Ez lopásnak számit? Ti szoktatok ilyet csinálni?
Cukorbeteg párom csinálja néha, hogyha rosszul van, megiszik bent az áruházban valami cukros üdítőt, és a kasszánál meg kifizeti az üres üveget.
Node összetapizni bármit, beleenni bármibe, amit nem veszek meg? naneee....
Én sosem csinálok ilyet. A gyereknek sem adtam soha semmit, hogy eszegesse, hanem ha kifizettük a pénztárnál, akkor kapta meg. Neki is azt tanítom, hogy akkor a mienk, ha ki van fizetve. Nem is hisztizett sosem, hogy a boltban akar enni. Múltkor is egy papa mellettem a gombás körmű kezével nyomkodta a kenyereket, hogy puhák -e.... Inkább mentem szeleteltet venni. Zsemlét vagy akármit általában zacskóval a kezemen veszek ki, és a gyümölcsökbe sem eszem bele. Oké, hogy a szőlőnél meg lehet 1-1 szemet kóstolni, de nekem is alma jutott eszembe, abba is beleharapsz, ha nem jó, visszateszed? Vagy a banánnal?
Aki meg ennyire szidja pl. a Tescó pékségeit, az nem tudom látott-e valaha olyat, ill. volt-e ott? Én dolgoztam ott diákmunkám, de a kézmosás rendszeres volt, semmi kosz, illetve ilyen dolgok nem voltak.
Nekem azt tanították, hogy nem eszünk a boltban, csak ha már kifizettük és ki is jöttünk. De lehet, hogy a mi kultúránkban van a hiba.
Ez elég gusztustalan. Te beleeszel, más meg vegye meg azt, amit te félig megettél, és még ki sem fizettél? Igen, lopás.
Meg gondolj bele! Te megvennél egy pogácsát, ami látszik, hogy valaki - te nem tudod, mennyire tiszta kézzel - lecsipkedte a sajtot? Ugye, hogy nem.
"Külföldön - és néhol itthon is - piacon, vásárcsarnokokban, üzletekben természetes, hogy egyes élelmiszerekből kóstolót ad az eladó"
Igen, de az eladó adja, és nem a vásárló szolgálja ki önnönmagát. Amikor mi sajtot veszünk, mi is kapunk kóstolót a termelőtől, de nem tapogatjuk össze az egész gurigát meg harapunk bele, és tesszük vissza a polcra.
Én ha szőlőt veszek, akkor sem eszem a boltban. Sem mogyorót, sem pogácsát, sem mást. És nem azért, mert esetleg nincs megmosva, hanem mert nem illendő és, mert még nincs kifizetve, tehát nem az én tulajdonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!