Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Felsőbbrendűek érzem magam...

Felsőbbrendűek érzem magam mint a legtöbb másik ember. Van ezzel probléma?

Figyelt kérdés

A kérdés nem vicc. Objektív tényeket figyelembe véve (pl. fizetés, tanulmányok, fizikai teljesítőképesség, nyelvtudás, elovlasott könyvek száma, meglátogatott országok száma, eü. állapot) sokkal jobb vagyok mint az átlag. Olyan szubjektív szempontok mint a megjelenés, stílus vagy ízlés szintén jelentősen kifinomultabb mint az átlag esetén.

Ez nem egy troll kérdés. Sokkal jobb és értékesebb vagyok mint a legtöbb ember.

Van probléma azzal, ha ezt felismerem? Miért társadalmi elvárás, hogy ezt kezeljem magamban elfojtott, titokként?

2023. febr. 3. 14:18
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Kicsit gyenge vagy érvelésben.

Mond inkább azt, hogy a gyilkosság rossz, erőszakosnak lenni rossz, mindjárt közelebb vagyunk a szóban forgó témához.

A csokifagyi kedvelése ízlés kérdése, számottevően sokan vannak, akik nem szeretik, de ezzel senkinek nem ártanak.

Ám az erőszakos embereket elenyészően kevesen kedvelik, tehát hiába szubjektív ennek "jósága", társadalmunkban akkor is negatív értéket képvisel. A széleskörű elutasítottsága miatt már-már objektíve.

Továbbá, saját érvelésed alapján a saját felsorolt tulajdonságaid sem esnek az objektív kategóriába, akkor meg ugyan miért vagy rájuk olyan büszke?

2023. ápr. 17. 18:32
 42/49 A kérdező kommentje:
Igen, a saját értékeim sem esnek az objektív kategóriába.
2023. ápr. 20. 13:09
 43/49 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Minden ember legbelül felsőbbrendűnek érzi magát a másiknál.

Te például ilyen hangzatos szavakat használsz, mint:

"objektív, szubjektív, intellektuálisan, reprezentáció, devalválni, kvázi, inkoherens, life outcome" meg ilyesmi szavak.

Oké, értjük, ismered a szavak jelentését. Ez tudás, szókincs.

De diszkóknak dobod a gyöngyeidet Kérdező!

Pedig gyönyörű a magyar nyelv, hiszen vannak olyan szavaink, hogy: elfogult, elfogulatlan, választékos, bemutató, leértékelő, összefüggéstelen...stb)

Mert ezzel is azt igyekszel kifejezni, hogy te mennyire felsőbbrendű vagy.

Persze, szólás szabadság van, mindenki úgy fejezi ki magát, ahogy akarja. Ventiláld csak ki mindazt, ami nyomja a fene nagy egodat. Nincs ezzel gond. De nem ettől lesz úgy vélem az ember felsőbbrendű.

Persze, meg tudod értetni magad egy réteggel, de nem mindenkivel.

Mert van a felsőbbrendűség és a hivalkodás között különbség. Van a felfuvalkodottság és a logikus között különbség.

Igazán felsőbbrendű pedig nem az, aki tanítani igyekszik másokat, hanem az, akitől tanulni is akarnak mások.

Itt gyakori kérdéseken nincs semmi más, mint a szavak és azok használata. Kommunikáció folyik itt. A többség pedig nem fog felsőbbrendűnek tartani attól, hogy magadat mások fölé helyezed akár a szávaiddal vagy a státuszoddal. Nem attól vagy felsőbbrendű, ha olyan csatornát nyitsz a kommunikációra, melyet csak a felsőbbrendű intellektusok értenek, mint te. Attól, ha képes vagy olyan csatornán át kommunikálni, amit mindenki ért vagy teszel valami olyat, amit mások nem tesznek meg.

Akkor vagy felsőbbrendű, amikor a főnököd behív az irodába, mert észreveszi, hogy olyan módon lógsz ki a többi közül, hogy az példaértékű és kiváló. Amikor azt látni, hogy te nem uralkodni akarsz az emberek felett, hanem az embereknek jó példával állsz elő és ők maguktól követik a példádat. Attól tudsz felsőbbrendű lenni, ha képes vagy gyakorolni a lelki értékeket, a türelmet és a kitartást.

