Jogosan neveznek lelketlennek?
Az iskolában angol órán afrikáról van szó és az afrikai éhezőkről.Kérdezték a véleményemet (ami ugye relatív!)én meg elmondtam őszintén hogy nagyon nem érdekel,ezek a képek amiken ők pityeregnek cseppet sem zavarnak,másoknak is vannak problémáik és nagyon unom már ezt a témát.(sokkal többet mondtam de ez a lényeg).Azóta én vagyok a bunkó lelketlen.De anya szerint nincs semmi rossz abban amit mondtam.Akkor most mi vagyok?
16/L
Ez a nagy baj, a legtöbb család egy önálló kis Föld egyedüli lakójának képzeli magát, és kevesen vannak, akik tényleg a civilizált világhoz tartoznak.
Ezért tart itt az emberiség. Kis dolgokkal is lehet segíteni, de sokaknak még az is fáradságot jelent, vagy nem érdekli őket.
A földön fekszik valaki? Minek segítsek, úgyis részeg csöves. Vérhiány van a vérbankban? Minek adjak, csak pazarlom az időmet, kit érdekel ha egy idegen meghal, mert nincs megfelelő vérkészlet. 200 Ft-tal lehet segíteni valakin? Mit érdekel engem, ha valaki más éhezik, amikor én és a családom jól vagyunk? Biztos úgyis ellopják azt a pénzt. Van egy rakás felesleges cuccom, de minek adjak azoknak az árvízkárosultaknak, akiknek semmijük sem maradt? Gondoltak volna erre azelőtt, hogy rossz helyre építkeztek. Különben is, milyen jogon kapnak új házat, amikor nekem használtan kellett vennem?
Kit érdekel, hogy meghaltak azok az emberek, legalább több a munkalehetőség!
Ezeket a példákat személyesen hallottam, és borzasztóak, és ha tényleg így is gondolják, akkor semmi lelkük sincsen. Akit más is érdekel a saját körein kívül, az próbál segíteni, ahol tud. A kérdező nézzen magába, és válaszoljon: Ha valakit valahol szerencsétlenség ér, akkor megszólal belül valami, vagy abszolút hidegen hagyja, és csak annak örül, hogy nem vele történt az eset? Ez fogja megadni a választ.
Ma nagyon divatos a lélektelenséget hirdetni, ezzel büszkélkedni, és nem tudom miért.
15:25-ös vagyok
off
Poén: emberekkel dolgozom, a problémájukat hallgatom egész nap. Az alacsony pontszám ellenére alig-alig panaszkodnak rám. :DDD
on
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!