Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ismeritek az Arbeit Consulting...

Asa195 kérdése:

Ismeritek az Arbeit Consulting nevű kft. -ét? Mit tudtok róluk? Esetleg valaki dolgozott már külföldön rajtuk keresztül?

Figyelt kérdés
(Németországba keresnek szezonális gyümölcsszedésre embereket) Eddig nem tűnik átverésnek, de azért szeretnék többet megtudni róluk!

2012. máj. 23. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim válasza:

Sziasztok!

A szüleim ma voltak bent náluk és azt mondták,hogy a 15-i indulás csúszni fog minimum egy héttel.

2012. jún. 1. 14:34
 22/86 anonim válasza:
Hát érdekes! Én is ma beszéltem velük, igaz csak telefonon, de nekem azt mondták, hogy minden okés a 15.ei indulással. Hát kíváncsi leszek rá!Remélem nem átverés az egész!!!
2012. jún. 1. 19:35
 23/86 anonim válasza:
Sziasztok. Én nem csodálkoznék, ha ez az egész átverés lenne. Az ismerősöm szintén munkaerőkölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozik, ő felhívta őket, őszintén megmondta nekik, hogy ki ő és miért keresi őket. Hogy megnyugtatna minket, ha a munkaügyi nyilvántartási számukat (ami mellesleg az irodában kötelezően a falon függő működési engedélyen is szerepel, tehát nyilvános adat) megmondaná, mert ugye a mai világban sok a bizonytalan, kétkedő ember bla-bla-bla. Batta Zoltánnal beszélt, aki persze megérti ezt, mondja is a számot rögtön, csak most épp vannak nála, de visszhív. Azóta sem... Három óra múlva újra hívtuk ugyanazt a mobilszámot, most más vette fel, Batta Zoltánt nem tudja adni, mert házon kívül van, de ő tudna-e segíteni esetleg? Igen köszi, nézd meg légyszi a falon a működési engedélyetek számát (ismét elmondva miért). Ohh ő is megérti persze, nincs is ennek csak egyetlen akadálya, ő sincs most éppen az irodában. De visszahív... Nos nem hívtak vissza. Nekem ennyi elég volt ahhoz, hogy ne bízzak, így mi nem fizettük be az ötezret, és nem megyünk velük gyümölcsöt szedni.. Remélem nem nekem van igazam, és mindezek ellenére amit kínálnak nem kamu...
2012. jún. 2. 16:28
 24/86 A kérdező kommentje:
Nekem az az érdekes,hogy én kérdezősködtem (számukra szerintem kukacoskodtam) ígértek szerződést,de azóta sem küldtek! Szóval szerintem senki se fizessen nekik semmiért! Nekünk azt mondták,hogy fizessünk be 5 ezret és utána kapunk szerződést postán. Erre én rögtön visszakérdeztem, hogy mire fel fizessek 5ezret amikor még nem is láttam a szerződést azt sem tudom mi áll benne. Ha nem tetszik visszakapom a pénzt? Azt mondták NEM. Szóval fizessek 5 ezret,hogy kapjak mondjuk 3-4 oldal papírt ?
2012. jún. 3. 08:49
 25/86 Horváth István 01 válasza:
Na beszélt a nővérem a kinti tulajal aztmonta hogy nem tudja hirtelen mert nagyon sok ien tipusu céggel álnak kapcsolatban azt monta hogy junius 20. jön vagy 200 szezon munkása ... most mást hirtelen nem tud mondani de ha kell hivjam vissza és pontosabakat hát engem meggyözöt visszahivnám de 300ft perc dijra nem futja
2012. jún. 3. 19:25
 26/86 A kérdező kommentje:
Én mindenesetre nem bíznék meg bennük! Miből tudjuk hogy tényleg egy kinti német emberrel beszéltél vagy csak egy általuk megadott telefonszámmal,amit akárki kezelhet aki jól tud németül és kint él! 200 ember megy ? Az nem hiszem,hogy olyan nagy szám és, hogy azok annyi féle cégtől mennének:) !
2012. jún. 4. 09:11
 27/86 anonim válasza:

# 20/26 06-01 14:03 kor írtam az első hozzászólásomat,most írom a másodikat,ami jó hosszúra sikeredett.De ha mással is történt ilyen,légy szíves írjátok meg ide,hogy egyedi,vagy sorozatos ez az összevisszaság.

