Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tetszenek a fotóim? Tanácsokat...

Tetszenek a fotóim? Tanácsokat kérnék miben kell fejlődnöm?

Figyelt kérdés
képek megtalálhatók a facebookon a Berecz Roland Photography oldalon.
2013. nov. 1. 18:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/97 anonim ***** válasza:

Ezt mondtam én is korábban, hogy a nikonos hölgy nem versenytársa a profiknak, mert aki őt kéri fel, az úgysem fizetné ki a normális árat.

Egyébként sem lehet tudni, hogy aki fotóz, az nem valami ismerős vagy barát, aki teljesen ingyen, haveri alapon csinálja-e. Azzal nincs is semmi baj.

Csak az nem akarjon érte pénzt kérni, akinek se a felszerelése, se a tudása nincs meg hozzá. Sokan vannak, akik ezt megteszik, és a helyszínen jönnek rá, hogy hoppá, csak akkor már késő. Vagy rá sem jönnek.

Egy 650d-vel is meg tudod csinálni az átlagos helyszíneket, a gond ott kezdődik, ha valami szélsőséges szituáció alakul ki.

2013. nov. 6. 19:22
 92/97 A kérdező kommentje:
Azta.a bereczroland photography oldalrol feltett kerdes attorkollott abba hogy a nikonos holgy hogyan fotozik az eskuvon.szep :-D. Amugy uj kepeket toltottem fel azokkal milyen problema van?
2013. nov. 7. 14:37
 93/97 A kérdező kommentje:
Es ne legyetek naivak meg mindig rajta van a nevem.csak elrejtve ugy hogy ne lehessen kivagni.
2013. nov. 7. 14:43
 94/97 anonim ***** válasza:

Nem leszünk naivak, bár továbbra sem hiszem, hogy bárki bármire menne ezekkel a kis felbontású képekkel. De te tudod. Ha ez téged megnyugtat :)

Én nem tartom magamat profinak, szóval csak a személyes véleményemet tudom elmondani. Minden képen lehet hibát találni, ha nagyon akarunk, de nem is ez a lényeg. Általánosságban az a problémám, hogy a fotóid nem mutatnak semmi újat. Ha valaki ebből akar megélni később, akkor olyan képek kellenek, amikre valaki ránéz, és azt mondja, hogy "wow, ilyet még sosem láttam". Nos ez nálad egyelőre nincs meg. Lehet, hogy egy-egy képed technikailag rendben van, de nincs meg benne az a plusz, ami kiemeli a rengeteg hasonló közül.

1. teknősbéka

Éles (legalábbis ekkora felbontásban annak látom), szépen elmostad a hátteret, van tér a béka orra előtt. Összességében jó. Kicsit sok benne a sötét rész, ami elvonja a figyelmemet. Ez egy olyan kép, ami nagyjából rendben van.

2. Füst

Erre ennyit tudok mondani. Füst. Nem tudom, honnan jön, miért jön, és mit akarsz vele mondani. Egy fotó, nem vált ki belőlem különösebbet.

3. Kis szökőkút

Na, ez az a kép, amit ki kell selejtezni. Max rövid záridő tanulmánynak jó, másra nem. A medence széle vagy mi az, teljesen megtöri a képet, káosz az egész, semmi mondanivalója, azon kívül, hogy cseppekben van a víz.

4. Lila virág

Ez számomra kellemes. A fókuszt is eltaláltad, elég nagy a rekesz,van a központban valami, ami vonzza a tekintetet. A színek összehangban vannak. Szép virág, erről szól a kép.

5. Folyópart

Nem tudom, hogy csak az én monitoromon ilyen-e, de szörnyen természetellenesek a színek rajta. Lehet, hogy utómunka eredménye, vagy valami más miatt, de ettől eleve nem tetszik. Egyébként egy átlagos kattintás.

6. Naplemente

Hasonló. Szépek a színek, de nem igazán különleges. Túl sötét a táj, oldalt zavar a fa.

7. Kukac

Na, ez tipikus esete annak, amit korábban mondtunk, hogy ne akarj 18-55-ös kitobival makrózni. Tök középen van a kukac, éppen csak ki tudom venni, hogy mi az, minden más zavaróan el van kenve körülötte. Ez nem jó.

8. Szitakötő.

Ez már jobb. Látom, hogy mi van a képen, elég élesnek is tűnik, a színek harmonizálnak. Talán egy kicsit jobban elkülönülhetne a szitakötő a háttértől, de ez a jobb fotók közé tartozik. Az egyetlen zavaró dolog, hogy félbevágtad szegényt.

9. Lepke

Maga a lepke jó, most az elhelyezése is jobb, mint korábban, a virág is illik hozzá, viszont a háttér betesz neki. Túlzottan beleolvad, zavar ez a barnás-pirosas valami a háttérben.

10. Vizes levél

Ez tipikusan az a kép, amit mindenki megcsinál. Vízcseppek vannak egy levélen, érdekesség nincs benne, sok a sötét rész, nekem nem jön be.

11. Csipkebogyó

Nem tudok sokat mondani róla. Van.

12. Szőlő

Nem igazán találtad el a fókuszt. Olyan helyre tetted, hogy annyira kevés szem éles, hogy észre sem veszem igazán.

13. Lánchíd a sötétben.

Értem én, hogy férjen bele az egész a képbe, de amikor először ránéztem, akkor az jutott eszembe, hogy mi ez a nagy barna folt. Aztán láttam, hogy alul van egy híd.

14. Színes bogár/kukac

Ez elmegy egynek, bár megint nagyon középen van a téma. Veszít a dinamikájából. Felül a kék sarok nem hiányzik nekem.

Továbbra is azt mondom, hogy nézz meg nagyon sok jó fotót könyvekben, elemezd ki, mitől jók. Keress egyedi témákat, ne olyat, amit már ezer turista elfotózott ugyanúgy. Remélem, segítettem. (hozzáteszem, ez csak egy amatőr véleménye)

2013. nov. 7. 17:19
 95/97 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fejlődőképes vagy! ;-)

A #94-es után nem sok egyebet tudok mondani. Ezért csak azokhoz fűznék szót, amit én másként látok. (Szintén egyszerű vélemény, nem hivatásos szakértői álláspont)

2 - A füstben a piros foltok még zavaróbbá teszik a képet. Azt nézem, hogy mi lehet, de nem látni, miért van ott.

A 7-es kukac kép szerintem még a szökőkutasnál is rosszabb.

10 - Vizes levél mint téma, nekem tetszik. Én még nem készítettem ilyen képet. Nekem az egyetlen bajom vele a nagy sötétség.

12 - Szőlő: A színek nagyon tetszenek. Az előrébb lévő szemek sajnálom, hogy életlenek. A fókusz milliméterre pontosan a kép közepén van. :-)

Még jobban tetszene, ha lent kicsit több hely lenne.

De én ezt a képet nem dobnám ki.

2013. nov. 7. 21:21
 96/97 A kérdező kommentje:
Koszonom.nekem az a velemenyem hogy az utobbi 2 komment az azert volt jo es kritikanak nezheto,mert a korabbiak csak a rossz dolgokat emeltek ki.ti jo dolgokat is mondtatok. (tisztelet a nehany kivetelnek)
2013. nov. 8. 13:02
 97/97 anonim ***** válasza:
Köszönöm gyerekek, rengeteget tanultam. :D
2014. jan. 23. 20:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!