Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kétszer küldtek ki egy terméke...

Domextosz00 kérdése:

Kétszer küldtek ki egy terméket, egyet fizettem csak. De a másodikról is kaptam számlát, hogy fizetve. A webshop tévedett, 1 év után be akarja hajtani, van erre valami jogszabály?

Figyelt kérdés

Szóval,

2020. szeptemberében rendeltem egy budapesti üzletláncból magamnak termékeket,

Utánvétes fizetéssel, személyes átvétellel a boltban.

A termékeket átvettem, majd kifizettem a boltban.

Pár nappal később, kaptam egy emailt a GLS-től, hogy az adott bolt feladott nekem egy csomagot 0 forint utánvétellel. Arra gondoltam, biztos valami prospektus, vagy nyertem valamit. Meglepetésemre az egyik termék volt még egyszer, számlával, és az állt rajta, hogy fizettem! Nagyot néztem, gondoltam mekkora mázlist vagyok, ingyen kaptam még egy terméket (35 ezres cucc).

Na most kaptam egy emailt, lassan 1 évvel később, hogy észrevették, hogy tévesen küldték ki, és fizessem be az árát.

Erre nincs valami jogszabály? 😃 Számlával kaptam mindennel, nem az én hibám, hogy elküldték nekem valamiért még egyszer 😃 úgy hogy szó se volt házhoszállításról.

Járt már valaki így? 😃

#rendelés #webshop #kétszer küldött termék
2021. júl. 23. 13:38
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
74%
Inkább küldtek volna még egy harmadikat belőle.
2021. júl. 23. 13:43
 2/55 anonim ***** válasza:
61%
Nem fizetted ki. Két lehetőséged van: visszaküldöd bontatlan állapotban vagy kifizeted.
2021. júl. 23. 13:44
 3/55 A kérdező kommentje:
Oké, hogy nincs kifizetve. De 10 hónap eltelt :D csak van rá valami jog
2021. júl. 23. 13:45
 4/55 anonim ***** válasza:
80%
Lopás?
2021. júl. 23. 13:45
 5/55 anonim ***** válasza:
93%

Elévülés még nem lehet. Jogos a követelésük.

Sokan goljok, hogy szerencsések, de nem.

Volt egy fickó is, aki a fizetése sokszorosát kapta véletlenül.

Pár nap alatt eltapsikolta, de a cég visszskövetelte. Jogosan.

Akkor köteles lettél volna jelezni nekok a dolgot.

2021. júl. 23. 13:46
 6/55 anonim ***** válasza:
32%
Tehát, ha valaki elhagy egy pénztárcát, benne 1 millió készpénzzel, akkor elveszed az egymilliót?
2021. júl. 23. 13:49
 7/55 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Jogod van bíróság elé is állni szerintem, ha nem fizeted ki. Nem tudom mi vonatkozik erre, de károsítottad a boltot. Jelezned kellett volna a tévedést, mikor láttad és nem sunyin lapítani.

Jó, sokan ezt csinálnák (lehet én is), de utólag nem kapálóznék. Erre számíthattál volna. Elévülés lopásra szerintem több mint egy év, már ha van erre elévülés.

2021. júl. 23. 13:49
 8/55 anonim ***** válasza:
91%

Jártam így.

5 év az elévülés.

Addig ha bármivel igazolni tudja,hogy ő kérte az összeget(jelen esetben ez megtörtént) akkor fizetned kell vagy bontatlanul visszaküldeni.

5 év elteltével ha semmilyen papírt nem kaptál volna ez idő alatt már hiába kérnék tőled.

2021. júl. 23. 13:50
 9/55 A kérdező kommentje:
Oké, hogy kérte az összeget. De nekem van egy számlám hogy kifizettem a terméket (de ugye közben mégsem.)
2021. júl. 23. 13:53
 10/55 anonim ***** válasza:
90%
A fizetésről kellett kapnod bizonylatot,ha azt bemutatod oké,de ugye ez nem lehetséges :)
2021. júl. 23. 13:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!