Valami tanács, mert már csak egy dolog jár a fejemben?
Egyébként köszönöm az építő jellegű válaszokat ! Valahogy teljesen átkellene formálnom az életemet, és rendszerezni, de nehéz 18 évi rendszert hírtelen átrendezni... eléggé rendetlen vagyok, rendszertelen az életem, és egy jókedvű mosolygós jófej srácból, egy depressziós szánalmas senki lett, aki már nem képes küzdeni, csak teng leng az életben, és kitűmő lehetnék az iskolában, de épp hogy átmentem kettessel mindenből...
A bizonyítási vágy is hatalmas bennem, és szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes, de meg kellene változnom... Írok egyébként verseket is, amiben állítólag tehetséges vagyok, mondjuk a környezetemből csak pár ember látta őket !
Merd kifejezni magad! Ne tartsd vissza magad a megnyilatkozástól, hiszen ha elmondhatsz dolgokat, megoszthatod az életedet másokkal, az remek érzéssel tölt el!
Amit pedig a csajokról írtál, hogy nem jönnek be a gátlásos férfiak... sok helyen olvasom ezt, de szerintem ez csak egy sztereotípia. Nyilván sokan, talán a többség ilyen a lányok között valóban, DE megannyi van, akiknek az ilyenek is, vagy épp pont az ilyenek jönnek be, mint te! És egy ilyen lány segíthet kimászni a "gödörből"... de akár egy jó barát is... csak merj támaszkodni másokra, mert igenis vannak olyanok, akik szeretnének ADNI, támaszt, és abban lelik örömüket, hogy felemeljék az ilyen mélypontra került lelkeket, mint te is!
Ne félj az emberektől!
Küldök egy zenét is, hátha segít megerősödni egy kicsit:
# 19/23
nem sértésképp mondom, tapasztalataim alapján általában azoknak vannak a legnagyobb személyiségi/önkép-problémáik, akik másokat le akarnak minősíteni, mert általában ettől érzik magukat többnek. számomra ez jött le az első reakciódból, hogy ilyen ember lehetsz. szerintem addig próbálj meg változtatni ezen a hozzáálláson, amíg nem késő, mert ha a személyiséged részévé válik, olyan ember leszel, aki elüldözi maga körül a többit. nem várható el mindenkitől, hogy segítsen másokon, hiszen mindenkinek lehetnek problémái, de ha már segíteni nem tudsz, legalább ne sértegess másokat, ez semmit nem segít.
most már arról is van tippem, honnan kölcsönözted ezt a modort.
másik fontos dolog, hogy sose utánozd a bálványaid, mert mint látszik, kiderülhetnek róluk neked nem tetsző dolgok. akkor pedig már valószínűleg annyira elfogult leszel, hogy inkább ragaszkodsz az ő téves elképzeléseikhez/személyiségi képükhöz, minthogy önmagad merj lenni.
ettől a könyve inspirálthat, de kb ugyanezt a hatást érheti el egy jó film, vagy a biblia olvasgatása is, de ettől függetlenül maga az összkép hiteltelen
van véleményem, és ha érdekel valami, reagálok. ha valamivel nem értek egyet, akkor úgy érzem, ki kell igazítanom. például jelen esetben egyáltalán nem tartom helyesnek, hogy olyan embert bánts meg, aki segítséget kér, és mint látszik nincs is komolyabb háttérismereted az ötletadóról. fontos tudnod, hogy te is alkotóeleme vagy azoknak, akik elveszik mások kedvét attól, hogy egyáltalán segítséget kérjenek az ilyen beszólogatások után. ez pedig egy olyan jövőképet fest elém, ahol nem szeretnék élni, így is van elég probléma, ne csináljunk fölöslegesen nagyobbakat.
egyébként maga a kérdés kissé értelmetlen is, egyszerűen csak beszélgetünk, elvégre te is a véleményed mondod el
# 20/23
szerencsétlen dolog, ha az önbizalmad attól függ, hogy van valakid, az meg attól függ, hogy van önbizalmad. tényleg nem értem, miért nincs önbizalmad, mitől félsz. nagyon egyszerű felszedni valakit, és vannak olyan lányok, akiknek bejön az ilyen is.
te is tudod, hogy addig nem változik semmi, amíg nem kezdesz el ismerkedni, tehát emeld a tétet, vagy szállj ki.
# 21/23
menj vissza karatézni, olyan mestert szerezz, aki rendesen megtanít mindenre, tehát férfit, és embert is farag belőled. jobb esetben legalább is a karate életfilozófia is
a versek érzékeny jellemre utalnak, ami valóban nem vonzó a lányok többségének, ki kellene alakítanod egy férfias jellemet, ami vonzóvá tenne, persze jobban jársz, ha inkább erősíted magad, önmagad vagy, és hagyod, hogy a lányok a természetes jellemedet szeressék meg, mint egy mesterkélt álarcot.
Ha azt írod, hogy megállod a helyed a profik között, azt jelenti, hogy hosszútávon képes vagy növelni a zsetonjaid számát.
Annyi pénzed csak van, talán még a bónuszból is meg tudod tenni, hogy a legkisebb asztalokhoz beülsz, és ahogy gyarapszik a zsé, mehetnek a nagyobb asztalok. De ezt ne én mondjam már...
Ha megállod a helyed, akkor ez működik! Ha nem, akkor nem állod meg a helyed.
