Tetszenek a fotóim? Tanácsokat kérnék miben kell fejlődnöm?
Nem vagyok szakértő. Nem mondhatom meg, hogy "szépek"-e
Van közte néhány, ami nekem tetszik. (Szám szerint 4 db)
Tanács: Tisztítsd meg a géped. :)
A szürke égbolton látszik a legjobban, hogy vagy az obi, vagy az érzékelő koszos.
Tanács2: Azt mondja az összes fénképezéssel foglalkozó szakirodalom, hogy a víz az vízszintes legyen. Szerintem nem véletlenül. Az én szememet nagyon bántja amikor azt látom, hogy "mindjárt kifolyik jobbra".
A keresőben lévő kis jeleket tudod használni amikor komponálod.
másik tanács: próbáld meg a. témát nem mindig középre komponálni
olvass utána a harmadoliási szabálynak itt egy link pl.: [link]
Szigorú leszek:
A kicsi csengő és a harmatcseppesből kettő szép. A pitypang és a "BKV a hídon" elmegy.
A többi szar. (Főleg a madarak)
Tanács:
Legyél szigorú magadhoz.
És vedd le azt a nyomorult dátumot a témáról. Ha valakit érdekel, hogy mikor készült, akkor megnézi majd exifben.
Nem akarlak elkeseríteni, de a képek nagy része értékelhetetlen. A legelemibb technikai hibák teljes tárháza fellelhető, a koszos szenzortól a ferde horizonton át a rossz helyen lévő fókuszig.
Nem azt mondom, hogy hagyd abba a fotózást, de mindenképpen keress kezdőknek szóló tananyagot a neten, és tanulj, tanulj, tanulj!
Két hét alatt nem lesz senkiből fotós, hiába van egy dslr gépe.
A képek elemzésébe nem mennék bele, de két tanács úgy általánosságban:
- Ne égesd magad az ilyen nevekkel, hogy "XY Photography". Még nagyon messze vagy ettől.
- Próbáld meg tisztességes fotós oldalra tölteni a képeidet. Két okból: Egyrészt egy flickr-en vagy indafotón a hozzáértők meg tudják nézni az exif adatokat is. Másrészt a faszbúk lájkok száma semmit nem jelent szakmailag, hiszen csak a család meg a haverok fogják lájkolgatni a fotóidat, ők meg a legtrágyábbra is azt mondják, hogy jólvan, Rolandka, nagyon ügyes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!