Öngyilkosságkor mi zajlik le az ember fejében?
Igen, megjelenik "egy csomó gyűlölködő, leckéztető, nagyszájú ember", hisz a véleményük kapcsolódik a kérdéshez. A "hatalmas" liberalizmusban, nehogy már csak azok fejthessék ki gondolataikat, akik egyetértenek a témával.
"Én azt hiszem, hogy emögött egy önmegnyugtatás van. Abban akarnak hinni, hogy a világ igazságos hely"
Szerintem meg rosszul hiszed, és hinni amúgy is a templomban kell. Azok is épp úgy látják milyen igazságtalan a világ akik nem értenek egyet az öngyilkossággal. A különbség csupán az, hogy ők tudják, hogy nem ez a megoldás. Természetesen nincs jogunk beleszólni a másik életébe, de, ha már valaki öngyilkosságra adja a fejét, akkor legalább visszavonultan, csendben tegye.... Én is voltam már padlón, mégis, sosem fordult volna meg a fejemben, hogy önként vessek véget az életemnek. Az élet pikantériája pedig az, hogy sok rákosbeteg akár egy hegyet is megmozdítana az életéért cserébe, legtöbbjük mégis meghal....
00:12
"A különbség csupán az, hogy ők tudják, hogy nem ez a megoldás."
Mindenki TUDJA. Csak aki beszűkült tudatállapotban van, az erre abban a pillanatban nem GONDOL. Ezt magyarázom órák óta, de neked nem sikerült odafigyelned, mert nagyon elfoglaltad magad a saját nagyszerűséged hangoztatásával.
"Természetesen nincs jogunk beleszólni a másik életébe"
Ha tényleg így gondoltad volna, akkor megspórolhattad volna a szöveged hátralevő részét.
Nem kell hozzá betegnek lenni (bár szerintem nem normálisak) egyszerűen gyávák. Sokkal egyszerűbb pl kiugrani a tetőről mint a problémákkal szembenézni.
Egyik ismerős család története. Az apa autóbalesetben meghalt. Egy lánya és egy fia volt, és ugye a feleség. A fia már kb. 20 éves is elmúlt. Nagyon nehezen tudta feldolgozni az édesapja halálát. Utána sokáig járt kezelésre. Egy darabig utána minden rendben is volt, de mindig ugyanaz maradt, nem tudott abszolút beletörődni az édesapja elvesztésébe. Majd egyik nap kiugrott a 6. emeletről. Kérdem én milyen ember az ilyen? Nem tudta feldolgozni? Arra nem gondolt, hogy ott marad az édesanyja(aki ebbe már szinte belerokkant csak azt tartja benne a lelket, hogy még van egy lánya) és a testvére? Őket ez hogyan érinti? Tehát persze nem állítom, hogy normális volt de a legnagyobb gyávaság volt a részéről. Csak saját magára gondolt és szerintem arra a gondol a többi és és önzés.
"Ha tényleg így gondoltad volna, akkor megspórolhattad volna a szöveged hátralevő részét."
Nem szóltam bele senki életébe sem, csak kifejtettem a véleményem. Ennyi....
08:20
"Nem tudta feldolgozni? Arra nem gondolt"
Ez a lényeg. NEM TUDTA feldolgozni. Ugyanúgy, ahogy te NEM TUDSZ felemelni egy Trabantot, teljesen függetlenül attól, hogy helyesnek GONDOLOD-e, hogy felemelkedjen az a Trabant vagy sem. Mivel helyesnek gondolni valamit és tudni csinálni valamit az két különböző dolog.
Azt kéne felfogni, hogy kiugorni a hatodikról egy rendkívül drasztikus lépés, amire igenis nyomós okai vannak annak, aki megteszi. Nem azért ugrik ki valaki a hatodikról, mert NEM TUDJA, pl. sosem hallotta még azt a közhelyet, amit egyébként mindenki hallott, így mindenki tud, hogy "eznemmegoldás, eznemmegoldás, eznemmegoldás". Az öngyilkos természetesen tudja az egész mantrát arról, hogy ő sokak szemében "gyáva", meg "eznemmegoldás". Csak éppen nem TUDJA elviselni az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!