Ha a haverom lennél, megfigyelném a játékod, és ha tényleg jó vagy, finanszíroznám az indulást.
Jó végülis be kell látnom , h igazad van csak egyszerűen hasonlóan reménytelennek véltem az esetet, mint a kérdező, s zavart, h amikor annyi ember problémáját simán megoldom az övére nem tudok mit mondani.Egyébként nem vagyok az a kiosztós fajta, viszont tény , h eléggé őszinte ember vagyok.
Kérdezőnek viszont , megint csak nem bántásból , de el kell mondanom , h másoktól nem lehet hosszútávú önbizalmat szerezni, mert ő lenne a mindened, ezáltal megfojtanád a ragaszkodásoddal és szereteteddel, és ő előbb utóbb menekülne, a te "önbizalmaddal" együtt.Én amúgy biztos vagyok benne , h benned ez nem egyik napról a másikra fejlődött ki.Biztos vagyok abban , h valami családi, iskolai , vagy egyéb magánprobléma áll a dolgok hátterében.Valamitől annyira félsz(talán a kudarcoktól),h mindenre rávetíted.Pedig a kudarcok az élet velejárói amelyeket vállalni kell, ahogy én is tettem a levél elején, csak mondjuk kisebbe, mert ez nem egy pókerverseny az biztos.Szóval lehet , h én már egy másik véglet vagyok, de nekem kb. az egész életem meg van szervezve , mielőtt lefekszem átgondolom , h másnap mit akarok elérni, de aztán véghez is viszem.Nekem ez sokat segít, mert így kimondva nagyobb jelentéssel bír a számomra, és ha nem tenném meg másnap becsapva érezném magam.Talán nálad is pont ez a gond, h meg se mered fogalmazni , h mi a legnagyobb vágyad ezért, nem is teszel semmit , de mégis csak a kellemetlen érzés marad.Ha pedig alapjáraton egy okos gyerek vagy aki kitűnő lehetne , akkor tanulj legalább elvonja a figyelmedet az önsajnálatról.Tudnál egy jól fizető állást keresni,és később pókeresként dolgozni.
# 26/27
ezért is piros pont jár, ha valaki igazat tud adni másoknak
a szervezettség valóban fontos, én is erre próbáltam célozni a kis lépésekkel. a kis sikerek kis önbizalmakat termelnek, amiből nagyobb sikereket hozhatsz össze. a figyelmed nem tudod összpontosítani, nem vagy rendben sem agyilag, sem a "szívedben". ezért kell rendezettségre törekedned, stratégiát tervezned a célod eléréséhez. példa: leírod minden nap, hoyg mit fogsz reggelizni, vacsorázni, ebédelni. a közte lévő dolgokra lehet egy kis rugalmasságot adni - a túlzott rend sem jó mert fásultságot okoz, meg kell találni az egyensúlyt, hogy miben, mikor van szükséged rendre, és mikor változásra.
de ezt így lehetetlen elmagyarázni, ehhez talán tapasztalatok is kellenek, önismeret. ahhoz pedig meg kell figyelni magad, hogy mi mit okoz
# 27/27
a 24es válaszolónak van neve is
nem értem hol ismertelek félre, hiszen sehol sem írtam azt, hogy átlagos lennél
attól viszont nem leszel egyéniség, hogy más akarsz lenni mint mások. hiszen ha te nem önmagad vagy, hanem mindig csak egy különbözni akaró személy, akkor senki sem vagy.
ha meg nem mered kifejezni a vélt egyéniséged úgy, hogy megbámuljanak, akkor maradsz ez a betoji srác aki most vagy.
tulajdonképp nem is értem, mitől félsz a lányokkal, vagy másokkal kapcsolatban. verekedni tudsz, mások véleménye meg csak vélemény. szembe kellene nézned olyan feladatokkal, amik férfiasabbá tesznek. olyan feladatoknak, ahol bátorságra van szükséged. amíg nem teszed meg az első lépést, folyton attól fogsz félni, hogy elesel. de aki már tudja, hogy előbb utóbb úgyis elesik, az megtanul felkelni
nem akarok bölcselkedni neked, de amíg nem mersz megszólítani egy lányt sem, addig nem fogod megismerni őket, és arra sem jössz rá, hogyan beszélgess velük, vagy hogy egyáltalán értelmetlen dolog félni tőlük.
csak ezt tudom ragozni. első lépés, tedd meg, ha elestél, lépd meg a másodikat. gyakorlat és tapasztalat nélkül senkiből sem lesz profi. se pókerben, se csajozásban, se az életben. vesztenivalód csak akkor van, ha esélyt sem adsz magadnak a fejlődésre, győzelemre. az üldögélés pedig semmin sem fog változtatni.
Biztos, hogy nincs a 10/25 centes asztalnál kisebb pénzes asztal? Ehhez a részéhez nem értek már. Várom válaszod.
Tegyük fel, nincs, tehát kell 650 dollár, ami kb. 150 ezer forint.
Ezt a pénzt meg kell keresned, ne vegyél fel semmiféle kölcsönt.
Menj el mekibe vagy teszkóba, hordj újságot, a te korodban nem ciki ilyen munkát csinálni.
Valszeg otthon laksz, tehát nincs különösebb határidő, vagy égetően sürgős kiadások, a következő pár hónapban ez összejön.
Munka mellett pedig gyakorlod tovább a pókert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!