Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az normális ha a feministákat...

Az normális ha a feministákat megverném?

Figyelt kérdés

Látok sok videót hogy miket művel egy két nő, meg milyen tévképzetei vannak, főleg amerikába, de itt se ritka...

Na ha egy ilyen elém kerülne és elkezdene nekem emberkedni akkor szó nélkül agyonverném. Ilyen érzés van bennem mikor meglátok egy ilyet neten.

2023. jún. 12. 19:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
0%
#100 nem. ezt hol olvastad? Azon múlik, hogy az adott teszt milyenségében milyen gyakorlata van az adott embernek. Pl egy rajzteszten egy olyan ember, aki heti rendszeresen rajzol jobb eredményt fog elérni, mint aki 10 éve nem fogott ceruzát a kezében. Nem tilos gondolkodni.
2023. júl. 6. 19:40
 102/117 anonim ***** válasza:
62%

#101 Látszik, hogy sosem csináltál IQ-tesztet. Eleve úgy van megalkotva, hogy a készségeket mérje fel, direkt azért, hogy az oktatás, műveltség, foglalkozás, stb. okozta különbségek ne látszódjanak meg benne. A memóriára sincs igazán kihegyezve.

Egyébként meg egy Nobel-díjas tudós fogalmazta meg a rasszok közötti intelligenciabeli különbségeket. Neki nem hiszel, a büfészakos egyetemi professzoraidnak meg igen? :)

2023. júl. 6. 19:45
 103/117 anonim ***** válasza:
0%
#102 igen. a mostaniak. 50-70-100 éve meg másmilyenek voltak. Az remélem nem új infó, hogy sok iq teszt volt az idők során, és pontosan ezek miatt a problémák miatt nincs szövegértési része, vagy számolás, vagy konkrért pl számterjedelem teszt. Amúgy elmondom, az iq teszt a pszichológia territóriuma, nrm a biológiájé. És Watson sem alacsony iq gént talált, csak következtetett, nem bizonyított. Jó lenne, ha utánanéznél, mert többedik kommentedből látszik, hogy amúgy fingod nincs miről beszélsz, csak azt hiszed....
2023. júl. 6. 19:59
 104/117 anonim ***** válasza:
75%

#103 A négerek a mai napig sokkal rosszabb eredményt érnek el átlagosan az IQ teszteken, mint a fehérek, szóval ezt nem lehet magyarázni azzal, hogy régen másmilyen tesztek voltak.

A pszichológia és a genetika ezer szállal kötődnek egymáshoz. Lehet genetikusan örökölni belső tulajdonságokat, elmezavarokat - és intelligenciát is.

A bizonyítások gyakran alapulnak következtetéseken, ettől még természetesen helytállóak. Ezt te is tudnád, ha nem büfészakra járnál, hanem olyanra, ahol gondolkodni is kell.

2023. júl. 6. 20:05
 105/117 anonim ***** válasza:
0%

#104 "égerek a mai napig sokkal rosszabb eredményt érnek" vitatnám, hogy mit értesz "sokkal rosszabb" alatt, valamint felhívnám a figyelmed a rosszabb átlagos szocio-ökonómiai státuszukra, ami kihat a teljesítményükre. Arra is felhívnám a figyelmed, hogy egyik iq teszt sem tökéletes, hiszen maga az iq is konstruktum, nem olyan, mint a magasság, hogy egyértelmű hogyan kell mérni. Mivel nem megfogható itt is következtetéseken (és faktorelemzésen) alapszik, hogy mit feltételeznek a pszichológusok, hogy milyen feladattípusok mérik legjobban azt, amit iq-nak definiálunk. Ettől még a mérőeszköz nem lesz automatikusan jó.

"A pszichológia és a genetika ezer szállal kötődnek egymáshoz. Lehet genetikusan örökölni belső tulajdonságokat, elmezavarokat - és intelligenciát is"

Mint pszichológus (btw ez az amit tanulok, ez a büfészakom), pontosan tudom, én is tanultam genetikát, magatratásgenetikát, és azt is, hogy mennyire kezdetleges az ezzel kapcsolatos tudás. Ennek oka pl az ikerkísérletek. A fejlődéspszichológia alapkérdése, a környezet vs öröklés. Nem eldöntött a válasz, mert nincsenek egyértelmű bizonyítékok. Mindkettőre vannak érvek, eredmények, és elméletek, de egyik sem megdönthetetlen.

"A bizonyítások gyakran alapulnak következtetéseken, ettől még természetesen helytállóak. "

Alapszanak, de kisebb erővel rendelkeznek, mint a bizonyítékokon alapuló megfigyelések. Amikor nincs bizonyíték azt filozófiának hívják.

"Ezt te is tudnád, ha nem büfészakra járnál, hanem olyanra, ahol gondolkodni is kell."

szánalmas a provokáció probálkozásod és a személyeskedés.

2023. júl. 6. 20:13
 106/117 anonim ***** válasza:
75%

#105 "felhívnám a figyelmed a rosszabb átlagos szocio-ökonómiai státuszukra, ami kihat a teljesítményükre"

Mint már írtam, az IQ független a külső körülményektől, a teszt csak a készségeket hivatott mérni.

