Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone vagy nokia 5800?

Iphone vagy nokia 5800?

Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 21:00
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/238 anonim ***** válasza:
69%

[link]

kb ennyi az a külömbség ami még fontos lehet de senki nem említette :D (igen persze divat, meg ave apple, meg hülye apple, meg jeee nokia, meg fúj nokia mellett)

Akinek nem esett volna le: A méret! Mert ugye ez is lényeg valahol. Az 5800 hiába veri funkcionalitásban az iPhonet jónéhány területen annak akkor is ott lesz a bazi nagy kijelzője ami igen sokat dob a kezelhetőségén, és a funkciói értelmét is megsokszorozza.

Persze egy telefon esetén ami arra kell hogy felhívd az embereket, egy mp3 lejátszónál ami arra kell hogy mp3mat játszon le, (sőt itt még azt mondom az sem érdekes hogy a filmet 1-2cm nagyobb vagy kisebb kijelzőn szenvedi végig valaki szóval még az is mehet akár ide) Simán elévődik mind a kettő (bár az iPhoneról olvastam érdekes bakikat a hívásoknál de tapasztalni nem tapasztaltam ilyent) de azon a szép széles kijelzőn azért sokkal jobban lehet internetezni, olvasgatni, vagy dokumentumot írni mint szegény 5800-on. Arról nem beszélve hogy ezeken a területeken az apple akadás, meg kirajzoláskésleltetés nélküli scorlozás és persze a multitouch nagyon könnyűvé teszi a használatot. Ebben a nyomába sem ér a nokia.

Fényképezés, videózás. Mindegyik szar képeket csinál! A nokia talán kevésbé szarokat, de akkor is. Nem ez a főprofiljuk :D. Videotelefonálás: a nokia tud olyant de szerintem nem sokan csináljuk (ellenben nagyon fel tud cseszni az a hülye maces hozzáállás, hogy: "ja nem tudja, persze mert nem is kell ám az 'duzzogás' beeee akkoris jobbb"). Szóval ez hiányzik belőle...

Na de nézzük a tapasztalatokat a strapabírási oldalról. Gondolom a 4 nem véletlen nem ezzel az idióta gömbölyített háttal jön. Rettenetes és sérül (persze aki kispárnát szállít hozzá külön, de az összes beadott iphonak ez a bibije). + a sérülékenysége miatt nem árt rá valami véddőcucc(nem a kijelzőre gondolok hanem magára a telefonvázra) ami tovább dobja amúgy sem csekély méretét. És ha már méret egy jobb laptop áráért kapod meg. Ha azokkal versenyeztetném meg azt mondanám oda vissza verik az iPhonet, netezni is jobb rajtuk :D.

Ellenben a 4 érkezésével ha valóban lemegy a 3Gs ára 99 dollárra (az kb 23ezer Ft) akkor az ár sem lesz döntő szerep. (azt még azért hozzáteszem hogy nálunk soha nem volt 300 dollár a 3Gs sem (kb 70ezer ft) és ne jöjjön nekem senki a szaros előfizetésekkel ahol a 2év alatt majd 300ezret leperkálsz ezért a vacakért :D)

Az 5800 jól bírja a gyűrődést egyik oldalról, azonban a hátlapjának bóvli a "felfüggesztése" (mert annak nevezném azt a pár kis pöcköt) könynen letörik ha sokat kapkodja az ember.

Valamint az oprendszere olyan hogy időnként nem árt újraindítani (Agyrém) néha el is felejt ezt-azt bekapcsolás után (témabeállítás pl):D.

+ 5800 at trükközés nélkül vásároltam az első fizumból, újjat, függetlenül, mindenféle hülye kötelezettség nélkül. Használtan meg nagyon olcsón is lehet kapni.

iPhonet normális áron az amerikai ebayről lehet például venni. Használtat, ki tudja milyen állapotban, ...stb. Itthon használtastól kb annyiért kapod mega 3G-st mint ottkint újjonan a 3Gs-t.