---------------------------------------

Hát,igen csak kezd elszállni a lelkesedésem.Tényleg eléggé össze vissza beszélnek,A megadott mobilszámokon nem mindig azzal lehet beszélni,akinek a száma a névjegykártyán szerepel.Telefonos egyeztetést követően május 23-án voltam először Dunaújvárosban az irodájukban (oda-vissza kettőszáz nyolcvan kilométert kellett megtennem)23-án határozottan állították,B.Z. úr és a titkárnő,hogy június 15-én lesz az indulás,dél Németország mezőgazdasági munkára(eper és spárga szedés)Befizettem kettő darab sárga csekket az egyik 5 ezer a másik 3 ezer forint,amit az irodában adtak számlaszámmal,Arbeit Consulting megnevezéssel.Ezután el kellett menni munkaalkalmassági orvosi vizsgálatra amit a helyszínen még 3 ezer forintot kellett az orvosnál letenni.(befizetési bizonylatot nem kaptam róla,nem is tudom bizonyítani,de megkaptam az alkalmasságot igazoló igazolást)Majd az alkalmassági vizsgálat végeztével vissza az irodába,ahol lefénymásolták a befizetési csekk bizonylatokat és az orvosi alkalmasságit,és mondták,hogy a szerződést 1-2 esetleg 3 nap múlva megküldik postán.Mindezek végeztével megköszöntem,elköszöntem.

Közvetlen másnap május 24-én Telefonon hívott a titkárnő,hogy amit tőlük kaptam az irodában és befizettem csekkeket,a számlaszám,nem jó.De majd visszaküldik a pénzt,és újból adjam fel,csak egy másik névre,amit sms-en küldtek,és a szerződéssel együtt legkésőbb 7 nap múlva megkapom postán.Persze nem érkezett semmi az ígért napig.Ekkor május 31-én felhívtam telefonon,hogy nem érkezett meg az ígéretük szerint és a június 15 indulásról nem szeretnék lemaradni.Újból ''megnyugtatott'' hogy nem kerül veszélybe az indulásom,mert ők hibáztak,de vissza fogják küldeni a pénzt,és lediktálta a számlaszámot és a hozzátartozó megnevezést,ami már egy harmadik verzió ,de ez már biztos,hogy jó.(Mondta) :/ A következő ígért dátum június 4. De ekkor sem hozott a postás semmit,hááát megint telefonálgatás.Az iroda nem vette fel,legalább 20 szor próbáltam.B.Z.úr kivan kapcsolva,üzenetrögzítő.Nnna ekkor kezdett szétdurranni az agyam...Megpróbáltam egy harmadik telefonszámot amit előzőleg az irodában kértem, névjegykártyán.T.Á. felvette a telefont,és neki is újból végigmeséltem a történetet.De ő most nincs az irodában,de ma technikai okokból az iroda zárva volt,és majd szól a titkárnőnek,hogy küldje a küldeni valókat.Ekkor megkérdeztem tőle,hogy holnap azaz június 5-én nyitva lesz-e az iroda.Azt mondta igen.Mondtam neki,hogy akkor inkább,újból elmegyek személyesen az irodába,és a pénzt meg a szerződést lerendezni. Mondta, hogy rendben.

