Ha veszek egy fémkeresőt és csak saját telken használnám, tehát semmi illegálisra, akkor be kell jelentenem?
Figyelt kérdés
(Speciel ha külföldről hoznám be, vagy rendelném meg.)2017. szept. 26. 11:30
1/5 anonim válasza:
Bejelenteni nem kell de engedélyt kell kérni a használatához, ha csak privát célra használod.
Az már kérdés hogy a saját kertedben kis eséllyel fognak feljelenteni, viszont a kerted lehet régészeti lelőhely területén.
2/5 anonim válasza:
Sőt, ha a kertedben találsz vele valami értékeset, azt az állam bármikor elveheti tőled.
3/5 anonim válasza:
Érdekes ez a hazai szigorítás. Épp tegnap láttam a bécsi erdőben amint egy apa és fia fémkeresőztek miközben még egy járőrkocsi is elhaladt mellettük. Ezek szerint Nyugat-Európában ilyen lazák a szabályok? Ausztráliában és Amerikában nagy divat az aranyrög keresgélés is (Gold Prospecting).
4/5 anonim válasza:
Ez az igazi diktatúra. Én is láttam külföldön hogy engedély nélkül pecáztak az emberek. A légpuska is használhatják mindenütt joule meghatározás nélkül , csak nálunk van nagyon le korlátozva.
5/5 anonim válasza:
Amerikában az ékszer keresés is népszerű. Parkokban és strandokon mászkálnak fémkeresővel aranyláncokban és gyémántgyűrűkben reménykedve.
Nálunk az ilyesmit is le kell adni a rendőrségen hátha jelentkezik érte a tulaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!