Kétszer küldtek ki egy terméket, egyet fizettem csak. De a másodikról is kaptam számlát, hogy fizetve. A webshop tévedett, 1 év után be akarja hajtani, van erre valami jogszabály?
Szóval,
2020. szeptemberében rendeltem egy budapesti üzletláncból magamnak termékeket,
Utánvétes fizetéssel, személyes átvétellel a boltban.
A termékeket átvettem, majd kifizettem a boltban.
Pár nappal később, kaptam egy emailt a GLS-től, hogy az adott bolt feladott nekem egy csomagot 0 forint utánvétellel. Arra gondoltam, biztos valami prospektus, vagy nyertem valamit. Meglepetésemre az egyik termék volt még egyszer, számlával, és az állt rajta, hogy fizettem! Nagyot néztem, gondoltam mekkora mázlist vagyok, ingyen kaptam még egy terméket (35 ezres cucc).
Na most kaptam egy emailt, lassan 1 évvel később, hogy észrevették, hogy tévesen küldték ki, és fizessem be az árát.
Erre nincs valami jogszabály? 😃 Számlával kaptam mindennel, nem az én hibám, hogy elküldték nekem valamiért még egyszer 😃 úgy hogy szó se volt házhoszállításról.
Járt már valaki így? 😃
Egyszerű, a bíróság bekéri a bankodtól, hogy tényleg ki lett-e fizetve mind a kettő, vagy sem.
Ha buksz, a perköltség is a tiéd. Még számlát is kapsz róla.
"Sunyin elhallgattad"
hát azért ez nem annyira fekete vagy fehér ám!
én is kaptam már többszöt csomagban pluszt termékeket ajándékként. Először telefonáltam, hogy mi van, de után már nem érdekelt ha volt valami plusz cucc. Ha sokat rendel az ember egy helyről akkor szokott lenni kis ez az plusz a csomagban.
Ugyanakkor azért én megkérdezném a céget, hogy azt a kollégát aki ráütötte a rendelésre, hogy fizetve, őt miért nem kérdezik meg, hogy mi alapján tette ezt?
A teszkó pénztárban is he rosszul ad vissza a pénztáros nem téged vesznek elő hanem őt és ő teszi be a kasszába a hiáyt és legközelebb jobban figyel...
Illetve 2020 és 2021 között kellett lennie egy leltárnak, ott miért nem bukott ki a dolog, miért tartott 7 hónapig mire rájöttek, hogy hiány van?
Amúgy mekkora összegről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!