A megbeszélt napon fél kilenctől vártam a folyosón és 11 után meg is érkezett valaki.Fiatalember,mert a nevét nem mondta.De addigra már kb 10-en várakoztunk.Na végre bejutottam,de pénzt azt nem adnak az irodában vissza,majd elküldik postán.De mondom tegnap önnel telefonon T. Á. megbeszéltem,hogy a pénzt,és a szerződést elintézzük,hogy ne kelljen postázgatni,mert az is idő amíg hozzám ér,meg az is amíg vissza küldöm.Hogy ne kerüljön veszélybe a júni 15-ei indulás.Rendben,jöhetek és meg lesz,mondta udvariasan.Ekkor azt mondja a fiatalember,az igaz,hogy vele beszéltem tegnap,de ő nem a T. Á.Nabakke most akkor megint mi van.(Szerintem mégsem vele beszéltem előző nap telefonon,mert nem volt képben,hogy miről van szó)A szerződést alá írtam,ami nem a kinti munkáról szóló munkaszerződés,hanem csak egy megbízási szerződés,hogy 1 évig regisztrálva vagyok náluk és az általam megjelölt munkaterületre pályáztatás útján keresnek nekem munkát.Végül újból megkérdeztem,hogy a június 15 indulásról a nem az én hibámból nem szeretnék lemaradni.Erre az volt a válasz,hogy nem probléma,mert hetente indítunk csoportokat.De engem ez nem vigasztal,hogy minden követelményüknek eleget tettem,és mégsem lesz semmi az indulásból,mert azt a rohadt pénzt amit postán ''talán'' visszaküldenek,azt majd az új számlaszámra fizessem be,és majd csak akkortól lesz érvényes a szerződés,ha a pénzt az újonnan adott számlaszámra megérkezik.Úgyhogy lényegében potyára tettem meg újból a 280 km-t oda-vissza.Arról nem is beszélve,hogy ezen költségeken kívül az ember rákészül az útra,hogy mit vigyen magával és jó pár dolgot beszerez magának az ott tartózkodásra.Ja meg még az útiköltség a buszon fizetendő 8-10 ezer forint.Ezek után már csak abban reménykedjünk,hogy ez a gyümölcsszedés nem csak trükközés,jó tag toborzó.Szóban munkát ígérnek német országba.A regisztrációs díjat meg kell fizetni (mondván,amit nekem is mondtak,hogy egy évig keresnek nekem munkát)és azt is reméljük,hogy az indulás előtt nem jelentik be,nagy sajnálkozva,hogy nem az ő hibájuk,de sajnos a német munka adó visszalépett. Hááát ''kicsit'' tele van velük a toköm.

2012. jún. 5. 20:23
 28/86 anonim válasza:

Sziasztok!

Én ezt a munkát ismerősöm által hirdetve láttam az egyik közösségi oldalon. (Nevezzük a későbbiekben Andrásnak)

Az általa megosztott hirdetés így szólt:

"FIGYELEM! MUNKALEHETŐSÉG!

Gyümölcsszedés

hely: Németország, Ausztria

kezdés: jún.15.

min. 1 hónapos szerződés, max. aug. 31-ig (de meg lehet hosszabítatni okt. 31ig, ha valaki szeretne maradni)

utazás: szervezetten busszal, 8000,- Ft

munkábaálláshoz szükséges: 5000 Ft/év tagdíj a közvetítőnél + alkalmassági (amelyre egyeztetünk időpontot az orvossal) + önéletrajz

6-7 euro/óra, napi 8 órás műszak, de lehet 1-2 túlórát vállalni, így a fizetés 1000-1200 euró/hó.

A szállást és étkezést a munkáltató állja, így arra nem kell költeni ebből a pénzből.

A szerződést magával a német céggel kötitek, így nem kell attól tartani, hogy bármilyen levonás terheli a béreteket magyar részről.

Szállás: farmon elhelyezett 2 vagy 4 ágyas konténerházakban.

jelentkezni/bővebb info:......"

