Jogosan neveznek lelketlennek?
Az iskolában angol órán afrikáról van szó és az afrikai éhezőkről.Kérdezték a véleményemet (ami ugye relatív!)én meg elmondtam őszintén hogy nagyon nem érdekel,ezek a képek amiken ők pityeregnek cseppet sem zavarnak,másoknak is vannak problémáik és nagyon unom már ezt a témát.(sokkal többet mondtam de ez a lényeg).Azóta én vagyok a bunkó lelketlen.De anya szerint nincs semmi rossz abban amit mondtam.Akkor most mi vagyok?
16/L
Túl őszinte voltál, ami néha nem túl diplomatikus az életben, majd megtanulod a saját károdon.
Aki azt mondja, lelketlen vagy, attól kérdezd meg, hogy utalt-e valaha 200 Ft-ot valaha az UNICEF-nek, mert akkor VALÓBAN érdekli őt a sorsuk. Addig csak megjátsza az agyát...
Engem ugyanúgy nem érdekelnek az afrikai éhezők, se a hajléktalanok, se a fogyatékos gyerekkel élő anyák, se az állatkínzók, stb. De én tudom hogy lelketlen vagyok.
Nálad viszont szerintem ennyi alapján nem lehet megállapítani hogy az-e vagy, bár ha az lennél, szerintem nem érdekelne hogy mások annak gondolnak..
Bizony nekünk is megvannak a magunk problémái.- DE azért nézd meg a TE problémáid, és az afrikai éhező gyerekek közötti problémákat. Meglátjuk , mennyire súlyosabb a tiéd, mint az övéké! Na ugye? De vehetjük az átlag emberek problémáit is. Amíg mi azon nyöszörgünk, hogy jaj elkenődött a szemfestékem, mit vegyek fel holnapra- Addig abban a percben meghal éhező gyerek Afrikában.
Az nem baj, ha nem kezdessz el egyből pityeregni rajta, de ha ilyen helyzetben lennél te akkor nem hiszem, hogy így állnál hozzá a témához.
Sőt,nem is kérte senki sem, hogy sírj rajta. Elég lett volna annyi is, hogy sajnálom őket kár, hogy nem tudunk segíteni rajtuk. Ezt hívják együttérzésnek.
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:35
Azért neked kívánnám, hogy átéld azt, amit egy anya érez, amikor a talán örökre beteg gyerekének naponta kell néznie a szenvedését....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!