Felsőbbrendűek érzem magam mint a legtöbb másik ember. Van ezzel probléma?
A kérdés nem vicc. Objektív tényeket figyelembe véve (pl. fizetés, tanulmányok, fizikai teljesítőképesség, nyelvtudás, elovlasott könyvek száma, meglátogatott országok száma, eü. állapot) sokkal jobb vagyok mint az átlag. Olyan szubjektív szempontok mint a megjelenés, stílus vagy ízlés szintén jelentősen kifinomultabb mint az átlag esetén.
Ez nem egy troll kérdés. Sokkal jobb és értékesebb vagyok mint a legtöbb ember.
Van probléma azzal, ha ezt felismerem? Miért társadalmi elvárás, hogy ezt kezeljem magamban elfojtott, titokként?
Szerintem erre rengeteg ellenséges választ fogsz kapni, bár ha pontosítani akarok akkor inkább fogunk, mert ilyen érzés bennem is van.
Bár sokkal inkább érzem azt, hogy igazán nem én vagyok felsőbbrendű a legtöbb emberhez képest, hanem inkább a legtöbb ember az aki úgymond alsóbbrendű.
Nem hiszek abban a hamis elgondolásban, hogy minden ember egyenlő lenne és pont ezért nem hiszek a demokráciában sem.
Keszulj a maganyra oreg
En 3 evnel jarok
De komolyan.. en is igy erzek, foleg h kulfoldon tanultam meg dolgoztam is, de ugyanakkor a felsobbrenduseg mellett bizonyos dolgok alsobbrenduseget okoznak
Tehat nagyjabol kozepen vagyok 😂
Igen ám, de fontos megkülönböztetni azt, hogy valaki így érzi, vagy OBJEKTÍV statisztikai adatok alapján tudja. Amikor normál eloszlású adatokat látok life outcome adatok kapcsán, akkor tudom, hogy a felső 2%-ba tartozok a legtöbb területen. Legyen ez IQ, kereset, erőszint, stb.
Ezeket nem érzem, hanem tudom.
A leírásban ezért különítettem el a szubjektív dolgoktól.
Nem vagyok magányos, tágas baráti köröm van, illetve rendszeresen megkörnyékeznek az ellenkező nemből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!