Azonnal írtam is Neki egy emailt, hogy érdekel a munka. Ez május 22.én történt. Május 24.-ig még nem kaptam választ így biztos ami biztos írtam neki f.-on, hogy írtam az email címére, meg kapta e?! Vissza írt azonnal, hogy legkésőbb hétvégén küldi a továbbiakat. De nem küldte... Június 6-án újabb érdeklődéssel ráírtam, hogy aktuális e még a németes munka, mert hogy nem kaptam semmilyen információt. (Esetleg véletlen kimaradtam a címzett listából!??) Másnap visszaírt, hogy a suli portáján és az egyik papírboltban hagyott jelentkezési lapot illetve csekket. Másnap azonnal elmentem a papírboltba és elkértem a lapot illetve a csekket. Értelem szerűen azonnal utána néztem a csekken szereplő "Gymnext 2000 Kft."-re. Természetesen nem találtam hozzá telefonszámot, csak egy Budapestre bejegyzett címet. Majd később megtaláltam azt is, hogy 2011 ben jegyzeték be a céget 2012-02 havában lett bejegyezve a végrehajtás egy másik cég által...(egyre jobb...)

Aztán a jelentkezési lapot nézve láttam a bal felső sarokban, hogy "Arbeit consulting" beírtam a google-be, megtaláltam az oldalukat, ahol a regisztráció menüpont alatt természetesen csak személyesen lehet az irodában. A céget később Dunaújvárosra is megtaláltam valami Orsós névre bejegyezve. És megtaláltam a gyakorikerdesek.hu-n is, döbbenten olvasva a kommenteket. Ekkor már teljesen lemondtam arról, hogy én bármilyen munkát is elvállaljak általuk közvetítve.

Ma pedig kedves András barátunktól kaptam egy emailt amiben ez állt:

Sziasztok!

Először is itt van a munka leírása, csatolmányként. Több helyre is lehet menni, de amiről a hirdetésem olvastátok az az utolsó csatolmány (gyengébbek kedvéért az 1350.3 KB méretű, erről volt szó).

A szövegeik azért hibásak, meg néhol értelmetlennek tűnnek, mert fordítóval lettek lefordítva a külföldi cég eredeti álláshirdetéseiből.

A levél, azért váratott ennyit magára, mert folyamatos változásban vannak a dolgok és 15-én még megy ki a vezetőség tárgyalni a külföldi partner cégekkel. Ezért előre láthatóan 4-5 napot csúszik a munka.

Ezzel szemben viszont jó hír, hogy a tárgyalás eredményeképpen, sokkal több hely, lehetőség és munkakör lesz.

Lesz más típusú mezőgazdasági munka, építőipari munka és egyéb mások is. A helyszínek száma pedig hollandiai lehetőségekkel is bővül. Ezekből adódóan szintén jó hír, talán a legjobb, hogy aki jelentkezik munkára, az 95%-ra mindenki ki tud menni, mert sok ember fog kelleni.

PÉCSIEK! Nektek, vittem le regisztrációs lapokat és csekkeket (az átutalás is jó, a számlaszám pedig a csekken található, le tudjátok írni róla). Megtaláljátok őket, a .... portáján és a .... szembeni parkolóban a fénymásoló boltban. Aki kitöltötte, egyeztessen velem időpontot, hogy mikor tud Dunaújvárosba jönni, vagy adja fel postán: ....., 2400 Dunaújváros, ......

DUNAÚJVÁROSIAK!

Reglapért vagy egyeztessetek velem időpontot, vagy az irodába menjetek be.

Reglapok jobb felső sarkába, a menedzser kódhoz az én nevem írjátok!!!!!

Előre szólok, a gyümölcsszedéssel kapcsolatban, hogy segédmunkára jleentkeztek. Ne számítsatok se 4 csillagos hotelre és ételekre, sem pedig extra igények teljesítésére. Mégegyszer mondom, nem nyaralni és játszadozni mentek, hanem dolgozni. Ez azért is fontos, mert ha valaki nem fog normálisan melózni, hanem megpróbálja ellógni a műszakot stb, azt úgybasszák ki a németek fizu nélkül hogy hazáig repül.

