Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Sohasem találok kapcsolatot...

Sohasem találok kapcsolatot az önértékelési problémáim és az elvárásaim miatt? 19/l

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy én egy 155 centi magas 50 kilós duci lány vagyok, hajam sötét és szálkás a szemem is eléggé sötét. Sajnos eléggé rossz az egészségem bőröm színe is kissé sápadt. Gyakorlatilag egy korcs boszorkány vagyok. :(

Nagyon vágytam mindig is szőke, kékszemű fiúra, de itt a bökkenő. Ha lenne is nem tudnám elviselni az irigységet, folyton féltékeny lennék. Nagyon nagyon szeretnék gyönyörű magas szőke kékszemű lenni de ez sajnos nem adatott meg.

Így sajnos semmi sem jó, addig nem lesz kapcsolatom amíg a szemem nem lesz kék (vagy zöld) és a hajam nem lesz szőke (vagy legalább világos barna). Össze kell hogy illjek életem szerelmével. Különben sem szoktak sajnos szőke kékszemü fiúk sötét hajú lányokkal összejönni, mert nekik is magasak az elvárásaik és fennhordják az orrukat.

Tudom hatalmas elvárásaim vannak, de ha szőke kékszemű lennék senki sem ellenezné a magas elvárásaimat. A szép nőknek mindent szabad a csúnyáknak meg semmit és ez igazságtalan. :(

Létezik valami eljárás a szemszín megváltoztatására?

Ha szőke kékszemű cuki fiúm lenne akkor szégyellene engem? 🥺

Megfértőzném, megszégyeníteném?

A gyönyörü szőke, kékszemű fiúk a tisztaság és az ártatlanság megtestesítői én meg a gonosz démoni csábító alávaló nőszemény.

Most várjak addig amíg kifejlesztik azt a technológiát amivel szemszínt lehet változtatni vagy mondjak le erről az álmomról? Tudom válogatós vagyok, vannak barna hajú fiúk is de mint mar mondtam, ha szőke, kékszemű lennék mindenki elnézné nekem a magas igényeket. ( és akkor egyből a karjaimba ugrana egy szőke kékszemű fiú )

Másrészt. A magasság. Nekem mondták már azt is hogy állva le sz*phatnék bárkit mert olyan alacsony vagyok. Nagyon aggaszt az alacsony termetem is.

Fő probléma az hogy betegesen féltékeny vagyok és ha valami isteni csoda folytan olyan fiúm lenne akkor naponta sirnám a párnámba magam az irigysegtől és a féltékenységtöl. Ez patthelyzet.

Legszívessebben azt tenném ha sok pénzem lenne, mint az a Zürichben élő lány (Celine Centino) aki teljesen átalakította magát. Például a lengőbordáit kivettette.

Bocsánat a hosszú sorokért.

Most akkor mondjak le erről az ideálomról vagy fessem be a hajam, vagy kontakt lencse vagy sportoljak vagy mit tegyek? 😭😔

2022. jún. 7. 19:45
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/847 A kérdező kommentje:
A legutóbbi kérdesemben irottakat. Félek attól hogy egy férfi amiatt utasit el mert nem tud a testem úgy működni ahogy kéne. Mondjuk lehet ez pont egy olyan hiba amit ugye el kell fogadnia a masiknak ahogy valamelyik válaszolo is emlitette.
2022. júl. 21. 14:35
 172/847 anonim ***** válasza:
92%

"Félek attól hogy egy férfi amiatt utasit el mert nem tud a testem úgy működni ahogy kéne"

Inkább attól, hogy az agyad nem működik.

"Szerintem egy ilyen fiú hamarabb elfogadná a kepessegeimet is."

Képességeidet? Milyen képességeidet? Te azt nevezed képességnek, hogy felszínes, gyűlölködő, és kirekesztő vagy?

Igen, lesz, aki elfogadja. Csak az nem olyan pasas lesz, akit te szeretnél. :D

"Nem mondom hogy beteg vagyok"

Pedig az vagy.