Akkor vagy felsőbbrendű, ha nem saját célodra vagy elismerő szavakért teszed, amit teszel, hanem mindenki más érdekeit is képes vagy szem előtt tartani. Mert én egy pszichológust nem tartok felsőbbrendűnek, aki baromi sok pénzt elkér a nagy semmiért. Ők annak tartják magukat. De azt, aki mindezt ingyen teszi, na az más. Az meghökkentő, arra felfigyelnek az emberek.

Nem akkor vagy felsőbbrendű, ha kőművesként elvégzed a jó munkádat és elkéred a jó pénzeket. Hanem, ha engedsz egy kicsit a megbeszélt árból, sőt azt látják rajtad, hogy kőműves létedre te egy értelmes ember vagy.

Te Kérdező, jelen állás szerint inkább tűnsz egy pózernek, műmájernek, mint valódi kiválóságnak. Mert ez a szó, amit keresel, ezt értelmezd, ezt kóstolgasd, erre törekedjél:

"Példaértékű kiválóság"

2023. ápr. 23. 10:14
 44/49 A kérdező kommentje:

Tehát az objektív átlagot meghaladó tulajdonságok (IQ pontszám, bevétel, képzettség, fizikai teljesítőképesség, elolvasott könyvek száma, stb.) irreleváns amikor máshoz képest mérem a saját emberi értékem, mert olyan kifejezéseket használok ami szerinted ritkábban fordul elő a hétköznapi beszélgetésben. Kiváló érvelés!

Kérésed parancs: fogyatékos vagy és ostobán érvelsz.

Tessék. Ez kellően közérthető volt? Kellően egyszerű szókinccsel fejeztem ki magam?

Btw, az írod "gyönyörű a magyar nyelv", azonban a felsorolt kifejezések egy példa kivételével mind magyar szavak. Az, hogy a te szubjektív ízlésednek nem felel meg, lóf4szt sem érdekel, te kis p0cs.

2023. ápr. 23. 16:04
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Íme, a felsőbbrendű ember! Trágárságban biztos az!

Ám minél többször nyilvánul meg, annál világosabbá teszi, hogy milyen távol áll attól, hogy intelligens embernek nevezhessük, akármennyi is az IQ-ja.

2023. ápr. 23. 17:40
 46/49 anonim ***** válasza:

Pedig én nem bántottam a Kérdezőt.

Írtam egy hosszabb írást elküldtem, de most látom, valamiért nem jelenik meg. A lényege az EQ-volt és hogy önmagát minősíti a kérdező a megnyilvánulásaival.

Meg önmagát ítéli meg a kérdező illetve hogy minden szentnek maga felé nyúlik a keze.

Azt is leírtam, hogy mindig van egy nagyobb hal.

Meg hogy lehet például profi súlyemelő, de attól még elvérzik egy futóversenyben.

Azt is leírtam, hogy nem tiszta a jövedelme forrása, erre következtetek.

De azért csak kibújt a végére a szög a zsákból.

Ne haragudj Kérdező én nem bántani akartalak vagy túlszárnyalni, csupán rávilágítani, hogy van még hova fejlődni. Nyilván mindenkinek van még hova fejlődnie. Nyilván nekem is.

Én elnézést kérek, ha megbántottalak, igaz nem értem, hogy mivel.

Meg bocsátom, nem nagy ügy.

Viszont leírom ide az igazi nevem a végére. Nem vagyok túl nagy szám, egy sima kis targoncás.

Aláírás: Belovics Krisztián

u.i.: Nem az a mester, aki mesternek tartja magát, hanem az, akit mások tartanak mesternek.

2023. ápr. 23. 18:21
 47/49 anonim ***** válasza:
Nos, mióta erre a kérdésre válaszoltam, voltam a pszichiátrián, a kezelőorvosom azt állapította meg, hogy a látottak alapján magas intelligenciával rendelkezem, viszont mellette nárcisztikus személyiségzavarom van. 4. voltam
2023. ápr. 30. 22:15
 48/49 anonim ***** válasza:
Igen. Általában az IQ az EQ rovására megy. De nem minden esetben. Az IQ is fejleszthető, ahogyan az EQ is. Csak nem lexikális tudás, hanem gyakorlás révén.
2023. máj. 1. 09:37
 49/49 anonim ***** válasza:
Milyen jó lenne, ha az oktatásban erre figyelni lehetne, és személyre szabottan foglalkozni a gyerekekkel, attól függően, melyiknek a fejlesztését igénylik! Még az állami oktatásban is meg lehetne oldani.
2023. máj. 1. 10:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!