Nem tudok elállni a vételemtől, jogos ez így?
Figyelt kérdés
Vettem egy terméket online,melyre 14 napos visszafizetési garancia van(ha esetleg elállnék a vásárlástól).Vissza küldtem,mivel gyári hibás volt és ráfizetéssel cseréltettem egy másik termékre,melytől szintén elállnék,de azt mondták az üzletnél,hogy nem cserélik ki,valamint nem hajlandóak vissza fizetni a pénzemet sem,mivel ez csere készülék.Kérdezem én,ebben az esetben nem él a 14 napos elállási lehetőségem?2016. márc. 29. 20:12
1/4 anonim válasza:
De, sőt a kereskedőnek a vételáron felül a szállítási költséget is meg kell térítenie.
Holnap mond elnekik ha nem veszik vissza a fogyasztó védelemhez fordulsz.
z elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését.
Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására és kipróbálására, továbbá, hogy kizárólag az eladó által egyoldalúan meghatározott információkra támaszkodhatunk a vásárlás előtt.
Nem számít, hogy csere készülék!!
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors,pontos válaszod!Vettem ezt a terméket úgy,hogy vissza küldtem az első terméket(mely olcsóbb,és rosszabb,mint ez)majd x összeget ráfizettem és kaptam érte ezt.Mellyel nem vagyok megelégedve,de ma elhajtottak mikor telefonon érdeklődtem!
2016. márc. 29. 20:32
3/4 anonim válasza:
A számlákkal a fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.
4/4 anonim válasza:
Ez esetben az ő belső szabályzatuk sem számít, mivel erre törvény kötelezi őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!