Detti, te egyre mélyebbre zuhansz.

2022. júl. 21. 14:44
 173/847 A kérdező kommentje:

Nem látom értelmet az életemnek. Olyan jó lenne egy velem egykorú emberrel elmenni csak a parkba egy kicsit setalni. :(

A családom se hova nem hajlandó elmenni, főleg a húgom. A hugom volt egesz életemben az egyetlen baratom akire számithattam. Most meg egesz nyaron ki sem megy az ágyából se szó szerint. Azt erzem elpazarlom a nyári szünetet es sajnos egyedül nem mehetek el sehova se vadaspark vagy ilyesmi. Mert unalmas lenne. A családban betegesnek számitok mert túl sokat mennék ki. Mintha valami deviancia lennék. Pedig anyám gyakorlatilag hetente megy ki es akkor is max vendégsegbe vagy bevasárlást intéz. A húgom nem viccelek, szó szerint az ágyból sem teszi ki a lábát. Apukam még hajlandó lenne elmenni de ő tenyleg folyton dolgozik. Öcsem meg csak szinten minimalisat mozdul ki de csak apukammal megy horgaszni. Annyira kellemetlen egy panelház pici lakasában pöshedni, és ha mondom hogy jó volna kimenni kicsit setalni úgy neznek ram mintha valami elképesztő lehetetlen dolgot mondtam volna.

Pedig nem vagyok hiperaktív. Nekem ihletet ad a rajzoláshoz, életkedvem is megjön ha kint vagyok és változatos dolgot csinálhatok. Bár lehet tényleg nem normális hogy ennyire vagyom kirándulgatni mert mar fel kene nőnöm ilyen téren is. Lehet ez is egy betegseg mert a családom is úgy beszél róla mint valamien kényszer gyógyszerelésről : "Vidd le a Dettikét sétálni". Rá kell jöjjek hogy csak nyűgök a szokásaim a családomnak, csak egy kolonc vagyok. Ez is egy olyan szokás amit a fiumnak el kell fogadnia vagy valtoztassak rajta?

2022. júl. 21. 16:39
 174/847 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, hogy milyen szellemi ill. pszichológiai betegséged van, lehet, hogy nem hagyhatnak felügyelet nélkül, és ehhez kell az, hogy sétáltassanak, ha sétálni akarsz, és nem mehetsz egyedül. Normális ember 16 évesen simán mehet egyedül sétálni a parkba.

Persze aki azzal kezdi, hogy 19 évesnek hazudja magát, miközben 16 éves... bár nálad kiderült, hogy ez a legkisebb baj.

2022. júl. 21. 19:38
 175/847 anonim ***** válasza:
90%

"Olyan jó lenne egy velem egykorú emberrel elmenni csak a parkba egy kicsit setalni."

Nocsak, már nem előrás, hogy árja legyen?

Amúgy talán nem kellett volna minden embert elmarni magad mellől.

2022. júl. 21. 19:45
 176/847 anonim ***** válasza:
51%
Dehogynem elvárás, csak éppen ide elfelejtette leírni, mert nagyon szétszórt a drága 16 éveske, aki 8-nak se elég érett.
2022. júl. 21. 21:36
 177/847 A kérdező kommentje:

Tényleg beteges hogy szeretek kint lenni a természetben? Meg hogy igénylem a barátsagot, hogy valakivel csak haveri szinten legyek? Amugy megengedik a szüleim hogy egyesül mennyek setálni, csak én nem szeretek mert unatkozom egyedül. Iskolaban se nagyon tudok beilleszkedni mert nem szép a külsőm. Sminkelni nem nagyon tudok mert minden egyes sminkelessel csak elcsunyul a bőröm, eltömíti a pattanasokat. Illetve semmi esélyem a baratkozásra mert osztálytarsaim buliznak, sok alkoholt isznak en pedig ugye nem ihatok a gyógyszereimre. (Pedig szerintem oldaná a gátlásaimat, szorongásomat) Meg félek az emberektől. A Sertralint a szorongásra is szedem.

