Ha válság van, és ennyire nincs pénz, akkor miért van ennyi kövér ember?
És azok, akik valami oknál fogva nem futhatnak? Vagy nem bírnak?
(Haverom, aki osztálytársam is volt általánosban, szóval ő akkor még nem volt kövér, de futni már akkor sem bírt, hamar kifulladt. Most meg úgy néz ki, Homer, csak több a haja.)
Látom jól lepontoztak...Akinek nem inge nem veszi magára,de ezek szerint jó sok kövér ember ül a gép előtt!Mert én a válaszomban oda írtam,hogy kivéve a betegek,ill. a kisgyerekes anyukák.
Kedves utolsó,akkor a haverod is valszeg beteg,ha fiatalon,vékonyan kifulladt.
Ésszel kell futni. Ha nincs állóképesség, akkor fokozatosan kell emelni a terhelést és a távot.
Ha valaki több évnyi mozgásszegény életmód után hirtelen le akar futni több km-t, persze hogy ki fog fulladni.
Először a sarokig, aztán egy háztömböt, aztán ugyanezt kétszer... aztán néhány hét múlva már lehet örülni az első kilóméternek.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:23
Így,ahogy mondod! Amikor én is kimentem futni,az első sarokig se bírtam,aztán fokozatosan.
Nos kérdező, örülök, hogy rengeteg hasznos választ kaptál. Összefoglalnád, mit tanultál belőlük?
Kíváncsi vagyok, és szerintem mások is.
*Mellesleg sosem szóltam meg senkit, engem viszont nem egyszer megszólnak, hogy "jó vékony", "ez MÁR nem szép, hogy ilyen vékony" (mintha direkt tenném), de ez a személyes problémám, ne keverjük ide.
Egyébként ha már ezt írod: téged vizsgáltak már, mitől vagy "nem szép" sovány? Némi hormonális problémára gondolok, mert nem csak elhízást okozhat, hanem kóros soványságot is. Pajzsmirigy-túlműködés például.
Valamint a fel nem ismert táplálékallergia (pl. gluténérzékenység) is okozhat kóros soványságot.
Attól, hogy nem tudsz róla, még lehet ilyened. Csak a soványsággal senki nem foglalkozik, csak az elhízással. Egyébként a kóros soványság pontosan úgy okozhat meddősget, mint az elhízás.
Ezeket is jó, ha tudod.
10:08:
Igen, vizsgáltak, nincs semmi bajom, genetika. Nem vagyok kórosan sovány, csak vékony, de manapság erre is beszólnak. Nem is ez volt a kérdés, csak megemlítettem.
Válaszok hasznosak voltak, adtak tippeket, és szerintem eléggé körüljártuk a témát. Köszönöm mindenkinek!
a séta is ingyen van, arra még a legkövérebb ember is képes, hiszen ha a hűtőig, mosdóig el tud menni, akkor ugyanígy kimehet az utcára sétálni.
a kajára visszatérve: pár éve voltam hetijeggyel a szigeten. kellett a pénz cigire és piára, így hát lángoson éltem 7 napig :) fogytam 2 kg-t. erről ennyit. ha mozogsz valamicskét, ehetsz akármilyen minőségű kaját, fogyni fogsz, de legalábbis tartod a súlyod.
egyébként érdekes, de lenne pénzem kajára, mégsem eszek olyan sokat. pár hónap alatt fogytam 5kg-t.
Na, akkor szerintem végszónak 2 dolog (legalábbis részemről):
1. Az a sok szemét, amit megeszünk, a vékony embereknek is ugyanazokat a betegségeket okozzák, mint a kövéreknek, csak a kövéreknek 5 éven belül, a soványaknak meg 20-30 éven belül.
2. Kevés olyan ember van, aki élete végéig "genetikailag" sovány marad. Fiatalon könnyű. Aztán egy gyerek után, netán 30-on túl egyre nehezebb. Főleg ha dolgozol is és gyereked is van, és nem teheted meg, hogy hetente 4-szer lejársz edzeni vagy futni. Pofonegyszerű osztani az észt - de ki lehet próbálni. Nem kifogást keresek, mert nekem még nincs gyerekem, van időm magamra, de látom, hogyan küzd a húgom 2 kicsi gyerekkel, és este 10-kor válaszhathat, hogy hulla fáradtan elkezd aerobicozni a nappaliban VAGY foglalkozik a férjével (aki egyébként 7-re ér haza a munkából), mert egyébként kitölti a napját a két kisgyerek (3 év alatti).
És... MINDEGY, hogy milyen okból (elhanyagolás, betegség vagy gyerekszülés miatt) hízol el, SOHA TÖBBÉ nem viselkedhetsz (ehetsz) úgy, mint sovány korodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!