Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tetszenek a fotóim? Tanácsokat...

Tetszenek a fotóim? Tanácsokat kérnék miben kell fejlődnöm?

Figyelt kérdés
képek megtalálhatók a facebookon a Berecz Roland Photography oldalon.
2013. nov. 1. 18:41
 21/97 A kérdező kommentje:
a nevemet meg ráíirom hogy ne lehessen lekopizni.
2013. nov. 2. 14:16
 22/97 A kérdező kommentje:
és most a reagálások alapján tűnhet úgy hogy megsértődöm vagy nem birom a kritikát elviselni de ez nem így van.bár azért a pozitívum is jól esne a sok negatívum mellett.xD
2013. nov. 2. 14:19
 23/97 anonim ***** válasza:
91%

és minek készült az a kép 500mp-ig?? azt magyarázd már meg nekem... és még így is eléggé alulexponált lett...

30 mp is eléglenne szerintem.. :)

2013. nov. 2. 14:56
 24/97 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Roland!

"amúgy az alexpósra reagálva:az több mint 500 mp en kereszztül készült."

Kétlem, hogy az a kép 500 mp-ig (azaz több, mint 8 percig) készült - hacsak nincs valami nagyon durva ND-szűrőd. Persze ehhez is jó lenne látni az exif-et, egyből megoldódnának ezek a kérdések.

"amúgy meg azért olyan kicsi az a madár mert 55 mm rel 10 méterről nehéz közeli madárfotót csinálni."

Nem csak nehéz, lehetetlen. Ezért nem is kell próbálkozni, mert NEM LESZ JÓ A KÉP.

"és te mit csinálnál ha ilyen gazok között van a madár?hogy lehetne azt eltüntetni?mármint hogy jól nézzen ki?"

A válasz nagyon egyszerű: megcsodálom a madarat és továbbmegyek. Ha a körülmények nem adottak a jó képhez, akkor akármit csinálsz is, nem lesz jó a kép.

Márpedig egy rossz kép akkor is rossz, ha leírod hozzá, hogy azért rossz, mert nincs kellő felszerelésed hozzá, vagy az istennek sem akart a bokor tetejére ülni a madár.

Egész egyszerűen ami rossz, az rossz.

Hidd el, a profi természetfotósok is sok képet kidobnak, a National Geographicban nem sok olyan fotót találsz, ahol az a képalá, hogy "Ez egy nagyon jó kép lett volna, ha..." Egy fotó vagy jó, vagy nem.

2013. nov. 2. 15:12
 25/97 anonim ***** válasza:
91%

Pontosan így van, ahogy az utolsó írta. Olyan képeket kell csinálni, amihez megfelelő a felszerelésed. Ha nincs teleobjektíved, akkor nem madarat kell fotózni. Ha nincs makróobjektíved, akkor nem bogarat.

Profi fotós pedig nem attól leszel, hogy sokan megnézik a képeidet, hanem attól, hogy tanulsz, gyakorolsz, és van hozzá érzéked.

Ha ilyen ambícióid vannak, akkor meg különösen meg kell válogatni a képeket, és csak olyat kitenni, ami minden szempontból megállja a helyét. Nem mondhatod, hogy a hülye madár nem akart kijönni a bokorból.

A természetfotósok órákat, napokat állnak a vízben, gazban, hogy elkapjanak egy pillanatot. Nem egyszerű meló. Pont az a lényege, hogy olyasmit fotózz le, amit nem látok minden sarkon, és a madár a bokorban nem olyan téma.

Figyelni kell a színekre, a kompozícióra, a mélység-élességre, stb. Keress olyan témát, amit meg tudsz valósítani a mostani gépeddel. Érdekességeket fotózz, egyszeri pillanatokat, nem átlagos szögből. Ezekből lesznek a jó fotók.

2013. nov. 2. 16:21
 26/97 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és a név tényleg nem kell rá. Nem fogja senki lekopizni. Ha meg nagyon akarom, kb 3 másodpercembe kerülne eltüntetni róla. És ebből 2 arra kell, hogy megnyissam a PS-t :)
2013. nov. 2. 16:24
 27/97 A kérdező kommentje:
hAt az em igaz h nem akarjak koppintani mert az egesz osztaly a hatam mogott nezegeti a kepeket es kiis vagtak belole a nevem.bar eleg primitiven mert csak le lett kicsinyitve.de ez annyira nem is erdekel.am tudom milyen a termeszet fotozas csak sajnos nekem erre hogy orakat es napokat egy lesben toltsek erre nincs lehetosegem sajnos.
2013. nov. 2. 17:54
 28/97 A kérdező kommentje:
Am egy 400 as nd vel csinaltam azt a kepet es a fenykepezon a fenyerteket a legmagasabbara allitottam.:-)
2013. nov. 2. 17:56
 29/97 anonim ***** válasza:
94%

De jóember! Vagy gyerek, vagy mi vagy te! Hát attól, hogy ND400, még jól ki kell exponálni azt a szerencsétlen képet!

Ez így sötét. Nem jó. Érted?! Nem az a lényeg, mivel csinálod. Ezt próbálom elmagyarázni már az első perctől. Hiába van dslr, attól még nem lesznek jók a képeid. Attól még nem leszel fotós.

Meg kell tanulni használni a gépet!

Az ND400-tól sem lesz jó a kép. Azt is meg kell tanulni használni.

Meg a szemedet is. Hát vak vagy, vagy mi bajod? Nem látod, hogy az a szerencsétlen kép olyan sötét, mint fekete tehén seggelyuka éjjel az alagútban?

2013. nov. 2. 18:48
 30/97 anonim ***** válasza:

"csak sajnos nekem erre hogy orakat es napokat egy lesben toltsek erre nincs lehetosegem sajnos."

Mert miért nincs? Szombat-vasárnap is iskolába jársz? Iskolaszünetben minden nap reggeltől estig dolgozol? Miért is nem tudsz egy fél napot a hobbidra szakítani? Mert lusta vagy tán?

Tessék, lehet tanulni:

https://www.youtube.com/watch?v=kbKGnw4X118

2013. nov. 2. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!