Nyáron viszont nem szeretek a suliról beszélni.

2022. júl. 21. 22:03
 178/847 anonim ***** válasza:
92%

"Tényleg beteges hogy szeretek kint lenni a természetben?"

Nem. És ezt senki nem állította.

"Meg hogy igénylem a barátsagot, hogy valakivel csak haveri szinten legyek?"

Nem. És ha a kékszemű-szőkehajó felszínes hülyeséget, meg apád dicsőítését nem sulykolnád ennyire, biztos tök jó barát lehetnél.

"Sminkelni nem nagyon tudok mert minden egyes sminkelessel csak elcsunyul a bőröm"

Nem is kell. Barátnőm sem sminkel, és imádom, hogy ilyen. :-)

"Illetve semmi esélyem a baratkozásra mert osztálytarsaim buliznak, sok alkoholt isznak en pedig ugye nem ihatok a gyógyszereimre."

A legjobb barátságok szerintem józanul születnek. :-)

2022. júl. 21. 22:08
 179/847 anonim ***** válasza:
91%

Azon túl, hogy tolod ezt a sok beteges agymenést a kék szem, szőkéről, és a faterod dicsőítéséről, nem az a gond veled barátkozás szintjén, hogy milyen a külsőd, hanem az, hogy csak nyafogni tudsz gondolom a beszélgetés 90%-ában. Ha netán valami képzőművés csoportba keverednél, vagy más alkotók közé, és beszélgetnél a művészetről, és nem a hajszínről meg hogy milyen szerencsétlen beteg vagy, stb. és nem jut neked senki de egy istensrác kéne, mert ő biztosan elfogadna, mert őt nem érdekli a külső, akkor még lenne is esélyed.

Szóval ha felfognád, hogy van néhány tabu, pl. a fentiek, és nem azzal jössz, hogy téged ápolgatni kell (egyébként miért van az az érzésem, hogy jó eséllyel te hipochonder vagy?), ha elfogadnád azt, hogy a másik is csak jól kívánja érezni magát, és nem körülötted forog a világ, akkor még esély is lenne talán. De ha ódákat zengesz a pszichiátriai bajaidról, akkor az egyfelől irtó hamar baromi unalmas tud lenni, másfelől meg nagyon riasztó is.

2022. júl. 22. 00:38
 180/847 anonim válasza:
91%

Hadd meséljek!

Van barátnőm. Pár hónapja jöttünk össze. Neki is komoly önértékelési problémái vannak. Nem tartja magát sem okosnak, sem szépnek. (Pedig amúgy szerintem okos is, és szép is.) Sőt, nem is kifejezetten vékony. Vannak furcsa szokásai, és a családi háttere sem ideális. Egyébiránt a haja fekete, a szemei barnák.

Nekem is voltak gondjaim apámmal. Izmos sem vagyok, sőt, kis túlsúlyom is van talán.

És láss csodát: együtt vagyunk, és szeretjük egymást. Mert ezt így is lehet csinálni. Nem a szemünk, vagy a hajunk színe miatt jöttünk össze. Egyszerűen csak elkezdtünk beszélgetni, megkedveltük egymást, és idővel azt vettük észre, hogy ez nem sima kedvelés, hanem szerelem. Ő nem azon görcsölt, hogy milyen a szemszínünk. Őszintén? Nem is tudom, hogy van-e egyáltalán ilyen téren ideálja. Mert nem számít. Nem ez számít. Az ideálok kergetése a legrosszabb, amit az ember tehet. Nem ezt kell keresni, hanem az ideális társat. Akivel jól érzitek magatokat együtt, akivel szeretitek, és megbecsülitek egymást.

Barátnőm sem magánápolót keresett, amikor összejöttünk, nem gyártott mindenféle beteges ideológiákat hajszínről, szemszínről, bekamuzott elájulásról... hanem egyszerűen csak azt kereste, aki szereti, és akivel jól érzi magát. Mint ahogy én is. Trükközés, és megjátszás nélkül.