Önéletrajzot aki akar küldjön, a gyümölcsszedéshez nem szükséges, de nem árt ha van.

5000 Ft-ot kell csekken vagy átutalással befizetni ez az éves tagsági díj. (tudjátok ilyen minden munkaerőkölcsönzőnél van mielőtt ezt is megkérdezné valaki hogy miért)

6000 Ft lesz az orvosi alkalmassági amit dunaújvárosban, az őspatika felett rendez a céggel szerződött doktor úr Hétfő-szerda-péntek. (nem, nem tudom, hogy hánykor, de rákerestek neten, hogy újvárosi őspatika, vagy józan paraszt ésszel kitaláljátok, hogy kb akkor amikor minden más rendelés) A 6000 Ft-ból 3000-ret a dokinak helyszínen kell fizetni, 3000-ret pedig szintén átutalással vagy csekken. Az úti költség függ a célállomástól.

Gyümölcsszedésnél 2-4 ágyas konténer házak, külön menza (reggeli+ebéd), és külön fürdőhelyiség található.

A többi munkánál eltérő.

A fent nevezett összegeket nem kötelező befizetni, de csak az kap munkát aki befizettek.

Amikor jöttök, majd alkalmasságira, akkor be kell majd jönnötök, az irodába szerződéseket megkötni (már aki akar).

A gyümölcsszedéshez tüdőszűrőre is szükség van. (hogy azt hol és mikor? egyénileg megoldandó)

Azt hogy ismerősök egy csoportba egy helyre tudjanak menni, azt ahogy lehet megoldjuk.

Későbbi indulás lehetséges, mert lesz még munka bőven, de az indulás idejét nem ti szabjátok (pl. én 2 nappal később mennék, mert... ez munkahely, a kezdést a munkáltató megszabja, ha nem jó, akkor majd mész legközelebb amikor megint lesz munka). Viszont mindenképp lehet később menni, a következő turnusban, amikor jönnek be vagy új állásajánlatok vagy az eddigiekhez kell még ember, de mindenképp lesz hely.

Akiknek ti adtátok meg az e-mail címét azoknak légyszíves továbbítsátok ezt az üzit, ha esetleg kihagytam volna valakit.

Ha valakinek valamilyen kérdése van még a munkával kapcsolatban, az olyat kérdezzen ami nem egyértelmű és nem írtam le. Minden mással forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez.

Iroda: Dunaújváros, Vasmű út 39. (Csillagház) 4. em. 402.

További infókat 15-16-án küldöm! Igen, indulás előtt pár nappal, de ha nagyon akar menni valaki, akkor addig elintézheti a szükséges dolgokat előre és akkor már csak bepakolni, meg indulni kell majd.

A következő, csak pár embert fog érinteni, de mindenki döntse el maga:

Én kapcsolattartó vagyok a cég és köztetek, a cég munkatársa. Nem egy rendelhető szolgáltatás, hogy bediktálod az adataid, hogy majd helyetted kitöltöm a reglapot meg odaírod, hogy ha valami nincs meg, akkor elérlek itt és itt. Most jól figyelj, mert ez a menetrend: te megkérdezed, hogy mit kell tenned a munkához, érdeklődsz, én elmondom, te meg szépen vagy azt csinálod, vagy nem lesz munkád. Hogy gondolod, hogy te jelentkezel egy munkára, elpasszolod e-mailben az adataid és én keresgéljelek, ha valami nem stimmel?????????????????

Sejtésem szerint nem egy másik cég vezetője vagy és úgy jelentkezel társtulajdonosnak, hanem egy utolsó kis vérizzasztó segédmunkáért versengsz másokkal, akkor próbálj meg így hozzá állni.

