Villanyszerelők, 3 fázisú villanymotor bekötésében segítene valaki?
3kw-os, 3x16 amper van itthon.
Adattablarol képet tudok küldeni.
'Ilyen rosszindulatú kényszerképzetek miatt meg is érdemlik a hozzád hasonló villanyszerelők, hogy kigúnyoljam az ilyet én is.'
Barátom, magának elment az időérzéke. Hát ki kezdte itt levillanyszerelőzni a hozzászólókat? Ha erre ugyanazon a szinten reagálok, akkor kiderül, hogy előre tudta, hogy ez lesz, és ezt használta indoknak, hogy mindenkit levillanyszerelőzött, mert majd a jövőben úgyis leszervízmunkafelvevőzik? :D Már azt sem tudja, mit dumál.
No, és ennyi idő csak elég lehetett volna ahhoz, hogy utánanézzen, és leírja a csúszógyűrűs kérdésnél, hogy mely esetekben nyomnak bele külső kényszert a forgórész tekercselésbe. De nem teszi, mert még most sem tudja. Miközben a villanyszerelőknek meg ezt tanították. :D
' és azért is belekötsz ilyen hülyeségekbe'
A szakma az nem hülyeség. De abba belekötni, hogy neten nem szokás magázódni, na, az egy oltári nagy hülyeség. :D
Tény: ilyen (névtelen) felületeken nem szokás, nem is illik magázódni, hülyének néznek érte.
Fórumokon a tegezés szokása már a 90-es években elterjedt, amikor a kezdeteknél még mindenki ismerte egymást.
Rosszindulatú, negatív, gondolkodásra képtelen, buta ember, aki nem képes felfogni, hogy aki tanult villamos gépeket (magasabb szinten, mint a villanyszerelők), annak ezek alap dolgok, mint az 1x1.
Ilyen gyerekes dolgokon viszont nincs mit bizonyítani, már csak azért sem, mert akkor meg azt hazudnád, hogy "kiolvastam az internetről".
Csakhogy több évtizednyi távolságból engem aztán baromira nem érdekel már az egész. Vagy nem ilyen szinten, hogy még fel is frissítsem a régen tanultakat. Mi a lószarnak?
Mint általános szakmai műveltség, persze ott van az ember fejében, hogy hányfajta motor létezik stb.
De ez már nem normális, amit te itt levágsz... Csúszógyűrűs idióta...
Hiszen nekem ezt nem is lenne kötelező tudni, nem szakmám, nem művelem, csak tanultam, régen.
Mekkora egy pitiáner szar lehet már az ilyen alak...
Jó hosszú vita volt.
Már csak érdekességképpen, megnéztem a villamosgépek tankönyvekben a háromfázisú csúszógyűrűs aszinkron motort.
A szakközépiskolaiban meg sem említik, hogy létezik a csúszógyűrűkön keresztül való táplálás is. A főiskolaiban viszont egy egész fejezetben tárgyalják - az állórész hálózatra kapcsolása mellett - a csúszógyűrűkön keresztül való táplálás különféle eseteit.
Így tehát a dolog vitán felül áll.
"Hiszen nekem ezt nem is lenne kötelező tudni, nem szakmám, nem művelem, csak tanultam, régen."
Hát akkor meg minek égeted magadat? Hogy tegezzelek.
Mekkora egy pitiáner szar lehet már" az ilyen alak..."
Pontosan akkora, amekkora a varaktoros... :D
84
Azt te csak beképzeled a fejedbe, hogy én égetem magam.
Nem az én problémám, hogy kényszeresen kiforgatod a szavaim, a tényeket pedig nem fogod fel.
Ilyenek hoznak szégyent a rendes villanyszerelőkre. Neked valami baj van a fejedben, ezek után egyértelmű.
Minden bolond azt hiszi, csak ő normális, körülötte mindenki hülye.
83: Hogy legyen valami kép róla, másik témában egy teljesen laikus kérdező vetette fel, hogy ő nem érti ezeket a csúszógyűrűs motorokat, hogyan megy be az áram a gyűrűkön, vagy ilyesmi.
De annyira laikus volt, ő ezt teljesen félreértette, tehát ilyen szinten bőven elegendő volt őt arról felvilágosítani, hogy az áram nem ott megy be, hanem a csúszógyűrűkre az ellenállások terhelnek, ezért és ezért, meg elmagyaráztam a rövidre zárt forgórész dolgait, hogy így lesz végül rövidre zárva.
Nyilvánvaló, az ember nem ír szakdolgozatot ilyen alapszinten, tehát eszem ágában sem volt, hogy az évtizedekkel ezelőtt tanult egyebekre is külön kitérjek, de még abban sincs semmi különös, ha pillanatnyilag eszembe sem jutott volna.
De hiába nem jut pillanatnyilag eszembe, attól még az agyamban ugyanúgy el volt raktározva, hogy évtizedekkel ezelőtt tanultam és bármikor elő is hívható, ha valami eszembe juttatja. Ilyen dolgokat nem lehet csak úgy elfelejteni, hogy teljesen törlődjön. Tehát az baromira nem jelent semmit.
Na, erre csapott le ez a szerencsétlen félnótás, hogy én azt nem említettem.
Tehát innen kezdve én egy tudáshiányos szar vagyok, ő meg az okos villanyszerelő.
Normális az ilyen?
83-as vagyok.
Szervizmérnök úr!
Nem azért írtam, hogy bárkit kritizáljak. Igazság szerint én sem emlékeztem már erre. Bár én a főiskolán nem villamosgépek szakon végeztem, a villamosgépek szakosok könyveit ugyan megkaptuk, de nem abból tanultunk, hanem a tanár magyarázatai alapján jegyzeteltünk. A szakközép iskolában komolyabban vették a villamosgépek tárgyat, mint a főiskolán. Szakközép iskolai szinten viszont az említett témáról nem volt szó.
Szerintem felesleges már ezen vitatkozni.
"Tehát innen kezdve én egy tudáshiányos szar vagyok, ő meg az okos villanyszerelő."
Nem kell minden olyan hozzászólást személyes sértésnek venned ami kiegészít vagy műszakilag ellened szól.
89:
Már megint kiforgatod a valóságot, hiszen nem is látod át a helyzetet. Arra eleve képtelen is lennél.
Az egész úgy kezdődött, hogy ez a majom meglátta a megjegyzésem a villanyszerelő trollokról. Azt azután személyes sértésnek vette, magára vette, majd elkezdte kipécézni a válaszaim.
Direkt kereste, hogy mibe köthetne bele!
Tudáshiányosnak is konkrétan ő nevezett, nem én találom ki.
Megint olyanba ütöd az orrod, amiről lövésed sincs!
Semmi belátóképesség nincs benned, hogy hagyjuk már ezt a szar témát lecsengeni és inkább ne szólnál bele, ha nem muszáj!
Magam kvázi kényszerítve vagyok, hiszen hülyének néz, nevetséges dolgokat magyaráz be nekem.
De neked nem lenne fontos belevonyítani. Persze, rád ilyenben mindig lehet számítani! Ki nem hagynád az alkalmat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!