Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy a külföldie...

Miért van az, hogy a külföldiek közül az angolok, németek például lenézik a kelet-európaiakat, a spanyolok, olaszok, franciák meg nem?

Figyelt kérdés

Ez az angolszász felsőbbrendűségi komplexus miatt van?

Elég könnyen barátkoztam spanyolokkal, franciákkal, olaszokkal, portugálokkal, de sosem sikerült angollal vagy némettel.

2021. szept. 14. 11:43
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
0%
:-) Gondolom ez a véleményed Hugh Grantról, Colin Firth-ről, Jamie Dornanról és Jason Stathamról is. Hányjál tőlük nyugodtan, ne fogd vissza magad :-)
2021. szept. 14. 14:53
 22/62 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem személy szerint egyik se jön be. Nekik is olyan angol fejük van. :/
2021. szept. 14. 14:59
 23/62 anonim ***** válasza:
15# Félreértés ne essék, nekem is vannak külföldi barátaim, akik elfogadnak, mint magyar. Nyilván így van, hisz ezért tartom őket a barátaimnak. Ugyanakkor amiket leírtam, sajnos sok esetben tapasztalható jelenség ettől még.
2021. szept. 14. 15:04
 24/62 anonim ***** válasza:
19# A kérdező kolléga rosszul fogalmazott, a fasizmus, mint eszme ugyanis csak a 20. század elején nyerte el azt az értelmét, ahogyan arra manapság szokás hivatkozni. Szerintem inkább az angolszászokra jellemző felsőbbrendűségi érzésre akart utalni, ami viszont valamilyen szinten érthető, a gyarmatosító politikát enélkül nem is lehetett volna megvalósítani. Engem nem is annyira ez a része zavar (lévén nem élek angolok között), inkább a Kelet-európára jellemző nyugat-majmolás, ami innen nézve undorító, onnan nézve pedig vicces és szarkasztikus.
2021. szept. 14. 15:12
 25/62 anonim ***** válasza:
20# Azért ez csúnya volt, nem mindegy ki kit szeret?
2021. szept. 14. 15:16
 26/62 A kérdező kommentje:

24

Igen, van egy olyasféle közfelfogás keleten, hogy nyugaton minden jobb, mindent jobban csinálnak és az emberek is angyalkák. Holott amikor kimész rájössz, hogy nagyjából ugyanaz minden, sőt sok minden még rosszabb is. Az emberekben nem szeretem azt az individualizmust amit a kapitalizmus nevelt beléjük. Inkább preferálom ezt a segítőkészebb kollektívebb felfogást ami keleten honos. Amiben jobbak az nyilván a gazdaságuk de ha kint élsz hamar megtapasztalod, hogy egy átlag fizetést pont olyan hamar el lehet költeni mint otthon.

2021. szept. 14. 15:19
 27/62 anonim ***** válasza:

"Küldöldiek mindenhol azt írják a magyarok mennyire kedvesek, jó emberek"

Persze, hogy ezt írják, hisz mi minden kultúrára rácsodálkozunk, hogy azta, ez milyen színes, érdekes! És ezt nem győzzük eléggé az adott illető tudomására hozni. Én is kedves embereknek tartanám azokat, akiknek nem az a második kérdése, hogy "jaa, amúgy a magyaroknak van irodalma? Azt hittem ilyen sárkunyhóban élnek és írni sem tudnak!"

2021. szept. 14. 15:24
 28/62 anonim ***** válasza:

27# *Meg nem hugyozzák szét fél Budapestet egy focimeccs után.

26#

Hahaha én bármekkora fizetést el tudok költeni, hidd el ;)

(vegyük lazábbra, kezd elharapózni a téma)

2021. szept. 14. 15:28
 29/62 A kérdező kommentje:

27

Igen, mert érdekli az átlag magyart mások kultúrája. De az angonszászoknak szent meggyőződésük, hogy ő kultúrájuk a legjobb és emiatt más kultúrája nem érdekes. Pedig engem speciel még egy afrikai bennszülött kultúrája is érdekel, mert újdonság, mert más stb. De egy angolszászban nincs semmi kíváncsiság, semmi kalandvágy. Ejj de rideg népek.

2021. szept. 14. 15:29
 30/62 anonim ***** válasza:
100%
29# Kalandvágy azért ott lapul bőven, kellett hogy legyen ahhoz, hogy körbehajózzák anno a fél világot.
2021. szept. 14. 15:53
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!