Ne gondold azt h a nemetek, angolok leneznek, azok a franciak. Csak eppenseggel mashogy ertekelik az embert, mas tulajdonsag alaojam, de ezt embere valogatja. Ismerek normalis es kevebe normalis egyent szinte az osszes europai nemzetbol.
2021. szept. 18. 02:40
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!