Egyébként meg, ha először megkérdezted volna/megkértél volna, hogy csináljam meg, mert nem vagy a városban és nem érsz rá, akkor valószínűleg megtettem volna.

MÁSRÉSZRŐL: ez csak saját személyes észrevétel és vélemény, hogy lehet, hogy én az ismerősötök vagyok és mi csak munkaközvetítő cég vagyunk nem pedig a munkáltató, de ha ezt a fajta értelmetlen kérdések tömkelegével való zaklatást és türelmetlenkedést eljátszátok egy vállalatnál a jövőben, ahova majd személyesen jelentkeztek munkáért, ott azzal a lendülettel ki is húznak a listáról és buktátok is a melót. Ehhez még pluszba hozzájön az életképtelenség.... ha valaki akar valamit, akkor, utánajár, veszi a fáradságot és bejön az irodába ha még ezredszerre sem lenne tiszta valami. Mert akinek munka kell az mutasson valami talpraesettséget és önállóságot is.

Mert hisztiző gyerekeket senki nem akar alkalmazni. A türelmetlenséghez még, hogy mint említettem ezért kellett várni, mert folyamatosan változtak a dolgok, ez bárhol megeshet, de általában mindig értesítik a jelentkezőket mindenről.

Másik, nem óvóbácsi és nem is jószolgálati központ a cég, beleértve magamat is.

Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseket, hogy elmehetünk e inni, várost nézni, bulizni meló után, ne nekünk tegyétek fel.

Ha nem tudjátok eldönteni, kérdezzétek anyut, nem azért vagyunk hogy ilyenekkel foglalkozzunk.

Még egyszer elnézést azoktól akikre nem vonatkozik, akiknek szól, azok meg gondolkodjanak el rajta, mert nem bántás, csak felvilágosítás."

Na Srácok, szerintem nem kell részleteznem a levél minőségét...András barátunk is benne van a buliban...Gondolom kap valami jutalékot a menedzser kódjai után...Az pedig biztos, hogy mindezek után, illetve a Ti tapasztalataitok után én inkább hanyagolom őket. Egyértelmű, hogy nem "tiszta" a dolog. Csak nehogy Ti legyetek azok a bizonyos maradék 5% aki pont nem kap munkát. Aki meg már befizette a csekket annak sok sikert, remélem összejön. Legyetek óvatosak.

Sok sikert!! :)

2012. jún. 9. 13:25
 29/86 A kérdező kommentje:
Szerintem érik a feljelentés!:)
2012. jún. 10. 08:40
 30/86 anonim válasza:
Én voltam bent náluk és tisztában vagyok vele hogy mivel 2 3 hete vannak nagyon sok munka van az emberekkel én biztos vagyok benne hogy mindent megtesznek azokért akik hozzájuk mennek munkáért és biztos vagyok benne hogy lesz munkám ..tudok róla hogy folyamatosan tárgyalnak és hozzásegítenek hogy elhelyezkedjek...arról is tudok hogy jövöhéten mennek ki a németekhez így biztos vagyok benne hogy meglesz a meló...mindenkinek magának kell eldönteni hogy mit akar de én tudom hogy ha ez összejön valami jobb dolog történik az életembe..nekem egy próbát megér minden lehetőséget megragadok hogy előrébb jussak ...szerintem mindenkinek el kellene gondolkodnia azon hogy ez menyi munkával jár és nem ők az egyetlenek európában akik ezzel foglalkoznak de mivel az volt a benyomásom hogy ez egy müködő dolog lesz bennem nincs kérdőjel...ugyhogy én magamnak megadom az esélyt mert rengeteg időt és pézt spórolnak meg nekem ... meg én nem abból indulok ki hogy ki mit ír én veszem a fáradtságot és megtudom elsőkézből és választ is kapok minden kérdésemre
2012. jún. 10. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!