2010. jún. 11. 08:52
 122/238 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mind2 nagyon jó telefon,de én inkább az Iphone pártján vok:)Haveromnak 5800-a van ,és le akarja cserélni Iphone-ra
2010. jún. 13. 15:47
 123/238 anonim ***** válasza:
100%
mellesleg nekem eléggé nehezen kezelhetőnek tűnt az 5800 az Iphone mellett,havernak is az az egyik oka amiért le váltja,a többi mellett
2010. jún. 13. 15:49
 124/238 anonim ***** válasza:
75%
a nokia 5800 egy sz*ar
2010. jún. 16. 16:15
 125/238 Fkris ***** válasza:
36%

NEM ÉRTITEK H NEM AZ AZ ÁRKATEGÓRIA?

Aze gyik 150e,a másik 50-60....

Ne haragudjatok már,de 150 ért veszek 1 telefonálni való telefont,1 jó fényképezőt és 1 gépet,amint jó a netezés jáccás videózás stb...

2010. jún. 19. 18:08
 126/238 anonim ***** válasza:
18%
előző az igaz! 5800 jobban megéri és jobb is!!valami jó telót akartam venni ami drága is... apám lebeszélt, vettem egy Asus MyPal A696-ot, meg egy olcsóbb telefont ami persze nokia 6300-volt. jobban megérte!!és az ASUS nem iPhone=rakás szar! az 5800 ugyan azt tudja kb csak ugyez az iPhone az iPhone meg "amerikai" az menő... szerintem 5800 ha nem akarsz PDA-t+1 alap telót.ráadásul a NAGY HIBALEHETŐSÉGEK... minnél bonyolultabb a teló pl iPhone milyen "kicsi"(nem vastag) és mennyit tud, sikkal nagyobb a meghibásodási lehetősége.
2010. jún. 21. 14:01
 127/238 anonim ***** válasza:
50%
előző vagyok ! vehetnél 1 Laptopot is!! ha kicsi akkor MSI u 100
2010. jún. 21. 14:27
 128/238 anonim ***** válasza:

Előző: Te is max a hülye haverjaid gépét láttad!:) Az Iphone-t egy élmény kézbe fogni, nem esik le a hátlapja pár hónapon belül, rengeteg app, ill nemkell körömheggyel baszakodni a kijelzőn:) Én mint szakmabeli azt tapasztalom, hogy az eladott MSI laptopok több mint 70% valamilyen hibával, egy éven belül tönkremegy!:)

Mondok pár példát, hogy ne érezzétek azt hogy a levegőbe beszélek: videó kártya tönkremegy, alaplap tönkre megy, dc csatlakozó eltörik, zsanér ripityára török, nem indul, bekapcsol de nem ad képet aztán a legszomorúbb, hogy a laptopot hűtő cooler elkezd mérhetetlen módon zörögni!!!

Az MSI 2 év garanciát ad a gépekre, de a szó szoros értelmében FÜRDIK a garanciás javításokban!

Idehaza a székesfehérvári Albacomp javítja az MSI notikat, hetekig ülnek a gépeken, és úgy tapasztalom a lehető legtöbb esetben arra törekednek, hogy kimossák maguk a garanciális javításából.

Ergo belekötnek a "nem szakszerű használatba" ...

2010. jún. 21. 14:56
 129/238 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon szeptember környékén jelenik meg az iPhone 4. Az simán veri az összes Nokiát.
2010. jún. 24. 09:40
 130/238 Fkris ***** válasza:
30%

ELőző:

Egyenlóre,de jönnek az új Nokia Telók:D

ÉN őszinteén inkább Nokia N900-at vennék:D

Ismétlem ÉN,nem kell lefikázni,nekem ez az izlésem:D

Ja és a Nokia az 5900-t is már tervezi:D

2010. jún. 26. 16:27
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!