Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van értelme ennek az egésznek?

Van értelme ennek az egésznek?

Figyelt kérdés

Mi értelme az életnek?

Miért kell végigcsinálni?

Miért ragaszkodnak az emberek ennyire hozzá?

Mert szerintem nulla értelme van... csak gondok, problémák sorozata, amelyekbe nagy valószínűség szerint kisebb-nagyobb mértékben beleőrülsz.

21f

2010. márc. 31. 16:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:

"...én most nem kezdek el neked panaszkodni, mert hosszú lenne leírni pl csak az elmult egy év gondját baját.Mind anyagi, mind lelki oldalról. Hozzám állás kérdése.

Azt azért leírom, hogy a nettó keresetem 72 e ft"

szerintem a te esetedben 4 variáció lehetséges:

1: lehet, hogy tényleg 72ezret keresel, de apu/anyu/pasi/csajod ezt kiegészíti JELENTŐS mértékben

2: abszolút nem 72-et keresel, csak ép úgy gondolod, vagy olyan inteligens, hog ezzel átverhetsz

3: szerencsés vagy, nincsenek is gondjaid csak úgy leírtad

4:ha vannak goidjaid, akkor bocs de ez az igazság: egy naív idióta vagy...

másik: az élet nem ajándék (egyébént azt is visszaszokták cserélni). engem senki sem kérdezett meg, hogy megakarok-e születni...

és végül: rendhagyó eset vagyok mert: már nincsneke céljaim, nem szeretek ill. nem érdekel a buli, nem érdekel az, hogy legyenek barátiam (nincsenek), nem akarok gazdag lenni, már lusta vagyok "otthon szórakozni"( pl.: letölteni filmeket/olvasni könyveket), párkapcsolatot

erre mi a válasz?:)

2010. ápr. 1. 19:04
 12/66 anonim ***** válasza:
Az,hogy te egy megkeseredett ember vagy,és nagyon szánlak...igen szánlak,nem sajnállak.Mindenki a maga életéért felelős.Én alapjában véve depressziós,magamnakvaló,mogorva alkat vagyok,de mivel Élni akarom az életet,így vannak barátaim,céljaim.Nem tudom neked milyen életed van,de elég üres lehet....
2010. ápr. 1. 20:59
 13/66 anonim ***** válasza:
Kérdező, nekem is hasonló a világszemléletem. Az ország melyik részén laksz?
2010. ápr. 1. 21:03
 14/66 A kérdező kommentje:

persze, hogy üres az életem... de érdekes módon nem is kaaorm "megtölteni" semmivel... soha nem is akartam...

az ország azon területén élek, amelyikre gondolsz... illetve amelyik kézenfekvő :)

2010. ápr. 2. 12:43
 15/66 anonim ***** válasza:

"Lesznek nagyszerű és rossz pillanataid. Remélem, te tele leszel jóval. Remélem, látsz majd olyanokat, amin ledöbbensz. Remélem, érzel olyat, amit addig még sosem éreztél. Remélem, találkozol emberekkel, akik másként látják a világot. Remélem, olyan életed

lesz, amire majd büszke lehetsz. De ha mégsem, remélem, lesz erőd, hogy újra elkezdd."

2010. ápr. 6. 17:20
 16/66 anonim válasza:
Hát figyelj.Én egy 15 éves fiú vagyok.Tudom,hogy azt gondoljátok,hogy baromira semmit nem tudok az életről.DE!Azt kell,hogy mondjam belekóstoltam már a rosszba.Édesanyám 3 évvel ezelőtt rossz indulatú tüdőrákot kapott.Kivették az egyik tüdőlebenyét,és azóta is BOLDOGAN ÉL!Keresztapukámnak 6 évvel ezelőtt nem volt ekkora szerencséje. :( Ő nem tudta túlélni ezt az egészet,mert mindenhova szétterjedt sajnos.Majdnem az egész család rákos volt.Voltak akik túlélték,voltak akik nem.Aztán "semmiben sincs szerencsénk" . Azt teszem "" jelbe,mert kivétel ez alól anyukám felépülése.De azon kívül semmi.Még is boldogan élünk.Megpróbálunk minél boldogabban élni.Kifogástalan minden.Egy utolsó példa.:Édesapámnak 82ben átment a lábfején az úthenger,hát máig is fáj neki,de kib******ul és dolgozik 9 éve már Pesten.Azon kívül csak hétvégente látom,ami nem kicsit szar. :S Ennek ellenére kifogástalan az életünk,és ahogy mondtam,próbálunk pozitívan felfogni mindent és ennyi a "titkos összetevő".Szóval ezekkel ezt akartam mondani,hogy csak pozitív gondolkodás lényege az egész. :)
2010. ápr. 6. 17:29
 17/66 anonim ***** válasza:

Te kisebb vagy nagyobb mértékben őrültél bele?

Pontosan tudod te is, hogy miért üres az életed, szóval azt is, hogy mit tehetnél ez ellen. De nem teszel semmit, tehát csakis ezért érzed magad szarul minden álló nap. Csakis te tehetsz róla.

Elhiszem, hogy szar az életed, de hidd el hogy van értelme élni. Hiába hiszed, hogy a tiéd már nem ér semmit. Biztos van olyan időszaka az életednek ahol boldog voltál, valakivel, valamikor. Csak próbálj meg erre visszaemlékezni, és akkor talán megérted.

Az nem létezik, hogy már semmilyen álmod sincs. Valaminek kell lennie, akármennyire is próbálod elnyomni. Próbálj meg ebbe belekapaszkodni, és húzd ki magad ebből a szürkeségből.

Gondolom feleslegesen beszélek, te már úgyis bebeszélted magadnak, hogy az életed egy fos. De azért ne utáld az embereket, mert ők képesek jól érezni magukat, törődni az embertársaikkal(veled!) és úgy élni boldogan az életüket, hogy az tele van problémákkal és megpróbáltatásokkal.

2010. ápr. 6. 18:33
 18/66 anonim ***** válasza:

Tudod, erre azt mondanám, hogy öld meg magad. De látszik, hogy annyira egy önsajnáltató s*ggfej vagy, hogy még ha nem is lenne meg benned az életösztön, akkor se lennél képes rá megtenni.. Nem hogy így.

Ha már ennyire elhatárolódsz a társadalomtól és életképtelen vagy, ráadásul ilyen helyeken keresed a választ olyan kérdésekre, amelyek már az emberiség kezdetei óta foglalkoztatják fajunkat, akkor megérdemled, hogy meghalj.

Szerintem változtass, öreg.

13/F, és most szarrá leszek oltva érzem :(

2010. ápr. 6. 19:22
 19/66 anonim válasza:

/18:33/

Hát,ha nekem szól a kérdésed,baromira beleőrültem!Már olyanokon járt 12 évesen a fejem,hogy ha anyukámmal történik valami öngyilkos leszek. :S Anya szerint akkor mennie kell tovább az életnek.Csak közel sem így van szerintem.Na mind1 kár is ezzel koptatni az ujjbegyeimet.. :D Lényeg a lényeg,meggyógyult és boldogan él remélem még nagyon sokáig. :)

2010. ápr. 6. 20:06
 20/66 A kérdező kommentje:
nem leszel sz@rrá oltva (legalábbis részemről)... hacsak nem azért, mert 13 éves kis sz@rosok próbálnak okoskodni :)
2010. ápr. 6. 20:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!