Megvertem egy emót, de rohadtul lelkismeret furdalásom van. Ezt valaha valahogy jóvátehetem? Vagy ezzel már örökre így kell élnem?
Az (ex)barátaim bíztattak erre. én ráadásul ismerem is a srácot az iskolából, és még hogy őszinte legyek, sokkszor gondoltam rá úgy mint egy olyas vaklakire, akivel szívesen tölteném az időmet.
És igen, kicsit furcsa érzések is kavarodtak bennem vele kapcsolatban. de ez már nem számít, mert eléggé csúnyán megvertem. és ami a legrosszabb, láttam hogy sír, és egyszerüen nem tudom ezt feldolgozni.
ezek a régi barátaim, még a másik iskolámból valóak. és csak összefutottam velük a villamosmegállóban. elég nagy homo, és EMO fóbok. és ez a szegény fiú pont arrafelé sétált.... nem tudom mit tegyek, nem kellett volna ezt tennem szegénnyel. Nem tudom hogy tegyem jóvá. egyáltalán ezt jóvátehető? gondolom ezek után már biztos nem fog szóba állni velem.
A homofób támadásoknak általában az elfojtott érzések a legfőbb motivációja. Szerintem nézz magadba, gondold meg, nem azért verted meg a srácot, mert vonzódtál hozzá?
Egyébként tényleg a legjobb, amit tehetsz, hogy bocsánatot kérsz tőle. És mondd el azt is, miért tetted. Valszeg nem fog megbocsátani, de jól fog esni neki, és neked is.
A bűn és Bűnhődés arról szól, hogy van egy férfi, aki kíváncsi rá, hogy meg tudja-e tenni a legnagyobb bűntettet: az előre kitervelt emberölést, és hogy utána elkapják-e.
Végrehajtja, megöl egy idős, zsugori, kiállhatatlan nőt, akit mindenki utál, kirabolja, és meg is úszná, mert valaki mást kapnak el a rendősök helyette.
És itt szól közbe a lelkiismeret: mert nem az a büntetése, hogy kényszermunkát végeztetnek vele, hanem az, hogy azzal a tudattal kell élnie, hogy megölt valakit.
A regény végén feladja magát, és elmegy kényszermunkára, hogy a lelkiismeretén könnyítsen.
Na, neked nem ilyen tragikus a helyzeted, csak első mérgemben írtam. De hasonló, és neked kell kitalálni, hogy könnyítesz a lelkeden. De látom, akarsz tenni érte, ez jó.
ebben lehet valami... így már világosabb. azt hittem úgy érted hogy valakivel jár és azért. amúgy nem jár senkivel.
magam sem tudom hogy ez milyen vonzalom amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!