Az rendben van, hogy az embernek van egy zsánere. Az is rendben van, ha nem mindenki jön be. Őszintén szólva én sem tudnék olyannal járni, aki mondjuk 180 kiló, feketére rohadt minden foga, és messziről bűzlik. De ez nem azt jelenti, hogy most ki kell ragadni egyetlen, gondolatban megalkotott külsőt, és aki 2%-ban eltér tőle, annak már esélyt sem kéne adni. Ez így marhaság. Attól, hogy 5 kilóval nehezebb valaki, mint amit megálmodtunk, még simán vonzó. (Egyébként is: mi lesz, ha valaki a kapcsolatotok alatt felszed pár kilót? Dobod a fenébe, mert ő már így nem kell??) Vagy attól, hogy más színű a haja, mint az elképzelt szerelmednek? Tényleg ez kizáró ok kéne, hogy legyen?

Vedd már észre, hogy nem ettől lesz egy ember jó, vagy rossz társ! Ha pedig képes lennél meglátni az emberi értékeket másokban, akkor sokkal könnyebben találna rád a szerelem. Ezen kéne dolgoznod. Nem tudom, hogy jársz-e pszichológushoz, de ha igen, akkor említsd már meg neki, hogy dolgoznotok kéne rajta, hogy ne mindent a felszín alapján ítélj meg. Mert egyébként aranyos lány lennél, és a leírtak alapján nem is vagy ronda. Csak nagyon taszító, hogy te az emberben egyedül a szem- és a hajszínt látod meg. Meg a magasságot, és az izomzat mértékét.

Itt az egyik hozzászólóra kapásból rámozdultál, csak mert szőke és kék szemű. Hiába jelentette ki, hogy semmi esélyed, hiába osztott ki nem túl finom módon, te egyből ráálltál. Aki meg kedves veled, azt észre sem veszed. Még csak barátilag sem. Aztán sírdogálhatsz, hogy nincs egy barátod sem, de tudod, senki nem szereti a felszínes ömlengéseket, és szidalmakat. Nem szívesen lennék olyasvalaki barátja, aki állandóan azt sulykolja, hogy én csak valami másodrendű lény vagyok. Márpedig te ezt csinálod. De őszintén: még ha az én külsőmet dicsőítenéd ilyen veszett módon, akkor sem lennél szimpatikus. Ugyanis nem szeretem az előítéletes, és felületes embereket. Már csak azért sem, mert szinte 100% biztos, hogy mindenkinek a rokonságában vannak olyanok, akik másképp néznek ki. Így végül akármilyen külsőt dicsőítesz, azzal nagy valószínűséggel úgyis megbántod a kiszemeltedet.

Azt pedig jobban tennéd, ha el is olvasnád, és meg is értenád, amiket írunk. Mert te nem ezt teszed. Lassan már 200 hozzászólásnál tartunk, de te érdemben SEMMIT nem fogtál fel abból, amit írtunk. Van ennek így értelme?? Tök mindegy, ki mit mond, te nem is akarsz tudomást venni róla. Csak lököd a hülyeségeidet a szőke hajról, kék szemről, meg mindenféle ezoterikus élienes marhaságról.

Most azért képzeld el: nem lenne jó, ha lenne egy fekete hajú, barna szemű, alacsony, kissé pocakos jóbarátod, akivel el tudnál menni sétálni, beszélgetni, egyszerűen csak jól érezni magatokat? Vagy egy cuki, barna hajú, zöld szemű, nem túl izmos, vékony, veled azonos magasságú srác, aki szerelmes beléd, bármit megtenne érted, és csodálná a művészi tehetségedet? Ne mondd nekem, hogy nem vágynál ilyenre... mert ha nem, akkor tényleg jobb, ha végleg feladod aaz ismerkedést. Ha pedig igen, akkor fentebb leírtam/leírtuk, hogy miken kellene változtatnod.

2022. júl. 22. 05:12
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!