Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Villanyszerelők, 3 fázisú...

Villanyszerelők, 3 fázisú villanymotor bekötésében segítene valaki?

Figyelt kérdés

3kw-os, 3x16 amper van itthon.

Adattablarol képet tudok küldeni.

2020. jún. 20. 14:48
 31/97 anonim ***** válasza:

"A motor adattábláján nincs ráírva semmi ilyesmi, hogy 230/400 vagy hasonló.

Annyi van, hogy 380 V és előtte egy háromszög"

A Δ-ből arra lehet következtetni, hogy deltába kell kötni. Próbáld meg deltába kötni, kapcsold be és figyeld, nem melegszik-e túlzottan. A 380 V alapján ez egy régebbi motor lehet. Ki tudja, akkor milyen jelölést használtak?

A mostani jelölés valóban 230/400 V és 400/690 V.

230/400 V-nál: egy tekercs névleges feszültsége 230 V

400/690 V-nál: egy tekercs névleges feszültsége 400 V

Az elsőnél 3×400/230 V-os hálózat esetén csillagba kell kapcsolni, a másodiknál deltába.

Itt megtekinthető:

[link]

Itt az adatlap szerint a 3 kW-os motor már 400/690 V-os, de a 2,2 kW-os még 230/400 V-os.

2020. jún. 22. 23:26
 32/97 anonim ***** válasza:

Látom ismét fellángolt a villanyszerelő - villamosmérnök vita. Mindkét területen vannak, akik túlértékelik magukat.

Sajnos a tapasztalat mostanában eléggé lesújtó. Például a mi cégünk épületvillamossággal foglalkozik. A szerelésvezetők és a projektfelelősök többségének fogalma sincs arról, hogyan kell kiszámolni a feszültségesést, zárlati áramot, nem tud kábelt méretezni, stb. Láttam olyan okleveles villamosmérnök tervezőt, aki az impedanciát így számolta ki: Z=R+X. Nem tévedés, nem komplex alakban, hanem csak így, egyszerűen összeadta. Hát itt tartunk...

És mi erre a válasz: ezt nem kell tudni, majd a számítógép kiszámolja helyettem, majd az interneten megnézem...

2020. jún. 22. 23:50
 33/97 Szirty ***** válasza:

"Mert nekem van mire "felvágni" ezt nem is tagadtam soha."

Üres arrogáns arcoskodás ez.

2020. jún. 23. 08:41
 34/97 Szirty ***** válasza:

"Többi a terelés."

A többi a valódi lényeg ami mellett azért siklasz el szándékosan, mert nem igazolja azt amit írtál.

2020. jún. 23. 08:42
 35/97 anonim ***** válasza:
25%

'Látom ismét fellángolt a villanyszerelő - villamosmérnök vita'

Igen, csak igazából mégsem.

Itt Szervizmérnök úr azt, aki neki nem tetszőt mond, levillanyszerelőzi. Miközben akár lehetne az egyetemi tanár is. Mivel normális ember nem villog a végzettségével.

2020. jún. 23. 10:59
 36/97 Szervizmérnök úr ***** válasza:
54%

Ez egy ördögi kör. Ha hagyom magam lefikázni, akkor hogyan is meséljem el, hogy méltatlan az egész?

Hasonló, mint a primitív helysírású kérdések esete. Mondjuk elhatározom, hogy nem vagyok hajlandó segíteni olyannak, aki nem tiszteli a magyar nyelvet (írást).

De ha nem szólok hozzá egy szót sem, akkor honnan tudja meg a barma, hogy legközelebb szedje össze magát, ha választ szeretne?

Ha meg szólok, na onnan kezdve én vagyok a legutolsó féreg, hogy szólni mertem. Erre mondom én, hogy ördögi kör.

Másik dolog, intelligens ember fel tudja mérni egy hozzászóló szavaiból, szóhasználat, szakkifejezések, ilyesmi, hogy kivel áll szemben, milyen tudású / szaktudású figura lehet.

Ezzel szemben, gyakran tapasztalható ezen az oldalon is például, hogy láthatóan alacsonyabb felfogási szintű, szövegértelmezési gondokkal küzdő egyszerűbb pofák, ilyen finomabb dolgokat detektálni képtelenek. De arra persze van eszük, hogy úgy ugatják le a profit, hogy kvázi hülyének nézi az embert.

Nos, nem tehetek róla, ilyeneket én nem tudom szó nélkül hagyni, eltűrni. Mert aki hülye, az nekem ne ugasson!

2020. jún. 23. 14:01
 37/97 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Vagyis helyesírású.
2020. jún. 23. 14:02
 38/97 anonim ***** válasza:
41%

'intelligens ember fel tudja mérni egy hozzászóló szavaiból, szóhasználat, szakkifejezések, ilyesmi,'

Ebben nagyon igaza van. Csak éppen most látom, megint egy motoros kérdésre csak a cserkész-szintű válaszra futotta.

2020. jún. 23. 14:29
 39/97 Szervizmérnök úr ***** válasza:
54%

38:

Nem tudok komolyan venni egy ilyen elvakult és rosszindulatú beköpést.

Pláne, már aki annyira buta, még annyit sem tud, hogy fórumokon és ilyen fórumjellegű névtelen oldalakon soha nem magázódunk.

Persze, aki igénytelen közösségi oldalakon szocializálódott... Annak hiába mondom.

2020. jún. 23. 15:21
 40/97 anonim ***** válasza:
56%
A villamosság tényeiről beszéljünk, ne arról a feltátelzésről, hogy a Mónika Shownak is volt fóruma. Semmi elvakult és rosszindulatú nem volt, csupán a tény rögzítése, hogy bizony van, mikor a csúszógyűrűn át megy be a kraft, amiről nem teccett tudni a gelkás munkafelvevő úrnak. Pedig ezt még tán a villanyszerelők is tudják.
2020. jún. 23. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!