Nincs egy barátom se szinte, mit tehetek?
Egyre jobban vágyom más emberek társaságára, kicsit elmenni szórakozni, de nincs kivel. Régen volt sok ismerősöm de soha senki nem keres nem ír, mint ha láthatatlan lennék. Neten szoktam beszélgetni, de már kicsit gáz hogy minden nap fent vagyok pl msnen, mások meg elmennek valamerre mindig. Most is van ilyen buli itt a városban, de nincs kivel elmennem. Olyan jó lenne ha néha én nekem is lenne valami programom. Szoktam lányokkal is beszélgetni pl neten, de olyan gáznak érzem hogy nincs egy barátom se :S Van 2 jó barátom de mind kettő külföldön van. Nem tudom mit tegyek de nagyon vágyom már társaságra, de azok akiket ismerek azokat nem érdeklem, még ha félre is dobnám a büszkeségem és ennyi idő után felkeresném őket semmit nem érnék vele el. Nem keresnének, és nem érdekli őket mi van velem, olyan jó lenne ha lenne egy olyan barátom akihez átmehetnék ha kicsit el akarok szabadulni itthonról :S
21/F
Nem egyezett a véleményetek, igaz? És ő habzó szájjal mondta a magáét, amit rád akart erőltetni, ilyesmi volt?
Mondom, ezek nem barátok. Szépen ott kell őket hagyni. Nem kell hozzájuk szólni, mintha nem is léteznének. (de a nevüket ne felejtsd el, hogy tudd kikben nem szabad bízni(sose tudni mikor jelentkeznek majd, hogy ilyen meg olyan nagy barátok vagytok...stb.).
Hát az volt hogy mindig azt mondta hogy nem ér rá. Egy utcában laktunk és volt róla tudomásom hogy sokszor eljárkált közös haverokhoz lógni, de engem sose hívtak, mikor én kerestem meg mindig nem ért rá.
Sose érdekelte engem mi érdekel és egyre jobban eltávolodtunk, pedig nem tudnám megszámolni hányszor voltam ott amikor szarban volt.
Aztán nem sokkal később mikor már max évi egyszer találkoztunk elég szar helyzetbe kerültem ami még mindig tart. Anyukám öngyilkossági kísérleténél nagyon szarul voltam, ő tudott róla mert az anyukája ismeri az enyémet. De egyszer nem keresett fel hogy hogy vagyok. Se telefonon, se neten sehogy. Aztán ha találkozunk mindig azzal váltunk el hogy majd keres. Na sose keresett. És ő egyike volt a 4 embernek akiben a legjobban megbíztam.
Aztán ha ezt megemlítettem valahogy mindig úgy alakult hogy az én hibám.
Ha barátokat akarsz szerezni akkor bizony Neked kell változni. Olyan emberré kell válnod akivel az emberek barátkozni akarnak.
Pár tipp:
- Amikor másokról beszélgetsz kérdezd őket MAGUKRÓL. Ne magadról beszélj, hanem kérdezd őket arról, hogy mit szeretnek csinálni, mit éreztek ekkor és akkor. Érdeklődj!
Meglepődsz majd, amikor látod, hogy másokban kialakul a kép rólad, hogy jó fej vagy, mert érdeklődsz az ő dolgaik iránt.
- NE Panaszkodj. Beszélhetsz az érzelmeidről, de koncentrálj arra amit szeretnél, és kerüld amit nem. Pl jó: "Szeretném, ha lenne barátom akivel lemehetnék a tópartra köveket dobálni a vízbe", rossz: "úgy utálom, hogy nicns egy haverom se akivel legalább köveket dobálhatnék a vízbe a tóparton".
- Ne azon keseregj, hogy nem köszöntöttek fel szülinapodon. Köszönts TE fel másokat az ő szülinapjukon. Minden potenciális ismerősjelöltet!
Írj vissza, hogy ezekből mit sikerült megvalósítanod.
A poén az egészben hogy ezt mind betartom, nagyon könnyen beszélgetek másokkal, mert mindig érdekel a mások dolga, nyitott embernek tartom magam.
Nem próbálok panaszkodni, de tény hogy most a leginkább arra lenne szükségem hogy valaki meghallgasson =/
Csak fura hogy ennyire nem érdeklem őket, én mindenki felköszöntök, különösebben nem érdekel a születésnapom, csak látom hogy másokat mennyien felköszöntenek :S
A 10:01-es válaszadótól szeretném kérdezni, hogy mi van akkor ha az egyik fél ezt mind megteszi, rendszeresen érdeklődik is, de nem kap választ a másik oldalról?
Mert ugye ehhez is 2 ember kell és ha az egyik nem reagál, akkor a másik hiába erőlködik. És egy idő után feladja.
Szerintem írd ki magadból azt, ami fáj, s ami elkeserít. Ne gondold végig, szabad asszociálj! Szerintem az nagyon sokat segít! Aztán hagyd az egészet, hátra, s foglalkozz az élet szépségével, s képzeld, TUDD, hogy a markodban tartod az élet velejét, s úgy lesz!
Tényleg lehet neten olyan embereket megismerni, akik tényleg érdeklődnek irántad. Én is ismertem meg neten egy lányt, a vége azt lett, hogy eljött hozzám, pedig 150km.re lakom tőle. Az biztos, hogy fontos, őket meghallgatni előbb, s nem ráterhelni a saját problémáidat. Én is érzek sokszor hasonlókat, a "barátaim" kb. csak piálnak, s olyan dolgokkal tőrödnek, ami engem egyáltalán nem érdekel. Hülyeségekkel, nem a világgal ami körbe veszi őket. Ezért már nem is keresnek, mert engem ez nem nagyon érdekel, pár havonta megyek el velük bulizni, akkor az úgy, jó s elég is egy darabig. Én olyan embereket ismernék meg szívesen, akik komolyan, s szeretnek filozni az élet nagy dolgairól, de az én korosztályomba nem igazán van ilyen, egy idősebbhez meg hogy megy oda az ember??... Átérzem a problémád. De tényleg próbálj emberek közé menni, vagy neten megismerni embereket. Én ismerem már meg versíró oldalon, játékban egyaránt embereket...
18/L
Ismerek sok ilyen netes embert, de nem érzem igaznak, ráadásul nekem az kell hogy kimozdulhassak itthonról, programokba vegyek rész, mint pl kerti sütés stb.
Egyszer akartam írni egy könyvet, de én annyira nem vagyok jó az írásban, inkább rajzolni szoktam, imádom a szobrászatot agyaggal, csak már most nincs sok lehetőségem rá :S
Az a baj hogy régen inkább olyan emberekhez húztam akik nagyon extrovertáltak, élvezik az életet, szerettem ilyen társaságban lenni, de egyre jobban rá kellett jönnöm hogy mindig én alkalmazkodtam, sose hozzám.
Ráadásul olyan felszínes emberek voltak akik mindig ha tehették kigúnyoltak vagy megmondták mi ciki és mi nem. Teljesen aláásták az önbizalmam. Máig nehezen hevertem ki.
Akkor jöttem rá hogy miből maradtam ki mikor későbbi sulimba megismerkedtem egy osztálytársammal. Aki nyitott volt felém, és éreztem hogy tisztel. Sokat tanultam tőle, de ő is elment külföldre :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!