Amúgy itt ez a térkép, önmagáért beszél:

[link]

"Mint pszichológus (btw ez az amit tanulok, ez a büfészakom)"

A 89-es hozzászólásban még azt írtad, hogy társadalomtudományi területen tanulsz. Azóta átíratkoztál? :)

"Alapszanak, de kisebb erővel rendelkeznek, mint a bizonyítékokon alapuló megfigyelések. Amikor nincs bizonyíték azt filozófiának hívják."

A Pitagorasz-tételre van kézzel fogható bizonyíték? Ha nincs, akkor az is filozófia? Én azt hittem, matematika :)

"szánalmas a provokáció probálkozásod és a személyeskedés."

Nem én kezdtem.

2023. júl. 6. 20:25
 107/117 anonim ***** válasza:
0%

#106 "Mint már írtam, az IQ független a külső körülményektől, a teszt csak a készségeket hivatott mérni."

Az iq igen, a mérőeszköz nem.

"társadalomtudományi területen tanulsz. Azóta átíratkoztál? :)"

Szociálpszichológia specializáción vagyok. Az a társadalomtudományhoz tartozik, és a pszichológia bölcsész tudományként van magyarországon bejegyezve.

" Pitagorasz-tételre van kézzel fogható bizonyíték? Ha nincs, akkor az is filozófia? Én azt hittem, matematika :)"

Annak létezik bizonyítása. A genetikailag öröklődő alacsony iq génre nincs.

2023. júl. 6. 20:34
 108/117 anonim ***** válasza:
62%

"Az iq igen, a mérőeszköz nem."

De, a mérőeszköz is. Ha láttál volna valaha IQ-tesztet, tudnád.

"Szociálpszichológia specializáción vagyok. Az a társadalomtudományhoz tartozik, és a pszichológia bölcsész tudományként van magyarországon bejegyezve."

A specializáció egy dolog, attól még a fő szakod nem társadalomtudomány. Bár gyanítom, hogy csak a hazugságaidba kavarodtál bele.

"Annak létezik bizonyítása. A genetikailag öröklődő alacsony iq génre nincs."

Ha te azt mondod, hogy nincs, akkor biztos igaz, hiszen hol van egy Nobel-díjas tudós hozzád képest :D

2023. júl. 6. 20:52
 109/117 anonim ***** válasza:
0%

#108 "De, a mérőeszköz is. Ha láttál volna valaha IQ-tesztet, tudnád."

ittt buktattad le magad, hogy igazából fogalmad sincs, miről beszélsz. Az iq teszt, mivel konstruktumot mér, soha nem lehet abszolút validitású. Mivel nem megfogható dolgot mér, soha nem lehetünk biztosak abban, hogy tökéletesen azt méri, amit szeretnénk hogy mérjen. Ha bámennyi kutatásmódszertani ismereted lenne, nem írnál ilyen hülyeségeket. Pontosan ezért van, hogy az iq tesztek "evolúciójában" sok elég különböző típusú teszt fordult elő. Legalább rákereshetnél, mert ez így nagyon gáz..

"A specializáció egy dolog, attól még a fő szakod nem társadalomtudomány. Bár gyanítom, hogy csak a hazugságaidba kavarodtál bele."

Megint azt érzem, hogy nem tudod, hogy miről beszélsz. A pszichológia, Magyarországon az ELTE kivételével mindenhol a bölcsész karon van, így is van számon tartva, mint bölcsészettudomány. A különböző specializációk, pedig más karokkal együttműködve léteznek, pl kognitív szakirány a ttk-val, klinikai az orvosival, gyermek/fejlődés/iskola pszichológia pedig a peddel. Nem ciki dolgokat nem tudni, de ismeretek nélkül javítgani más embereket az.

"Ha te azt mondod, hogy nincs, akkor biztos igaz, hiszen hol van egy Nobel-díjas tudós hozzád képest"

Tehát azt állítod, hogy megtalálta ezt a gént? Hol vannak az erről szóló tanulmányok, amik a gén elkülönült vizsgálatát taglalják?

2023. júl. 7. 09:48
 110/117 anonim ***** válasza:
100%

"ittt buktattad le magad, hogy igazából fogalmad sincs, miről beszélsz. Az iq teszt, mivel konstruktumot mér, soha nem lehet abszolút validitású. Mivel nem megfogható dolgot mér, soha nem lehetünk biztosak abban, hogy tökéletesen azt méri, amit szeretnénk hogy mérjen."

Ez a célja, és ha nem is tökéletesen, de méri, és sokat fejlődött az idők során - ezt te magad írtad. Akkora különbséget, ami egy átlag fehér és egy átlag néger IQ-ja között van, nem lehet az IQ-teszt tökéletlenségével magyarázni, mert ha ennyire nagy hibahatár lenne benne, senki nem használná.

"Megint azt érzem, hogy nem tudod, hogy miről beszélsz. A pszichológia, Magyarországon az ELTE kivételével mindenhol a bölcsész karon van, így is van számon tartva, mint bölcsészettudomány."

Igen, bölcsészettudomány, és nem társadalomtudomány.

"Tehát azt állítod, hogy megtalálta ezt a gént? Hol vannak az erről szóló tanulmányok, amik a gén elkülönült vizsgálatát taglalják?"

Még egyszer bemásolom, amit korábban írtam, mert nyilvánvalóan nem olvastad el: A bizonyítások gyakran alapulnak következtetéseken, ettől még természetesen helytállóak.

2023. júl. 7. 09:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!